Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2009, 02:20:48
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit Hmm

Noi stam acuma si judecam daca un om a procedat sau nu a procedat corect . Oare nu ar fi mai bine ca noi sa ne uitam la ale noastre . Caci si noi avem destule ?
Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 06:29:02
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Eu una sunt total contra violentei de orice tip.
Cred ca singurele momente cand asa ceva ar fi justificat,ar fi atunci cand ar trebui sa iti aperi viata ori pe cea a unei fapturi aflate in pericol,daca alta cale nu exista.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 18:04:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
In aeasta realitate terestra in are am fost alungati din pacate nu se poate altfel. La non-violenta putem doar aspira insa fara sanse de succes
Nu-i asa, non violenta este incorporata in multe persoane. Nu cred ca daca parintele Arsenie Papacioc este lovit, va cauta sa loveasca. Si nu este singurul, mai sunt oameni asemeni lui. Asa ca non violenta este o realitate la care putem asipra cu succes.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2009, 19:21:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Costel,
Lucrurile nu stau asa de kosher, clar definite ca-n Wikipedia, "daca-l loveste cineva de Par papacioc el nu va riposta"..etc

Rabufnirea furei si a violentei apare in conjuncturi complexe dincolo de "intoarce celalat obraz" . Viata-i complexa Costele, nu se poate reduce la o frazulica...Gindeste-te cum navaleau benzile de tilhari, vandali, turci, mongoli isterici si dementi in sate, in case, in minastiri si biserici, incendiau, violau femei si copii ii injunghiau neamurile sa zicem ale lui Arsenie...In aceste conditii as fi vrut sa-l vad daca in loc sa puna mina pe topor sau furca, statea cu miinile-n sin si nu facea nimic.
Ai vazut doar in Andrei Rubliov a lui Tarkovski cum stateau treburile cind navaleau tatarii
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dreptatea lui Dumnezeu teodoraianys Generalitati 22 27.07.2012 14:39:43
Larvele primarului sau in Romania dreptatea e la inchisoare, morga, sau reanimare Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 5 26.07.2011 13:57:21
Dreptatea lui Dumnezeu ??? secuiu_eugen Intrebari utilizatori 3 13.07.2010 12:37:58