Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 16:41:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Luiza, continua in stilul tau frumos si pasnic sa refuza invitatiile de a "pofti" sa te indignezi la ce zice "ingerul"

Nu spune nici un inger timpeniile acelea!

Novicii astia "super-rivnitori", iuti la minie si la balacareala se arunca in toate textele care le incita si le stirnesc pasiunile si patimile de razbunare, de invidie, etc pe..acel "ceva" imaginar din capul lor

Adevaratii teologi si oameni duhovniceste avansati dupa ani lungi de studiu pot deja sa separe "griul de neghina" din scrierile teologice. "Toate sunt bune dar nu toate SUNT DE FOLOS"

Ideea centrala in alegerea invataturilor draga Luisa este asa cum incerci sa explici si tu celor de aici de mult timp...si anume: este CEEA CE SIMTI IN INIMA SI IN SUFLET IN URMA CITIRII LOR! ! !

Daca simti ura , incitare la dezbinare, la minie, la cafteala, la injurii, la discriminare rasiala. la lipsa de toleranta si respect reciproc..samd,( asa cum vezi printre utilizatorii de mai sus)...poti linistita sa le arunci la gunoi( aceste scrieri "valoroase") asa cum aceste sentimente duc la adormire si nu la trezvie, la viata, la vigoare, la vindecarea fiintei.

Insa cineva care oricum sforaie nu are INCA cum sa realizeze acest lucru , deci nu-ti mai bate capul si nu te lasa trasa in mocirla lor. Mocirla combinata cu mindria si invidia pe cei curati devine un amestec LETHAL din care NU SE MAI IESE!
Mare adevar ai grait, echilibrat si obiectiv, ca de obicei. Exact asta este realitatea !
Vechi 19.05.2010, 03:01:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
In momentul in care aduci acuzatii, trebuie sa aduci si dovezi.
Am mai spus si-n alte dati care este credinta mea. In ceea ce am spus, mi-am exprimat credinta. Biblia protestanta nu este tot biblie? Am citat si din cea ortodoxa. Vreau te rog sa-mi arati unde am citat din biblia protestanta si care este diferenta (in citatul meu) fata de cea ortodoxa. Vroiam sa nu mai intru in discutii inutile, ca am senzatia ca vorbesc degeaba. Nu inteleg de ce ma tot provoci...

In contextele folosite de voi, cuvantul este pentru a jigni, hai sa nu ne invartim aiurea in jurul cozii, ca n-are rost.
Situatia este urmatoarea: adevarul ortodox este o provocare pentru neo-protestanti; iar ceea ce considera neo-protestantii ca este adevar, constituie provocare pentru ortodocsi. Cat timp vedem ca Fecioara Maria, Maica Domnului, nu este cinstita de ne-ortodocsi, ne suparam. Sau daca crucea, cu care ne inchinam, nu este acceptata de acestia, deasemeni ne suparam. Si pe buna dreptate.
Biblia protestanta e biblie protestanta si este defectuoasa, din punct de vedere ortodox.
Dar judecata neo-protestantilor sa o lasam lui Dumnezeu. Noi, ca ortodocsi stim ca nu numai ca trebuie sa nu-i uram pe acestia, dar trebuie sa-i si iubim, fiind aproapele nostru. Ceea ce si facem, chiar daca pentru unii nu este prea evident.

In ceea ce-i priveste pe cei care gresesc, pe acesta sa ii certam, dar noi ca ortodocsi numai pe cei dintr-o BO, nu si pe cei din afara ei, ca altfel nu am mai putea vietui in pace cu nimeni. Asta ne-o spune Sf. Apostol Pavel, atunci cand vorbeste despre certarea celor care gresesc. Si ne spune si cum sa o facem: mai intai intre 4 ochi; apoi cu un martor, apoi in biserica, dar repet doar pe cei din biserica ta, nu pe cei din afara. Ori stiut este, ca nu exista o biserica crestina, ci una ortodoxa, una catolica, etc...

Bine ar fi, ca fiecare sa scrie carui cult apartine, ca sa nu il luam drept ortodox pe cel, care e de alta religie decat cea ortodoxa. S-ar evita pagini intregi de replici. Este prima data cand vad peste 10 pagini de replici intr-o zi la un topic. Macar de s-ar muta interesul si la Sectiunea "Pocainta", "Noul Testament" "Rugaciuni" si altele de acest gen.

Alta data, Maria- Luisa, scrie-ne te rog clar carui cult apartii, daca vrei, evident, ca tot nu am aflat decat prin deductie ca esti neo-protestanta; iar altcineva spunea cu mult timp in urma ca esti adventista, lucru neconfirmat de tine, deci poate ca nici nu este corect. Nu vad din ce motiv sa ascundem credinta noastra; bine ca avem credinta.

