Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfinti Parinti (Patrologie)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2014, 22:57:23
IULIAN496 IULIAN496 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2013
Locație: Hunedoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vaii de mine!!! Chiar că e aproape sfârșitul. :))))
Acum, vorbind serios, crezi prost, vorbesc în numele meu.
Eplica de ce esti asa de radicalist in privinta acestora!Caci mie mi-au comentat la unele scrieri(pe nedrept) dar eu tot ii consider ceva(ca eu sunt mai mic decat ei!)!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:00:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

La a câta priză ești?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:03:09
Senior Member

Implicit

Citat:
La a câta priză ești?
Deja aceasta e nesimtire!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:05:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Nu știm, părerile sunt împărțite. (vorba lui Dragoș)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:06:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știm, părerile sunt împărțite. (vorba lui Dragoș)
Bați câmpii. Deja ai dat-o în bară.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:13:03
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Iulian, iartă-l și hai să păstrăm Duhul Sfinților Părinți aici în topicul ăsta. Te rog.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:16:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Iulian, iartă-l și hai să păstrăm Duhul Sfinților Părinți aici în topicul ăsta. Te rog.

Bucurii.
Uite cum se vede ca tu gandesti in acelasi duh cu mine prin simplul fapt ca sti ca sunt ispitit de acestia la care psalmistul spune:Acestia pururea ratacesc cu duhul!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2014, 23:47:21
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Oameni buni !O mica poveste,2imagini si un mic anunt.Cineva spunea odata ca Dumnezeu ne randuieste viata ca pe niste fire frumos aranjate.Toate duc la EL dar depinde de fiecare cum doreste sa se tina sau sa urmeze de acel fir.Din pacate,cateodata,din prea mult entuziasm si prea putina experienta, vrem sa o luam inaintea lui Dumnezeu si sa aranjam noi ce-i bine si ce-i rau in viata altora.Putini pot asta,foarte putini si eu m-am lamurit de ceva vreme ca nu ma numar printre cei ce pot aranja fire.Cand totusi ne punem noi pe aranjat cum credem noi incurcam rau de tot firele si ii mai tragem dupa noi si pe cei la fel de grabiti ca noi.Dumnezeu,in dragostea Lui fara de sfarsit,le descurca la loc dar acest lucru poate fi dureros pt cei ce vor trece prin asa ceva.Parintele Paisie Aghioritul,care avea multe daruri,de multe ori vedea ce va fi cu un om dar nu spunea mereu tot ce stia pt ca,in intelepciunea lui stia ca este mai bine sa-L lasi pe Dumnezeu,in anumite situatii sa duca EL lucrurile pe fagasul lor,la timpul lor.Cum se spunea in Ecclesiastul ,,Toate isi au vremea lor si fiecare lucru de sub cer isi are ceasul lui"

2 imagini:unul dintre cei mai smeriti oameni pe care l-am cunoscut,si am suficient de mult par alb,a fost un calugar
roman la Manastirea Sfantul Sava,Marea Lavra Mar Saba, din Tara Sfanta.Cine a ajuns acolo stie ce iti lasa in suflet acel loc.Un singur lucru as spune despre acel om:nu avea nevoie de cuvinte,era un fel de icoana vie intr-un peisaj din timpurile biblice.Am mai cunoscut un om,un preot batran(cred ca am mai spus de el)cand am iesit de la Sfantul Mormant,in lungul meu drum prin acele parti ale lumii.Cred ca era rasaritean si era insotit de o sora care il ajuta.Omul acela iradia pur si simplu lumina linistii si iubirii adevarate fara sa vorbeasca.Nu pot exprima in cuvinte mai mult de atat dar toti se opreau in dreptul lui,avea ceva greu de descris in cuvinte.L-am privit cu mare atentie si m-am asezat langa el.Am colindat lumea asta larga si am vazut mult dar nicaieri ceva din aceea privire.Cateodata pur si simplu nu este nevoie de cuvinte,exista ceva peste ele.

