Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2012, 18:36:54
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

1. Stati linistiti fratilor,nu m-am suparat pe nimeni,chiar imi face placere sa dialoghez. Dimpotriva,voi sa nu fiti suparati pe mine.
2. Nu stiu,aici poate ma mai "impotmolesc" eu in viata asta,ca nu prea pot fara carne. Insa nici nu-i critic pe cei vegetarieni. Eu unul daca nu mananc cat trebuie slabesc,e si normal,si nu prea vreau asta. Stiu ca uneori acord prea multa atentie trupului,sunt constient de asta,dar am 22 de ani,poate la varsta voastra nici pe mine n-o sa ma mai intereseze atat de mult aspectul fizic. Spuneam de costuri pentru ca ajunsesem sa cheltui mult pe mancare,vreo 150 de euro pe luna chiar,si mai mancam si prost,toate chimicalele! Asta este,cateodata e greu... Mai beam si 3-4 energizante zi de zi,uneori ajungand si la 8. Otrava curata. De aceea ma tot chinui si eu sa gasesc un mod de alimentatie cat mai bun ca raport calitate - pret.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 18:46:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Raoul cea mai buna mancare raport calitate-pret - este cea de la taranii nosti. Ei inca sunt saraci sa foloseasca tot felul de chimicale. Nu imi veni ca trebuie sa iti plantezi in casa nu stiu eu ce. Nici ca nu ai de unde sa cumperi.

Si legumele si fructele sunt chimizate - nu neg faptul acesta - dar sunt oricum mai benefice decat carnea, branza, laptele, ouale - care pe langa faptul ca sunt chimizate produc si dezechilibre (gen fermentatii, perioada de digerare mult mai mare, putrefactii etc).
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 18:48:37
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Da,posibil sa ai dreptate. Ideea e ca nu ma pricep deloc la gatit,si efectiv nu are cine sa-mi pregateasca nici cea mai rudimentara mancare. Mai mult de un ou prajit si cartofi prajiti chiar nu stiu sa fac spre rusinea mea. Acum mai am si eu posibilitatea sa mananc o ciorba ceva si ceva mancare gatita,in rest m-am descurcat destul de greu pot spune.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 18:56:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
1. Stati linistiti fratilor,nu m-am suparat pe nimeni,chiar imi face placere sa dialoghez. Dimpotriva,voi sa nu fiti suparati pe mine.
2. Nu stiu,aici poate ma mai "impotmolesc" eu in viata asta,ca nu prea pot fara carne. Insa nici nu-i critic pe cei vegetarieni. Eu unul daca nu mananc cat trebuie slabesc,e si normal,si nu prea vreau asta. Stiu ca uneori acord prea multa atentie trupului,sunt constient de asta,dar am 22 de ani,poate la varsta voastra nici pe mine n-o sa ma mai intereseze atat de mult aspectul fizic. Spuneam de costuri pentru ca ajunsesem sa cheltui mult pe mancare,vreo 150 de euro pe luna chiar,si mai mancam si prost,toate chimicalele! Asta este,cateodata e greu... Mai beam si 3-4 energizante zi de zi,uneori ajungand si la 8. Otrava curata. De aceea ma tot chinui si eu sa gasesc un mod de alimentatie cat mai bun ca raport calitate - pret.

Doamne-ajuta!
Eu nu sunt sportiva de performanta, dar in post ma ajuta mult batoanele energizante (acelea facute din seminte si imbogatite cu proteine de soia - nu au chimicale). Chiar tin de foame. Am gasit unele care au si 15 g de proteine..
(Sotul meu - face body building- insista ca ar trebui sa consum cam 100 g proteine in zilele in care fac sport.. cam 2 pe kg corp.. deci 5 - 7 batoane.. In realitate cu 4 trec ziua).
Totusi nu pot zice ca sunt sanatate curata... Dar daca vrei neaparat sa alergi sau alta activitate intensa.. sunt destul de bune.

Dar ma uit la sotul meu care face sport cam o ora pe zi.. uneori are o singura masa pe zi: proteine (fie si din concentratele ale ce le bea el) si salata..

