Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 11:46:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Poate voiai sa spui ca pictarea chipului este o RE-AMINTIRE ca Fiul Domnului.... Nu MARTURIE, ca altfel ne batem joc de limba romana.
Subtila diferenta fiind dupa tine..care?

Citat:
A doua propozitie este iar aberanta: Cum adica daca nu avem icoana negam firea Sa.
Daca nu avem icoana ne rugam la El fara icoana ca Sf Serafim de Sarov pe bolovan, ca Par Cleopa cu fruntrea pe butuc sau in gind.

Sa incercam ca CONSTIENTIZAM ceea ce scriem, ca altfel ii adormim si pe astia mai mici care de abia fac ochi
Ca de obicei iti place sa intelegi totul aiurea.
Tu esti cel care ai nevoie sa "constientizeze" ce scrie celalalt, inainte de a comenta.

Ce a scris ea si ce ai "citit" tu:

Nu e vorba de "a nu avea icoane" ci de a respinge icoana.

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Deci pictarea chipului lui Hristos e o marturie a faptului ca Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat cu adevarat. Daca n-am infatisa pe Iisus Hristos in icoane ar insemna ca negam firea Sa cea omeneasca, viata Sa pe pamant si rastignirea.
Deci, spre lamurirea ta se refera la iconoclasti, care resping infatisarea lui Iisus Hristos in icoane, ignorand cum era Dumnezeu prezent in perioada Decalogului si cum devine El prezent in perioada NT.
Practic acestia traiesc in perioada VT, negand intruparea lui Hristos.

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asa si idolatrii argumenteaza ca nu se inchima aurului( moleculelor) din care sunt facuti viteii ci personajelor pe care le reprezinta, deci din nou care-i diferenta daca folosesti aceast argument...
Mie-mi plac icoanele am destule, dar nu as folosi argumentul asta
Da, si in concluzie se inchinau vitelului.
Si in felul asta, dupa tine, probabil; se inchinau lui Dumnezeu.
Halal logica ca gandirea ortodoxa e deja departe...

Citat:
Heruvimii din templu eveau rol decorativ si de paza, blah, blah. Evreii sub nici o forma nu se rugau LA EI.
Nu se rugau lor, se rugau in prezenta lor, existenta lor fiind aparent impotriva poruncii a doua care spune "sa nu faci"!
Dar uite ca totusi Dumnezeu le-a spus sa faca!
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:29:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Daca am fi mers in adevar, n-ar fi existat decat un sigur trup de credinciosi, nu atatea biserici care se lupta intre ele ca oarbele, in numele Dumnezeului care ne-a aratat o cale a dragostei si pacii, nu a urii. Eu stiu ce vad si anume ca nu exista nici macar iubire intre semeni, ci doar judecati absurde. Prefer sa cred in Dumnezeul in care nu exista asa ceva.
Cred si stiu ca dreptatea este a Lui. El stie cel mai bine.
Vorbesti ca sa te afli in treaba, si numai lucruri abstracte pe care le bagi in aceeasi oala, si mesteci bine.

Daca sunt atatea Biserici care se lupta ca oarbele, inseamna ca nici una nu e buna...sau ca este una buna in toata lupta asta oarba, si plina de ura?

Imi pare rau ca judeci mereu foarte urat, dupa care afirmi in final ca dreptatea este a Lui...cand de fapt ai putea face si tu ceva sa nu mai generalizezi totul la modul ala negru, si plin de ura, ca si cum cu totii suntem intr-un mare cerc...fara deosebire!

Exista posibilitatea ca tu sa nu vezi bine lucrurile de fapt, si sa nu üpoti discerne ce e mai bun, ce e mai rau, ce e fals, ce e adevarat...ce a ramas adevarat, si care sunt scopurile tuturor celor orbi...sau tu insati te consideri confuza, dar te lansezi in acuze si judecati, pentru ca iti vine mai simplu sa nu cauti?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:29:36
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Uite ca am venit. Sunt pe forum ortodox desi multora nu le place. :)
E bine, e un pas.Te asteptam si la o Sfanta Liturghie.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:32:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
E bine, e un pas.Te asteptam si la o Sfanta Liturghie.
Facut si asta. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:43:13
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite ca am venit. Sunt pe forum ortodox desi multora nu le place. :)
Cred ca simti si tu ca nu se pune problema sa nu ne placa prezenta ta, ci doar anumite lucruri spuse de tine, cu care noi nu suntem de acord..cam atat.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:43:53
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vorbesti ca sa te afli in treaba, si numai lucruri abstracte pe care le bagi in aceeasi oala, si mesteci bine.

Daca sunt atatea Biserici care se lupta ca oarbele, inseamna ca nici una nu e buna...sau ca este una buna in toata lupta asta oarba, si plina de ura?

Imi pare rau ca judeci mereu foarte urat, dupa care afirmi in final ca dreptatea este a Lui...cand de fapt ai putea face si tu ceva sa nu mai generalizezi totul la modul ala negru, si plin de ura, ca si cum cu totii suntem intr-un mare cerc...fara deosebire!

Exista posibilitatea ca tu sa nu vezi bine lucrurile de fapt, si sa nu üpoti discerne ce e mai bun, ce e mai rau, ce e fals, ce e adevarat...ce a ramas adevarat, si care sunt scopurile tuturor celor orbi...sau tu insati te consideri confuza, dar te lansezi in acuze si judecati, pentru ca iti vine mai simplu sa nu cauti?
M-as bucura sa fiu doar eu cea "oarba", ca e mai bine unul decat multi. Am increderea ca Dumnezeu Sfantul va lamuri cum sta treaba. Eu nu urasc, desi recunosc, nu-mi place ce vad... :)
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:49:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca simti si tu ca nu se pune problema sa nu ne placa prezenta ta, ci doar anumite lucruri spuse de tine, cu care noi nu suntem de acord..cam atat.
Ai dreptate. Exceptia o fac cei care, cum intra pe forum, incep cu "nu mai discutati cu sectarii astia eretici, plini de rautate, ca am fost pe la ei si m-am ingrozit..." [ah, e si un user mai vechi cu idei de astea...cel putin unul]. Dar in rest forumul e plin de dragalashi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 12:58:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai dreptate. Exceptia o fac cei care, cum intra pe forum, incep cu "nu mai discutati cu sectarii astia eretici, plini de rautate, ca am fost pe la ei si m-am ingrozit..." [ah, e si un user mai vechi cu idei de astea...cel putin unul]. Dar in rest forumul e plin de dragalashi.
Figurez si eu pe lista?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 13:02:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Figurez si eu pe lista?
Pe cea cu dragalashi? Aham... Desi trebuie sa fiu atenta cu tine de multe ori...dar face parte din farmecul tau personal...
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 13:10:34
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pe cea cu dragalashi? Aham... Desi trebuie sa fiu atenta cu tine de multe ori...dar face parte din farmecul tau personal...
....hugs hugs!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42