Un mic anunt: pe perioada Postului voi inceta sa postez pe acest topic considerand ca aveti lucruri mult mai importante,cu adevarat mai importante de implinit.Dupa Pasti,daca mai ingaduie Dumnezeu,le reiau cu o invitatie generala:oricine doreste sa scriem un mic articol impreuna este asteptat cu multa speranta si bucurie.Nu este deloc necesar sa fiu eu parte,poate doriti sa formati dvs un grup care sa colaboreze.De-a lungul timpului am tot lansat invitatii ca oamenii sa posteze la aceasta sectiune,la Patrologie.Multumesc tuturor(Mihailc,de ex,m-am motivat exceptional,de-a lungul timpului,prin postarile sale despre iconografie,pe alte topice,sa studiez mult mai aprofundat aceasta tema) celor care m-au ajutat,deloc putini,si sper ca in curand eu sa fiu doar un cititor si articole cu adevarat frumoase si documentate sa apara.Visul meu,recunosc asta,este un articol despre Patristica cu aplicatii in si din iconografie.La acest moment eu nu am pregatirea necesara sa pot asa ceva dar sper intr-o zi,la aceasta sectiune,sa pot citi asa ceva.

Acestea fiind spuse va multumesc pt sprijin tuturor si voi incheia (o urare)cu ultimele cuvinte de Biblie,din Apocalipsa,cuvinte care desi incheie o carte cutremuratoare arata speranta:,,Harul Domnului Iisus Hristos sa fie cu voi toti.Nu pun ghilimele pt a inchide citatul pt ca esenta acestor cuvinte biblice este fara de sfarsit.Numai bine,post in cuget si fapta cu Domnul.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 28.02.2014 at 00:21:23.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2014, 05:26:22
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Un mic anunt: pe perioada Postului voi inceta sa postez pe acest topic considerand ca aveti lucruri mult mai importante, cu adevarat mai importante de implinit.
Doamne ajută!
Eu una nu cred că a citi/ scrie (mai ales) pe secțiunea asta de Patristică ar contravine cu prevederile postului.
Dar în fine, dacă doriți să țineți postul nostru în felul acesta nu vă putem opri. :) (Btw, protestanții țin post?)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2014, 02:16:01
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Mulțumesc, Mirela, să-mi ajute Dumnezeu să te pot pune și eu pe pomelnic la Biserică aici.

Sunt în duh cu fratele "pelerin spre Răsărit", adică și eu, cu mila Domnului, pentru că am binecuvîntare de la duhovnic, îmi doresc să nu mai particip la forum în perioada Sfîntului Post Mare al Domnului Hristos Iisus. Și nici să mai folosesc internetul în acest timp.

Dar nu pentru că vreau să am vreo răsplată sau mîngîiere înaltă, duhovnicească, sau de alt fel, că știu că nu merit și nu pot să ajung acolo (mă bucur doar că ele există și pot ajunge alții la ele), ci pentru că lucrez la licență.

Vă învit cu această ocazie pe toți care puteți merge la Sfînta Mănăstire Oașa, unde este monah un american, singurul monah american din Romînia, părintele Sava (fost Stephen), și fratele Serafim, austriac, singurul frate austriac din Romînia, ce va fi tuns, cu mila Domnului, cînd va voi Domnul prin slujitorii Săi.
La Sfînta Mănăstire Oașa, primele 3 zile din postul mare se ține post negru, apoi se mănîncă foarte strict, se fac aproximativ 200 de metanii în timpul Canonului Mare, și multe metanii în general la toate slujbele, slujbe care adunate, înafara Postului Mare țin în total 8 ore, și în Postul Mare mai mult, întreaga mănăstire avînd rînduială și organizare ca la Sfîntul Munte Athos.

Iertare.

Bucurii.

P.S.: Surioară Annyta, întrebai dacă sunt obsedat de tine. Mi-am amintit de un cuvînt al patericului: "diavolii sunt obsedați de tine și de mine, și de noi toți, întreaga omenire, ne-ar strivi în mînia și mîndria lor întro clipă, dac-ar putea, și dacă n-ar fi Dumnezeu în mare mila Lui.", nu mai știu care părinte, care Avvă, iertare. Dar ajunge cuvîntul să vezi cine sunt obsedații.

Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 17:34:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viata Sfantului Simeon cel Nebun dupa Hristos Nestiut Generalitati 4 10.04.2014 19:58:59
Mihai Viteazul - o viata inchinata lui Hristos mirelat Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 23 25.09.2013 03:44:16
Dogmatica Patristica Ortodoxa myself00 Generalitati 7 10.09.2012 19:23:37
Despre trupurile inviate in patristica Mihnea Dragomir Sfinti Parinti (Patrologie) 99 29.05.2012 14:09:59
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata tatolivia Intrebari utilizatori 0 09.10.2011 15:10:56