Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 00:06:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am dat doar ce a spus, sigur ca face si afirmatii exagerate.
"afirmatii exagerate" nu cred ca descrie corect realitatea.

A sarit calul de multe ori, iar in explicatiile alea a incercat sa o dreaga, incepand prin a pune inainte autoritatea par. Iustin - este iarasi penibil dar nimic nou - lucru facut de multi alti pitici inaintea lui care au incercat sa-si justifice aberatiile folosindu-se de un om mare pe care l-au tarat in mizeriile lor.

Danion sufera de mandrie desarta si un soi de mesianism bolnav, amprenta vechilor practici MISA.

De altfel cine a avut contact cu MISA va recunoaste usor in stilul lui de conferentiere chiar pe .. Bivolaru.

Este o abordare cvasi-exclusiv rationalista, cu un stil specific de captare a atentiei asculatorului copiat pana la pauza si intonatie.

Cine a avut ocazia sa asculte o conferinta "pe viu" a cuiva ca par. Savatie, sau par. Tanase, va remarca vidul duhovnicesc din preajma unuia ca Danion.

Chiar daca mai are dreptate pe ici pe colo, ce face el nu e sanatos, nici pentru el nici pentru ascultatorii lui.
Vechi 24.03.2013, 00:10:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand se vorbeste de inselari si false minuni, de fapt de ce se indoiesc unii de pe aici:
- ca nu sunt moaste, prin care Dumnezeu i-a preamarit pe cei, care au suferit chinuri fara sa renunte la credinta lor ortodoxa?
- sau ca nu au fost batuti suficient de catre tortionari si tortionare, desi au suferit pana si-au dat viata? In acest sens puteti citi urmatoarele articole:
http://www.historia.ro/exclusiv_web/...rului-comunist
http://360romania.eu/showthread.php?t=137
- sau pur si simplu nu vor sa creada in minunea vindecarii, prin atingere de sfinte moaste, asa cum este la ortodocsi?
Fiind o discutie lunga si alte motive obiective, probabil ai pierdut sirul.

Era vorba de moastele lui Danion. Adica..din cutia lui Danion.

Si mai ziceai:

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De la mine nici moarta nu scoti nimic; nici un cuvintel!
Sa inteleg ca te-ai razgandit sau este vorba de aceleasi probleme de memorie?
Vechi 24.03.2013, 00:43:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Fiind o discutie lunga si alte motive obiective, probabil ai pierdut sirul.

Si mai ziceai:

Sa inteleg ca te-ai razgandit sau este vorba de aceleasi probleme de memorie?
Se vede ca ai o obsesie cu Danion... Nu stiam ca a facut parte din MISA. El vorbea despre meditatii, nu despre MISA. Dar tu le stii pe toate.
In ceea ce priveste ultima ta remarca, cred ca daca in copilarie te-ar mai fi altoit parintii din cand in cand - vezi ca avem un topic activ acum pe teama bataii rupte din Rai - nu ti-ai mai fi permis atatea obraznicii cu oameni de varsta mamei tale. Ai fi avut respect; dar tie iti lipseste cu desavarsire si nu ai nici masura; ca daca ai avea masura, as intelege si eu de gluma; dar nu ai.
Daca nu ma insel a 5. lege a lui Moise e sa iti respecti parintii, si implicit pe cei mai in varsta; iar tu o incalci sistematic.
Te-am intrebat ceva, si imi raspunzi cu totul altceva; iarasi lipsa de respect; de data asta fata de tine insuti.
Ca o crestina ce sunt, sunt invatata sa iert si sa uit; de aceea iti mai adresez cate o intrebare. Dar trebuie ca si celalalt sa fie crestin, sa ierte si sa uite. Dar daca se comporta ca in VT si tot scoate ochii si dintii, atunci comunicarea nu e posibila; si nu din cauza mea, care sunt crestina si ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 19:23:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De altfel cine a avut contact cu MISA va recunoaste usor in stilul lui de conferentiere chiar pe .. Bivolaru.
Este o abordare cvasi-exclusiv rationalista, cu un stil specific de captare a atentiei asculatorului copiat pana la pauza si intonatie.
Cine a avut ocazia sa asculte o conferinta "pe viu" a cuiva ca par. Savatie, sau par. Tanase, va remarca vidul duhovnicesc din preajma unuia ca Danion.
Nu prea are importanta, multi sfinti au fost pacatosi sau pagani inainte sa devina credinciosi.
E evident ca e mai bun discursul par. Savatie sau a altor parinti, ei sunt induhovniciti, Danion Vasile este un simplu mirean care a facut si facultatea de Teologie.
Citat:
Acum am citit si de unde e acea cutiuta, e de la Manastirea Petru Voda, i-a fost data de acolo, nu sunt ale lui Danion Vasile.

