Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 10:23:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Tocmai ca asta nu apartine smecherilor si manevrelor moderne ci vine dintr-un trecut foarte indepartat, aici e dilema!...ca acum este scadenta precisa a unei preziceri antice
Mai era o prezicere antica cum ca imparatia cerurilor va veni pana va trece o generatie. Sper ca intelegi de ce ma lasa rece prezicerile maiasilor.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 10:31:40
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Vezi tu draga Elizabeta, tu spui ca Mintuitorul a spus clar ceva, da, de acord, insa oare de ce o fi vrut sa fie scump la vorbe si nu a elaborat ceva mai mult pe aceasta tema ci a lasat-o in coada de peste?
De ce nu ne-a spus nimic despre Terra si sfericitatea ei, atunci cind a amintit de stele, cer si astrii? Eu am o mare credinta in Mintuitorul nostru si mai ales in scoala pe care a lasat-o in urma lui - crestinismul- insa nu pot intelege aceste mici nelamuriri , sunt ca niste detalii tehnice care lipsesc dintr-un manual de folosire, ma intelegi?
Pentru ca lumea nu era inca pregatita pentru un anumit gen de informatii,iar scurta sa existenta pe Terra a avut un scop precis:aducerea unei legi noi,legea iubirii universale.
In 2012 nu se spune ca va veni sfarsitul lumii,ci se va trece la o alta etapa din evolutia omenirii,o etapa in care va trebui sa ne axam mai mult pe spiritual.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 10:35:39
none
Guest

Implicit

Am auzit si am vazut mai ales multe lucruri nu cred ca e nimic adevarat oricum orice ar fi trebuie sa ramanem crestini si cu frica lui Dumnezeu putem invinge acel moment care va sa vina.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 10:43:00
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de none Vezi mesajul
Am auzit si am vazut mai ales multe lucruri nu cred ca e nimic adevarat oricum orice ar fi trebuie sa ramanem crestini si cu frica lui Dumnezeu putem invinge acel moment care va sa vina.
Eu as zice sa ramanem crestini si sa raspandim iubirea hristica asupra tuturor fiintelor ce ne inconjoara aici pe Terra.
Va depinde de fiecare dintre noi incotro ne vom indrepta.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 10:43:53
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Mai era o prezicere antica cum ca imparatia cerurilor va veni pana va trece o generatie. Sper ca intelegi de ce ma lasa rece prezicerile maiasilor.
Nu asta era interpretarea profetiei. De fapt sunt 2, si nu stiu exact la care te referi:

1. "Unii din cei care stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea Imparatia Cerurilor venind" - Imparatia Cerurilor a inceput sa vina odata cu Invierea, si cei care au crezut au vazut-o. Dupa cum a mai spus Hristos, "Imparatia Cerurilor este inauntrul vostru".

2. "Nu va trece neamul acesta pana nu se vor intampla toate astea" - Se refera la distrugerea Ierusalimului si a Templului, ceea ce s-a intamplat in anul 70, dupa vreo 37 de ani de la Profetie.

Alta Profetie interesanta din Vechiul Testament. Nu mai retin care Profet a spus ca un anume oras (Tirul sau Sidonul parca) va fi distrus si ramasitele lui aruncate in mare. Orasul a fost intr-adevar distrus (nu mai retin de cine), iar populatia s-a refugiat pe o insula aflata la foarte mica departare. Distrugatorii au aruncat ramasitele orasului in mare ca sa construiasca un "pod" pe care sa ajunga la populatia refugiata.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2009, 22:30:50
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Implicit

Eu nu cred in aceea cu 2012 pentru ca am citit intr-o carte ( Pelerinul romanesc) ca sfarsitul lumii va veni cu un anume antihrist dar inainte de asta se va uni toate statele lumii intr-un singur stat in care se va alege un conducator si acesta va fi antihrist.
Vechi 06.12.2009, 23:08:45
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Vezi tu draga Elizabeta, tu spui ca Mintuitorul a spus clar ceva, da, de acord, insa oare de ce o fi vrut sa fie scump la vorbe si nu a elaborat ceva mai mult pe aceasta tema ci a lasat-o in coada de peste?
De ce nu ne-a spus nimic despre Terra si sfericitatea ei, atunci cind a amintit de stele, cer si astrii? Eu am o mare credinta in Mintuitorul nostru si mai ales in scoala pe care a lasat-o in urma lui - crestinismul- insa nu pot intelege aceste mici nelamuriri , sunt ca niste detalii tehnice care lipsesc dintr-un manual de folosire, ma intelegi?
Mda, Andrei, despre Terra si sfericitatea ei...hai sa vedem...un moment...gata, am gasit:
Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 17:
31. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperișul casei, și lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi.
32. Aduceți-vă aminte de femeia lui Lot.
33. Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi.
34. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.
35. Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată.
36. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa.

Asadar, eu de-aici inteleg asa: va fi si zi si noapte. Pai cum asa? Pai simplu, Terra e sferica...
Reply With Quote
Vechi 10.12.2009, 02:42:08
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Mda, Andrei, despre Terra si sfericitatea ei...hai sa vedem...un moment...gata, am gasit:
Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 17:
31. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperișul casei, și lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi.
32. Aduceți-vă aminte de femeia lui Lot.
33. Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi.
34. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.
35. Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată.
36. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa.

Asadar, eu de-aici inteleg asa: va fi si zi si noapte. Pai cum asa? Pai simplu, Terra e sferica...
Hai ca esti simpatica :))
Dar totusi de unde tragi concluzia ca este sferica? ca acelasi fenomen se intimpla si cu o placa care se roteste... zi -noapte
Reply With Quote
Vechi 10.12.2009, 11:31:48
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
Hai ca esti simpatica :))
Dar totusi de unde tragi concluzia ca este sferica? ca acelasi fenomen se intimpla si cu o placa care se roteste... zi -noapte
Este adevarat ca am putea fi doar pe placa unui mare patefon, numai ca nu suntem...iar tu ai intrebat altceva: "De ce nu ne-a spus nimic despre Terra si sfericitatea ei, atunci cind a amintit de stele, cer si astrii? Eu am o mare credinta in Mintuitorul nostru si mai ales in scoala pe care a lasat-o in urma lui - crestinismul- insa nu pot intelege aceste mici nelamuriri , sunt ca niste detalii tehnice care lipsesc dintr-un manual de folosire, ma intelegi?"
Reply With Quote
Vechi 10.12.2009, 11:35:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Din nou ne preocupam de lucruri nesemnificative. Ne-ar ajuta sa ne mantuim mai usor daca am sti ca Pamantul e sfera, elipsoid, cub sau mai stiu eu ce?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce insemnatate are pentru voi sarbatoarea Pastelui? lacrimi Diverse Sarbatori 4 06.04.2010 00:23:38
Apocalipsa in 2012? alinnasser2010 Generalitati 3 21.03.2010 18:59:08
Filmul 2012 dumitrucelmare2000 Resurse ortodoxe on-line 11 14.01.2010 12:17:00
misterul-2012 AngelSmile Generalitati 20 26.06.2007 12:05:51