Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 14:56:29
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
x. Cred in Inorugu' Roz si Invizibl
x+1. Cred ca nu cred in x.
x. Daca e roz, atunci e in spectrul vizibil. Deci nu poate fi roz si invizibil.
x+1. Ori crezi, ori nu?!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 15:28:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
x. Daca e roz, atunci e in spectrul vizibil. Deci nu poate fi roz si invizibil.
x+1. Ori crezi, ori nu?!
Ba e roz si invizibil.. este asa de mic incat e practic invizibil. Minuscul. Dar este in spectrul vizibil.
Nici eu nu cred in el.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 15:43:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

La modul serios, celor care cred ca pamantul are n miliarde ani, ca omul provine din protozoare etc.. le recomand lecturi (ma bucur si eu mult ca am gasit online carti pe care le cautam si din care nu citisem decat fragmente):
http://www.creationism.info.ro/carte...nist%C4%83.htm
http://www.creationism.info.ro/carte...eputurilor.htm

Lectura placuta!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 09:04:13
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

@anna21

M-am uitat la primul link mai mult ca sa nu vb fara sa stiu exact despre ce e vorba dar eram destul de sigur ca autorul e Ion Vladuca. Poti sa crezi vorbele din acele carti dar sa stii ca nu sunt argumente stiintifice. O doar o carte care vrea sa gadile-n orgoliu personal hoardele de credinciosi dar n-are nicio legatura cu stiinta. Ar putea fi in schimb folosita ca exemplu de erori de logica si rationament. Stiu ca ti-ar placea sa fie adevarat ce e scris acolo dar nu e.
Putem discuta un argument pe care il alegi din acea carte ca sa vezi ce minciuni frumoase sunt scrise acolo.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 15:28:32
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
@anna21

M-am uitat la primul link mai mult ca sa nu vb fara sa stiu exact despre ce e vorba dar eram destul de sigur ca autorul e Ion Vladuca. Poti sa crezi vorbele din acele carti dar sa stii ca nu sunt argumente stiintifice. O doar o carte care vrea sa gadile-n orgoliu personal hoardele de credinciosi dar n-are nicio legatura cu stiinta. Ar putea fi in schimb folosita ca exemplu de erori de logica si rationament. Stiu ca ti-ar placea sa fie adevarat ce e scris acolo dar nu e.
Putem discuta un argument pe care il alegi din acea carte ca sa vezi ce minciuni frumoase sunt scrise acolo.
Multumesc de invitatie, ai2.
Trebuie sa ma astepti o vreme, ca mai am mult de citit...
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 16:59:53
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
@anna21

ai2 ai putea sa dai un exemplu de eroare ,te rog fara link-uri ,ci doar explicatii din creierasul tau care afirma ca a inteles evolutia RATIONAL ,astfel dovedesti ca ai inteles cu propriul tau creieras ce afirmi ca ADEVARAT si nu dai dovada de "credinta" in cuvintele unuia si altuia fie el si om de stiinta.
Vechi 16.04.2010, 08:49:35
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
ai2 ai putea sa dai un exemplu de eroare ,te rog fara link-uri ,ci doar explicatii din creierasul tau care afirma ca a inteles evolutia RATIONAL ,astfel dovedesti ca ai inteles cu propriul tau creieras ce afirmi ca ADEVARAT si nu dai dovada de "credinta" in cuvintele unuia si altuia fie el si om de stiinta.
Sincer nu am inteles ce ar trebui sa fac. Desi cred ca ideea ta e interesanta, n-am inteles-o suficient incat sa-i dau curs. Drept urmare te rog sa-mi explici putin mai clar.
Eu ii propusesem Anei sa vina cu un citat din cartea pe care o citeste si eu sa-i arat de ce nu e corect ce scrie acolo. Evident chestiile foarte tehnice ar fi de evitat dar nu musai. Sa vin eu cu un citat?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 09:37:34
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Sincer nu am inteles ce ar trebui sa fac. Desi cred ca ideea ta e interesanta, n-am inteles-o suficient incat sa-i dau curs. Drept urmare te rog sa-mi explici putin mai clar.
Eu ii propusesem Anei sa vina cu un citat din cartea pe care o citeste si eu sa-i arat de ce nu e corect ce scrie acolo. Evident chestiile foarte tehnice ar fi de evitat dar nu musai. Sa vin eu cu un citat?
daca vrei ...sa ne demonstrezi unde se greseste LOGIC ,in cartea respectiva .
daca i-ai spus sa vina cu un citat ,orice citat din carte ,ca sa-l demontezi ...presupun ca ai citit cartea deja .si un exemplu e cel mai simplu lucru pentru tine sa-l prezinti.

...un exemplu ...
Vechi 16.04.2010, 16:54:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Cred ca varsta Universului este de peste 10 miliarde de ani.
2. Cred in teoria numita Inteligent Design.
3. Cred ca Universul este plin de viata, asa-numita viata extraterestra.
4. Cred ca viata pe Pamant a venit din spatiu acum cateva miliarde de ani, prin pronia divina.
5. Cred ca mantuirea este posibila si la eterodocsi.
6. Cred ca al treilea razboi mondial este aproape.
7. Cred ca traim vremurile din urma si ca Antihrist s-a nascut.
8. Cred ca mai sunt vreo cateva zeci de ani pana la inceperea Veacului urmator (aproximativ 20 de ani).
9. Cred ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Si ca este rotund si plin. :)
10. Cred ca Iadul e un mod de existenta libera contrara voii divine, nu un loc de tortura fizica.
11. Ortodoxul modern crede ca trebuie sa se spovedeasca des si sa se impartaseasca rar. Crede ca Taina Euharistiei se face ca premiu pentru cei desavarsiti, nu pentru iertarea pacatelor celor pacatosi. Ortodoxul nostru nu mai este ortodox daca incalca astfel poruncile Sfintilor Parinti date prin Canoanele Bisericii.

La puctul 11 este evident ca nu subscriu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:23:52
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Daca noi credem ca Pamantul are miliarde de ani asta nu inseaman ca nu sustinem Creationismul sau ca nu credem in Dumnezeu sau ca facem o greseala.Sunt multe care arata ca este asa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
+ CREZUL + cristiboss56 Rugaciuni 18 21.07.2013 17:11:53
Portretul lui Iuda cel modern costel Generalitati 31 09.05.2011 10:28:04
crezul in ebraica hatryan Rugaciuni 0 18.07.2009 22:43:28
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 06.12.2007 11:45:07
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei urzicuta Generalitati 18 10.08.2007 11:34:50