Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2015, 18:55:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nici macar nu stim daca e asa.
Eu știu.

ps: restul discuțiilor sunt de prisos
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 23:35:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
ps: restul discuțiilor sunt de prisos
Aici suntme de acord, discutiile au fost de prisos inca de la inceput. Eu am intervenit doar pentru ca tu propovaduiai conceptiile Par. Pruteanu si unii useri chiar credeau ca ar fi asa.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:19:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Unde scrie de spovedanie la fiecare împărtășire?
În postul mare Sf. Ioan de Kronstadt împărtășea zilnic și cinci mii de oameni. Cred că conștietizezi că era prea puțin probabil că în fiecare zi erau alți oameni diferiți de cei din ziua precedentă. Acum spune-mi tu cât durează să împărtășești cinci mii de oameni? Dar să-i spovedești? Chiar și practicând spovedania publică. Observă că lucrurile grave trebuiau mărturisite la spovedania particulară.
Nu am apucat sa raspund la mesajul acesta. Se pot spovedi si mai multi oameni deodata, e spovedirea comuna. Preotul spune aceleasi rugaciuni ca la spovedirea personala, dar credinciosii spun pacatele in gand sau preotul spune cu voce tare cateva pacate. Parintele Calciu spune ca se practica in cateva manastiri, dar e ceva exagerat, un "simulacru de spovedire". In cazul sf. Ioan de Kronstadt am mai mentionat ca e posibil ca fiind sfant sa stie ce pacate are fiecare, ca sf. Paisie Agioritul (sau ca Par. Arsenie Boca, stii si tu). Deci stia cine e vrednic sa se spovedeasca.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:41:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
In cazul sf. Ioan de Kronstadt am mai mentionat ca e posibil ca fiind sfant sa stie ce pacate are fiecare, ca sf. Paisie Agioritul (sau ca Par. Arsenie Boca, stii si tu). Deci stia cine e vrednic sa se spovedeasca.
Știu frate, știu. Faptul că sfântul știa păcatele fiecăruia nu era suficient, că sigur fiecare dintre ei aveau păcate, doar că nu aveau păcate care să-i oprească de la împărtășit, acele păcate de moarte pentru care mai demult se dădeau canoane foarte aspre. Dar nu e nevoie ca duhovnicul să fie văzător cu duhul, e suficient să-ți știe viața și păcatele făcute.

Citat:
Deci stia cine e vrednic sa se spovedeasca.
Aici cred că ai vrut să spui ”...să se împărtășească” în loc de ”...să se spovedească”.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 08:37:41
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Cip și Dale...
Cine mai poftește?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 08:45:26
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Zise rățoiul Donald :)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 11:28:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Cip și Dale...
Cine mai poftește?
... :))
Ba să nu mai poftească nimeni, tocmai suntem pe punctul de a ne potoli.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 21:07:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Zise rățoiul Donald :)
Da, nene Gulliver!.....:)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 21:10:32
Banned

Implicit

Citat:
... :))
Ba să nu mai poftească nimeni, tocmai suntem pe punctul de a ne potoli.
Punctul, zici? Hîm... Dacă îl privești ca pe o sferă mititică, ehe, ce de tumbe noi se pot face pe el!.......:))
Stai să își încarce Cătălin rezervorul și-o să vezi cer de artificii! Ce crezi că face acum? .......:)))

Una peste alta, așa cum am văzut din laterala mea, alergătura voastră a fost de mult eori foarte folositoare și, dacă nu mă înșel, e de fapt o completare reciprocă a două poziții care se practică ambele în viața de credință. Eu cred că, dincolo de unele nepotriviri și timpi irosiți, ați cam elaborat o perspectivă destul de cuprinzătoare și complementară. Mie mi-au folosit, o spun cu mâna pe inimă, ambele tipuri de argumente. Doar să nu vă aliați amândoi, Cip și Dale, împotriva lui Donald, că zău nu cred s-o scot la capăt.

Mulțumesc pentru dialog, amândorura și vă urez tumbe noi cu mult folos duhovnicesc atât pentru voi cât și pentru noi cei care vă citim!....:)

Last edited by Ioan_Cezar; 28.01.2015 at 21:17:16.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2015, 21:17:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

...)))
Promit că o să mă abțin.
Și eu încarc rezervorul, dar nu pentru a discuta în contradictoriu.
Să știi, eu am avut folos din toată discuția asta, m-a determinat să reascult o predică cu explicarea Sfintei Liturghii și să o transcriu.

Last edited by ovidiu b.; 29.01.2015 at 15:39:21.
Reply With Quote
Răspunde