@Ovidiu
Cat despre quinoa.. nu cred ca tot ce este superlaudat este si sanatos.
Copilului meu mic ii place mult quinoa, dar ii face rau la burtica intotdeauna (ca sa ma exprim asa).
Eu nu m-as arunca catre plante cultivate mult timp in asia sau america latina. Populatiile din zona aceea s-au adaptat la acel stil de alimentatie, noi nu. Noi suntem mai adaptati la ceea ce s-a cultivat mult timp pe teritoriul nostru.. asta este firesc sa mancam, cred eu.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 19:10:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
@Ovidiu
Cat despre quinoa.. nu cred ca tot ce este superlaudat este si sanatos.
Copilului meu mic ii place mult quinoa, dar ii face rau la burtica intotdeauna (ca sa ma exprim asa).
Fierbe quinoa in lapte de soia pana se omogenizeaza (ca o budinca) si indulcit cu putina miere. Sunt curios daca o sa mai fie probleme.
Cat despre quinoa nu pot sa spun numai lucruri bune. Acum ca copilul are probleme - ma indoiesc ca de la quinoa - mai degraba de la batonele alea superenergizante sau altele.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 19:17:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da,posibil sa ai dreptate. Ideea e ca nu ma pricep deloc la gatit,si efectiv nu are cine sa-mi pregateasca nici cea mai rudimentara mancare. Mai mult de un ou prajit si cartofi prajiti chiar nu stiu sa fac spre rusinea mea. Acum mai am si eu posibilitatea sa mananc o ciorba ceva si ceva mancare gatita,in rest m-am descurcat destul de greu pot spune.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Te inteleg. Insa poate pe viitor Dumnezeu iti va da o sotie de care sa fii vrednic si care ar putea sa-ti gateasca. Sa stii ca si gatitul vegetarian este mulllt mai usor. Soia si nautul fierb mai greu (cam 2 ore) in rest totul se prepara repede. Mancarea bineinteles este mai usoara in stomac, mai usor de digerat etc. Tu inceraca sa faci pimii pasi. Incepe cu post (luni, miercuri, vineri) si apoi Dumnezeu iti va ajuta mai departe. Incepe de astazi se le faci pe acestea pe care le poti face, si Dumnezeu Cel Atotputernic va face ceea ce nu poti tu.
Eu nu incerc sa conving pe cineva, ci doar expun niste idei care poate ar puta ajuta pe cineva interesat de acest aspect.
Sa-ti fie de folos! Oricand te astept cu drag sa discutam!

Last edited by ovidiu b.; 04.02.2012 at 19:29:01.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 19:39:16
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Ma straduiesc Ovidiu,ma straduiesc. Rugati-va si pentru mine,ziceti un "Doamne-miluieste" si pentru Raoul cel pacatos.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 20:01:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Fierbe quinoa in lapte de soia pana se omogenizeaza (ca o budinca) si indulcit cu putina miere. Sunt curios daca o sa mai fie probleme.
Cat despre quinoa nu pot sa spun numai lucruri bune. Acum ca copilul are probleme - ma indoiesc ca de la quinoa - mai degraba de la batonele alea superenergizante sau altele.
Copiii mei au o dieta f sanatoasa (mult mai sanatos decat am mancat eu vreodata). Nu mananca batoane energizante.
Traind in mediu multicultural, am incercat multe lucruri care nu sunt comune (sau chiar necunoscute) in Romania.
Asa am ajuns la concluzia ca trebuie sa ai o anumita rezistenta la anumite alimente, formata probabil in generatii.
De ex. quinoa este laxativa (are o capsula amara, care daca nu este curatata bine are efecte neplacute). Pt. cei care consuma de generatii, nu este o mare problema, ca pt unul obisnuit cu mancare europeana.

Laptele de soia nu se da copiiilor!
Am citit multe opinii ca ar fi daunator chiar pt adulti.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 20:11:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Copiii mei au o dieta f sanatoasa (mult mai sanatos decat am mancat eu vreodata). Nu mananca batoane energizante.
Pai hadeti sa vedem ce mananca mai exact. Va spun sigur ca quinoa nu este cauza.

Last edited by ovidiu b.; 04.02.2012 at 20:13:40.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2012, 20:18:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Laptele de soia nu se da copiiilor!
Am citit multe opinii ca ar fi daunator chiar pt adulti.
Si de ce nu este bun laptele de soia pentru copii sau adulti?
Este mai bun laptele de vaca pentru adulti?

Sunt de acord ca alimentatia copiiilor sa contina laptele animalier. Dar subliniez doar pentru copii!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42