In rest sa fim buni crestini si sa aratam dragoste, dar nu asa cum credem noi, ci asa cum ne spune Apostolul:
"Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește raul." Dar nu numai cand ii analizam pe altii, ci si cand e vorba de noi insine. Sa nu ne mai simtim atat de repede ofensati, sa suportam raul, care credem ca ni se face, caci daca Dumnezeu permite, atunci e spre binele nostru ca sa ne smerim. Singura care sufera este mandria. Nu numai sa spunem, ci chiar sa facem acest lucru. Ca sa punem inceput bun in fiecare zi.
Corinteni 13, 5
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 10:24:13
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Eu nu vreau sa-mi pun nicio eticheta, intrucat mi-au pus altii destule.
In final, deoarece in esenta aceste discutii au fost despre judecarea evreilor si iudaismului, as vrea sa va spun si eu o poveste.

Intr-o zi va aduna Dumnezeu in fata Sa toate popoarele. Va fi ziua Judecatii Sale in care va privi spre fiecare in parte si va vedea cine i-a fost fidel si i-a ascultat poruncile si cine nu. In acea zi va privi si catre Israel. Il va vedea lovit si va zice:
-Fiul meu, deoarece ai fost lovit de ceilalti frati ai tai, dar ai ramas cu Mine,iti voi da tie tot atatea binecuvantari, cata ocara ai primit de la ei.
Si celorlalti, care l-au judecat, le va zice Dumnezeu:
- Deoarece ati nesocotit porunca mea de a va iubi aproapele, voi lua de la voi binecuvantarile pe care vi le dadusem si le voi da celui pe care l-ati lovit.

Vedeti deci, cum fiecare judecator al aproapelui, nu face decat sa dea din darurile lui primite de la Dumnezeu, celui judecat.
Dumnezeu este drept si cu dreptate rasplateste fiecaruia. Nu ar trebui sa uitam asta niciodata.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 10:25:39
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Sa nu uitam ca Judecata o va face Iisus Hristos,si astfel nu va fi valabila afirmatia ta.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 10:28:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Sa nu uitam ca Judecata o va face Iisus Hristos,si astfel nu va fi valabila afirmatia ta.
Deci va judeca in conformitate cu ce a zis:

Matei 7:

1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.
2. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 10:31:48
Banned

Implicit

Citat:
Deci va judeca in conformitate cu ce a zis:

Matei 7:

1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.
2. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.
Nu judecam pacatele tale,ci doar credinta ta.Vad ca citezi din Noul Testament dar in acelasi timp nu crezi in Iisus Hristos! O mai mare ciudatenie nu am vazut.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 12:47:07
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nu judecam pacatele tale,ci doar credinta ta.Vad ca citezi din Noul Testament dar in acelasi timp nu crezi in Iisus Hristos! O mai mare ciudatenie nu am vazut.
Nu este ciudatenie avand in vedere ca toate schismele si sectele sunt creatia satanei si au la baza lupta lui anticrist impotriva 'pruncului nou nascut' al Fecioarei . Lupta a inceput chiar de nasterea acestuia si va continua pana la sfarsit.Razboiul nevazut este de neoprit si se duce prin toti aceia se ridica impotriva Adevarului.
Sf.Ev. dupa Luca:
"Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. "
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 14:05:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu vreau sa-mi pun nicio eticheta, intrucat mi-au pus altii destule.
In final, deoarece in esenta aceste discutii au fost despre judecarea evreilor si iudaismului, as vrea sa va spun si eu o poveste.

Intr-o zi va aduna Dumnezeu in fata Sa toate popoarele. Va fi ziua Judecatii Sale in care va privi spre fiecare in parte si va vedea cine i-a fost fidel si i-a ascultat poruncile si cine nu. In acea zi va privi si catre Israel. Il va vedea lovit si va zice:
-Fiul meu, deoarece ai fost lovit de ceilalti frati ai tai, dar ai ramas cu Mine,iti voi da tie tot atatea binecuvantari, cata ocara ai primit de la ei.
Si celorlalti, care l-au judecat, le va zice Dumnezeu:
- Deoarece ati nesocotit porunca mea de a va iubi aproapele, voi lua de la voi binecuvantarile pe care vi le dadusem si le voi da celui pe care l-ati lovit.

Vedeti deci, cum fiecare judecator al aproapelui, nu face decat sa dea din darurile lui primite de la Dumnezeu, celui judecat.
Dumnezeu este drept si cu dreptate rasplateste fiecaruia. Nu ar trebui sa uitam asta niciodata.
A spune carui cult apartii, este etichetare?!?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 15:19:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
A spune carui cult apartii, este etichetare?!?
Cat timp exista astfel de judecati, cred ca da, este. Conteaza mai mult eticheta, decat sa fii om cu toti oamenii?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 15:22:11
Banned

Implicit

Niciodata religiile nu vor da mana ,pentru ca numai una detine Adevarul si aceea este Ortodoxia.
Probabil la sfarsitul lumii,se vor unui toate religiile,dar atunci se va introna antihristul.
Asa ca,intelege Maria,ca nu putem fi de acord cu religia evreiasca,in numele prieteniei,a dragostei,sau a ce mai vrei tu sa invoci.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Dictionar forum Melissa Generalitati 38 10.02.2011 10:26:18
A fi roman,o rusine mihailt Generalitati 129 05.09.2010 19:52:32
Dictionar al scriitorilor romani (pentru cei interesati) LapetiteMoc Generalitati 0 27.04.2010 11:38:20
Episcop roman rapit de k.G.B. praxis Intamplari adevarate 2 18.11.2008 01:48:05