Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 14:06:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e vorba de chesituni "adanci" ale Facerii ci de simple fapte prezentate alb pe negru ca sa nu mai vorbim de coerenta cu Traditia ortodoxa.

Daca ai sa te obosesti totusi sa citesti Facerea ai sa vezi ca momentul creatiei Evei (din coasa lui Adam) il precede pe cel al caderii.

Deci erau doi oameni separati fizic, trupeste, cu sexualitati diferite (dar complementare) in nici un caz vreun soi de androgin.
Exista voci care sustin ca Facerea nu este prezentata in ordine cronologica, mai ales capitolul 2.

Oare de ce a zis Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el". Nu le facuse El pe toate dintru inceput "bune toate"? Nu cumva se strecurase in Creatia Lui ceva care L-a determinat sa-l desparta pe Adam de Eva?

Astept de la voi citate din Sfintii Parinti care sa-l contrazica pe S. Dumitrescu (nu pe mine, ca n-am scos eu din burta "aberatiile astea newagiste sau mistic-orientale").

Peace.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lilith,mit sau realitate? mihaitzaneicu Generalitati 8 18.01.2012 12:14:31