Last edited by catalin2; 24.03.2013 at 19:26:28.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 19:45:22
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pentru ca atat Alin cat si Cata au vorbit de parintii Savatie si Tanase, adevarate repere si modele de slujire crestina, imi permit sa pomenesc si eu aici numele unui mirean pe care personal il consider model de traire crestina ortodoxa si de intelectual crestin. E vorba de scriitorul Costion Nicolescu. Numai ca dansul prefera sa ramana retras si sa scrie carti crestine, fara sa tina conferinte si fara sa devina un fel de "vedeta" gen Danion.
Daca noi, ortodocsii am iesi in fata mai mult cu oameni precum par Savatie, Par. Tanase sau Costion Nicolescu, sunt sigur ca Ortodoxia ar avea mult mai mult de castigat din asta.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 23:10:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu prea are importanta, multi sfinti au fost pacatosi sau pagani inainte sa devina credinciosi.
Nu ai citit cu atentie.
Eu am scris ca a ramas cu rani nevindecate si care supureaza.

Citat:
E evident ca e mai bun discursul par. Savatie sau a altor parinti, ei sunt induhovniciti, Danion Vasile este un simplu mirean care a facut si facultatea de Teologie.
Asta nu are nici o relevanta.
Poti fi mireni induhovniciti cum pot fi preoti ne-induhovniciti.

Citat:
Acum am citit si de unde e acea cutiuta, e de la Manastirea Petru Voda, i-a fost data de acolo, nu sunt ale lui Danion Vasile.
Eu am inteles ca i-a fost daruita, adica e in proprietatea lui.
Oricum, chiar si daca ar fi cum zici, treaba nu e oabla nici asa.
Vechi 24.03.2013, 23:12:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Pentru ca atat Alin cat si Cata au vorbit de parintii Savatie si Tanase, adevarate repere si modele de slujire crestina, imi permit sa pomenesc si eu aici numele unui mirean pe care personal il consider model de traire crestina ortodoxa si de intelectual crestin. E vorba de scriitorul Costion Nicolescu. Numai ca dansul prefera sa ramana retras si sa scrie carti crestine, fara sa tina conferinte si fara sa devina un fel de "vedeta" gen Danion.
Par. Savatie a renuntat sa mai tina conferinte, de multisor, din ce stiu.
Danion in schimb, desi nu de mult "a comis-o" grav, nu pare sa-si fi luat o perioada de reculegere.
Asta este o problema serioasa.
Vechi 24.03.2013, 23:25:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si crezi ca exista o organizatie secreta care conspira sa creeze sfinte moaste? Nu ar avea niciun sens si oamenii nu stat sa falsifice sfinte moaste.
Cred ca exista destui oameni care nu le este pe plac ortodoxia si nu s-ar da inapoi de la nimic sa-i aduca o atingere, intr-un fel sau altul.
Ti se pare greu de crezut?

Si crezi ca falsificarea unor miracole ar fi cel mai mare rau?
Dar ce zici ce falsificarea unor acatiste, in care asasini notorii sunt transformati in sfinti?

Citat:
Eu nu am auzit de niciun canon si nici nu poate fi (de exemplu Sf. Irodion avea sfintele moaste cu tenta portocalie). Stim asta din felul cum arata toate sfintele moaste, Parintele Cleopa da mai multe amanunte.
Daca elementul de tip A are proprietatea X, inseamna ca toate care au proprietatea X neaparat apartin elementului de tip A?

Sau sa pun altfel intrebarea: cand in ortodoxie s-au pus oase la cinstire ca de sfinti, doar in baza culorii lor, fara sa se stie cui au apartinut de fapt si cum s-au savarsit aceeia?

Citat:
Oase albe nu, dar vezi ca nu s-a incercat falsificarea lor, era simplu sa fie date cu mir, dar niciun ortodox nu ar face asa ceva. Probabil au fost puse din nestiinta Eu nu am auzit povestea.
Este o manastire unde poti gasi astfel de oase (albe) puse la inchinare.

Citat:
Acele ramasite nu au ajuns la Danion, ci el le-a luat de unde erau. In plus, danion Vasile a explicat cate ceva atunci cand a fost acuzat de stilism, am dat odata ce a spus, adica faptul ca nu era vorba de stilism. Mai multi spun ca schimbarea calenarului nu a fost bine facuta, asta nu inseamna ca e stilist. Oricum ar fi, acum Danion Vasile nu este stilist, este in BO.
Probabil daca ar fi gasit ecoul care il astepta si a crezut ca o sa-l aiba conform ceea ce ii spunea duhul lui "mesianic", ar fi aratat si restul, dar oricum din ce s-a vazut, atitudinea, discursul si argumentatia lui au fost cele tipicele ale unui stilist BOSVist.

Last edited by AlinB; 24.03.2013 at 23:34:31.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 11:02:58
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Eu n-as merge pana acolo incat sa zic ca acesti oameni vor sa faca rau Ortodoxiei cu buna stiinta. Eu cred mai degraba ca e vorba de ignoranta.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 12:50:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Eu n-as merge pana acolo incat sa zic ca acesti oameni vor sa faca rau Ortodoxiei cu buna stiinta. Eu cred mai degraba ca e vorba de ignoranta.
Sunt din ambele categorii.
Si in fiecare astfel de "inocent" este o farama de constiinta ca greseste in anumite lucruri, dar probabil ca se consoleaza cu gandul ca e un "mic" sacrificiu pentru o cauza "mare".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? mihailt Generalitati 6 03.11.2010 21:11:49
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13