Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2009, 19:21:06
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Violenta duce la violenta si poate si mai rau...chiar daca unele rezultate sunt initial favorabile nu cred ca e o solutie,mai degraba perpetuarea problemei.
In aeasta realitate terestra in are am fost alungati din pacate nu se poate altfel. La non-violenta putem doar aspira insa fara sanse de succes( poate doar la a doua venire a lui Hristos cind structura moleculara se va schimba iar atomii se vor prabusi.

Pe pamint nu suntem capabili sa ne trezim...este pur si simplu o realitate sustinuta fizic/chimic/biologic
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 21:52:14
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Putem evita violenta cu vorba(buna sau rea) sau prin invatand a ne apara...
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 22:53:36
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cmihai Vezi mesajul
eu zic ca a implinit planul lui Dumnezeu ... nu l-a lasat Dumnezeu pe "smecheras" sa fure banii unor oameni care au muncit pt. ei.
Si daca omul nu a inteles de vorba buna, sigur si-a meritat pedeapsa corporala ... mai ales ca daca moldoveanul tau zici ca e bland si bun la suflet ma indoiesc ca nu a incercat cu vorba buna ...
Undeva nu mai tin minte exact unde am auzit o vorba inteleapta, si aceea era "Lasa-L pe Dumnezeu".

Adica, sa nu te apuci sa "implinesti tu Voia lui Dumnezeu"... un crestin bun trebuie sa-i ierte pe toti ce-i care-i gresesc si nu numai.. trebuie sa se roage pentru ei!

Si mai zicea cineva pe aici ca "uneori e bine dupa legea veche; ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"... asta e o afirmatie de-a dreptul deplasata. Legea unui crestin este una singura, si anume Iisus Hristos.

Si a-ti face dreptate singur este cel mai lumesc si murdar lucru, influenta de la cel rau.

Aici nu e vorba de povesti si basme, in care 'cei buni' se bat cu 'cei rai' si "binele invinge". In realitate, cel bun nu lupta si isi poarta crucea.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 15:24:03
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cel care este ancorat doar in aceasta lume va crede in puterea pumnului. Cel care crede si in lumea de dincolo, nu se foloseste nicioadata de mana pentru a lovi, ci doar pentru a darui.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 18:34:13
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Nu ai cum sa nu fi ancorat in lumea asta predatoriala, care pe care, chiar si zidul bisericilor noastre de caramida sunt din argila nu din esenta divina, aeriana.

Ce ar fi facut sirbii, de ex daca gindeau asa? Ca si noi daca nu foloseau si pumnul cum ar fi purtat cu totii turbane musulmane a unei religii care desi este ancorata si ea in cer si se gindeste la Dumnezeu avanseaza in teritoriul PAMINTESC cu pumnul si cu patul pustii zdrobind maselele VISATORILOR la cele ceresti!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 18:47:45
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

exista oameni care nu inteleg de vorba buna ,si atunci singura modalitate este pumnul ! nu sunt pro violenta ,dar din experientele traite ,am ajuns sa ii dau dreptate sotului meu: un om bun este luat de prost ! cam 80% din noi nu au capacitatea de a intelege bunatatea unui om,ca pe o calitate ,ci ca prostie ,de aici de multe ori parca iti e mai bine dc te stie lumea de rau ,decat de bun !
in cazul de aici ,si eu cred ca D-zeu a lucrat prin acest om moldovean ! si cel mai important : cu pumnul nu a luat pt el ceva ,ci a dat dreptatea celui neindreptatit ! dc dadea cu pumnul pt binele lui ,atunci nu eram de acord ,dar el a facut un lucru bun !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 21:41:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cel care este ancorat doar in aceasta lume va crede in puterea pumnului. Cel care crede si in lumea de dincolo, nu se foloseste nicioadata de mana pentru a lovi, ci doar pentru a darui.
Acelasi moldovean imi povesteste alta faza: era mai demult intr-un mall in Bucuresti si se intampla ca fetita lui de cativa anisori se rataceste de el. Dupa ceva timp, o gaseste inconjurata de un grup de tigani care incerca sa o rapeasca, fetita zbatandu-se disperata... Imaginati-va cum a intrat in ei. O tiganca a fost mai ghinionista primind un KO, pe cand ceilalti au rupt-o la fuga.

Acum sa-mi spui tu domnule Costel cum ai fi procedat in locul lui. Eu marturisesc sincer ca i-as fi nenorocit pe toti fara nici o mila.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 22:43:07
antoniap
Guest

Implicit

Dumnezeu, cand vrea sa ne ajute, ne ajuta. Sigur ca Iisus i-a spus Apostolului Petru sa bage sabia in teaca. Numai Dumnezeu le judeca pe toate. Insusi Iisus a fost dur cu cei care vindeau in templu. Exista si o manie sfanta pe care o intalnim la cei care lupta pentru apararea credintei, in special.

Acest moldovean a pus interesul aproapelui mai presus decat sufletul sau, a riscat, deci. E o decizie pe care a luat-o intr-o situatie de exceptie. Chiar daca aceasta se justifica, e bine sa se spovedeasca duhovnicului, ca sa nu se mandreasca si sa cada in vreo ispita apoi.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 00:48:06
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
cel care este ancorat doar in aceasta lume va crede in puterea pumnului. Cel care crede si in lumea de dincolo, nu se foloseste nicioadata de mana pentru a lovi, ci doar pentru a darui.
Vechi 09.10.2009, 00:52:51
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Acelasi moldovean imi povesteste alta faza: era mai demult intr-un mall in Bucuresti si se intampla ca fetita lui de cativa anisori se rataceste de el. Dupa ceva timp, o gaseste inconjurata de un grup de tigani care incerca sa o rapeasca, fetita zbatandu-se disperata... Imaginati-va cum a intrat in ei. O tiganca a fost mai ghinionista primind un KO, pe cand ceilalti au rupt-o la fuga.

Acum sa-mi spui tu domnule Costel cum ai fi procedat in locul lui. Eu marturisesc sincer ca i-as fi nenorocit pe toti fara nici o mila.
Moldoveanul tau a fost de vina ca s-a ratacit fetita...Cand esti cu un copil ai o responsabilitate mare...Doamne ajuta!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dreptatea lui Dumnezeu teodoraianys Generalitati 22 27.07.2012 14:39:43
Larvele primarului sau in Romania dreptatea e la inchisoare, morga, sau reanimare Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 5 26.07.2011 13:57:21
Dreptatea lui Dumnezeu ??? secuiu_eugen Intrebari utilizatori 3 13.07.2010 12:37:58