![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Despre credinta ortodoxa.Credinta ortodoxa isi are originea de circa 2000 de ani.Ea a fost intemeiata de Mantuitorul si propovaduita de Sfinti Apostoli.Citez Mantuitorul a spus ,,Voi zidi Biserica Mea si nici portile iadului nu o vor birui pe dansa"(Matei16-18) .Sfinti apostoli au vestit evanghelia si au intemeiat Biserica Lui Hristos pe pamanturile diferitor tari.Sf Ap Andrei a fost unu din cei 12 apostoli,venind pe meleagurile noastre pe timpul dacilor si a romanilor in Scitia Mare si Scitia Mica....adica Ucraina de azi si Dobrogea,intemeind credinta ortodoxa.Acesta a lasat si urmasi in tara nostra care sa aiba grija de intarirea tari in credinta,a hirotonit episcopi ,preoti......Iata ca noi am ascultat de el si ne-am increstinat primindu-l pe Hristos ,,Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine(Luca 10, 16).Deci prin urmare Hristos ne-a increstinat.Sf ap Iacob ruda Domnului i-a intemeiat pe crestini ortodocsi din Jerusalim.Sf ap Vartolomeu si Sf ap Tadeu i-a intemeiat pe crestini ortodocsi armeni.Sf Ap Pavel i-a intemeiat pe greci ortodocsi.Sf ap Toma i-a intemeiat pe crestini ortodocsi din India.Plina este acum lumea de tot felul de asa zisi crestini :crestini
![]() daca vrei sa-ti explic de anatema pune-ma in lista de messs saberblade_bl3....... |
|
|||
|
|||
![]()
"Lucrarea Domnului" se vede si in cultele neoprotestante, penticostalii au o crestere exploziva.
Nu e lucrarea Domnului, e lucrarea celui rau care vrea sa-i piarda pe cei ce se pot mantui. Si asta din cauza si a pastorilor, unii din ei au ajuns sa ajute lupii sa intre in stana cu proasta intelegere a ecumenismului. Aveau dreptate sfintii si duhovnicii ca ecumenismul e doar o cale de intrare a ratacirilor in Biserica. Dar totul se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu. Un sfant spunea ca ereziile sunt ingaduite ca sa se desprinda cei ce nu trebuie sa faca parte din Biserica. La noi e mai vizibil, fiind o tara amjoritar ortodoxa, insa in tarile neortodoxe se produce fenomenul invers. Citeam ca in SUA ortodoxia are cea mai mare rata de crestere dintre toate cultele. E adevarat, sunt si putini ortodocsi, deci cresterea e mai vizibila. Parerea mea e ca principala amenintare a ortodoxiei nu sunt cultele neoprotestante, ci catolicismul. Nu am auzit ierarhi sau preoti sa laude neoprotetantismul. In schimb catolicismul se infiltreaza ca prieten si mai usor te feresti de dusmani decat de cei ce se dau prieteni. Daca neoprotestantismul prinde la cei ce nu stiu prea multe despre ortodoxie, mai putin instruiti, idei filo-catolice intalnim si la cei mai instruiti, chiar ierarhi. Si de fapt catolicismul are aceleasi idealuri ca si cultele np, convertirea. DE 1000 de ani iincearca pe toate caile sa-i atraga pe ortodocsi si unii care nu cunosc istoria spun ca ortodocsii sunt rai. Sper ca ierarhii or sa inceapa sa constientizeze mai mult pericolul, de fapt unii chiar au inceput sa dea semne. BO a Greciei a fost aproape sa se retraga din miscarea ecumenica. BO a Bulgariei s-a retras din dialogurile cu catolicii. "Biserica Bulgariei se opune liniei ecumeniste pe care o trasează multe alte Biserici Ortodoxe, care sunt reprezentate la acest dialog de persoane cunoscute pentru învățăturile și actele lor filocatolice." |
|
|||
|
|||
![]()
Gura pacatosului adevar graieste.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Din pricina voastra numele lui Dumnezeu este hulit intre neamuri" Romani cap 2. Daca Dumnezeu nu a crutat poporul ales din pricina pacatelor lor si a nepocaintei lor, cum credeti ca ne va cruta pe noi? In psaltire scrie clar: "27.Și îl voi face pe el întâi-născut, mai înalt decât împărații pământului; 28. În veac îi voi păstra mila Mea și legământul Meu credincios îi va fi. 29. Și voi pune în veacul veacului seminția lui și scaunul lui ca zilele cerului; 30. De vor părăsi fiii lui legea Mea și după rânduielile Mele nu vor umbla, 31. De vor nesocoti dreptățile Mele și poruncile Mele nu vor păzi, 32. Cerceta-voi cu toiag fărădelegile lor și cu bătăi păcatele lor. " Psalmul 88 Sa ne vedem de mantuirea noastra, ca nu sutem mai placuti lui Dumnezeu nici daca acuzam catolicismul nici daca il vorbim de rau. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa dea intelepciune si Duh Sfant preotilor si teologilor care discuta la nivel oficial aceste subiecte. Sa marturisim asa cum se cuvine ortodoxia crestina mai ales in fata crediciosilor romano-catolici dar in fata tuturir oamenilor "ca ei vazand purtearea voastra sfanta si fara prihana si ei sa creada si sa aduca slava lui Dumnezeu". Noi sa ne facem datoria noastra de crediciosi dupa masura harului nostru, dupa locul pe care ni l-a randuit Hristos in Biserica Sa Ortodoxa, sa participam la Sfintele Taine sa urmam voia lui Hristos. Sa nu cuva sa credem ca noi "aparam" Biserica lui Hristos (Ortodoxa) caci Hristos insusi apara trupul sau (Biserica) iar Duhul Sfant este garantul adevarului in Biserica Ortodoxa si nu omul! Noi trebuie sa facem voia lui Hristos, sa implinim poruncile Lui caci doar intru aceasta se vede cat Il iubim si Il dorim. Last edited by Eugen7; 07.05.2011 at 12:41:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dimpotrivă, ierarhii ortodocși bulgari fac plecăciune în fața Vicarului lui Cristos pe pământ și îi cer unirea cât mai repede. Nu credeți asta ? Uite-aici: http://www.youtube.com/watch?v=IdlYrSeHneI
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este invatatura ortodoxa a Bisericii Catolice, de la inceputurile ei la Cinzecime si pana astazi. Daca doriti, cititi si "Despre unitatea Bisericii Catolice" a Sfantului Cyprian al Cartaginei, capitolul 4. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce vrei sa spui cu asta? Ca esti de acord cu aceasta afirmatie... anume ca Biserica Romano-catolica ameninta Biserica Ortodoxa?!! Acestea sunt relatiile oficiale intre cele doua Biserici de "amenitare"?! va asigur ca la nivel oficial Biserica Romano-catolica si-a invatat lectia "uniatiei" fortate.
Consider ca pentru afirmatia aceasta ar trebui sa fiti tras la raspundere de forurille competente ale Bisericii Romano-catolice. Va asigur ca Biserica Ortodoxa nu ameninta pe nimeni (stat, institutii, oameni), ci ea maruturiste Adevarul. Moartea, diavolii, pacatele, si patimile sunt amenitate de insusi Hristos Iisus prin Biserica Lui. Sunt profund dezamagit ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dintr-o regretabila (pentru el) eroare de limba, a reusit sa scrie adevarul, in loc de neadevarul pe care intentiona sa-l exprime. Ideea pe care a dorit, probabil, sa o transmita, era ca "adevarata amenintare la adresa ortodoxiei este Biserica Catolica". De fapt, a reiesit ca adevarata "amenintare" a ortodoxiei este Biserica Catolica, cu alte cuvinte, BC are de partea ei ortodoxia si ameninta cu ea pe schismatici si eretici. Acum sesizati diferenta ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asteptam cu deosebit interes (si) despre imaculata conceptie, asumptie. (V-am rugat sa corectati daca este cazul, postarea mea in care expun invatatura romano-catolica cu privire la aceste subiecte, daca ar exista vreo abatere de la varianta oficiala. Consider ca am expus obiectiv si fara echivoc). Problema primatului papal se pare ca este "un dialog al surzilor" si la nivelul discutiilor oficiale actuale dintre BC si BO. Asa ca nu ma mir ca si aici pe forum este acelasi lucru, insa va asigur ca "cine are urechi de auzit aude si cine are ochi de vazut vede si cine are inima cugetatoare de inteles intelege" Adevarul. :D |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Parerea mea e ca principala amenintare a ortodoxiei nu sunt cultele neoprotestante, ci catolicismul." Oricum consider tendetioasa exprimarea precum si comentariile pe care le faci. Astept un dialog onest. Prefer discutiile obiective axate pe dogmatica... si nu discutii sterile cu tenta telenovelista. Suntem pe forum pentru a invata mai multe, pentru a intelege mai bine... nu ca sa ne pierdem timpul inutil... caci vom da socoteala la dreapta Judecata a lui Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|