![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A sarit calul de multe ori, iar in explicatiile alea a incercat sa o dreaga, incepand prin a pune inainte autoritatea par. Iustin - este iarasi penibil dar nimic nou - lucru facut de multi alti pitici inaintea lui care au incercat sa-si justifice aberatiile folosindu-se de un om mare pe care l-au tarat in mizeriile lor. Danion sufera de mandrie desarta si un soi de mesianism bolnav, amprenta vechilor practici MISA. De altfel cine a avut contact cu MISA va recunoaste usor in stilul lui de conferentiere chiar pe .. Bivolaru. Este o abordare cvasi-exclusiv rationalista, cu un stil specific de captare a atentiei asculatorului copiat pana la pauza si intonatie. Cine a avut ocazia sa asculte o conferinta "pe viu" a cuiva ca par. Savatie, sau par. Tanase, va remarca vidul duhovnicesc din preajma unuia ca Danion. Chiar daca mai are dreptate pe ici pe colo, ce face el nu e sanatos, nici pentru el nici pentru ascultatorii lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era vorba de moastele lui Danion. Adica..din cutia lui Danion. Si mai ziceai: Sa inteleg ca te-ai razgandit sau este vorba de aceleasi probleme de memorie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste ultima ta remarca, cred ca daca in copilarie te-ar mai fi altoit parintii din cand in cand - vezi ca avem un topic activ acum pe teama bataii rupte din Rai - nu ti-ai mai fi permis atatea obraznicii cu oameni de varsta mamei tale. Ai fi avut respect; dar tie iti lipseste cu desavarsire si nu ai nici masura; ca daca ai avea masura, as intelege si eu de gluma; dar nu ai. Daca nu ma insel a 5. lege a lui Moise e sa iti respecti parintii, si implicit pe cei mai in varsta; iar tu o incalci sistematic. Te-am intrebat ceva, si imi raspunzi cu totul altceva; iarasi lipsa de respect; de data asta fata de tine insuti. Ca o crestina ce sunt, sunt invatata sa iert si sa uit; de aceea iti mai adresez cate o intrebare. Dar trebuie ca si celalalt sa fie crestin, sa ierte si sa uite. Dar daca se comporta ca in VT si tot scoate ochii si dintii, atunci comunicarea nu e posibila; si nu din cauza mea, care sunt crestina si ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E evident ca e mai bun discursul par. Savatie sau a altor parinti, ei sunt induhovniciti, Danion Vasile este un simplu mirean care a facut si facultatea de Teologie. Citat:
Last edited by catalin2; 24.03.2013 at 19:26:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca atat Alin cat si Cata au vorbit de parintii Savatie si Tanase, adevarate repere si modele de slujire crestina, imi permit sa pomenesc si eu aici numele unui mirean pe care personal il consider model de traire crestina ortodoxa si de intelectual crestin. E vorba de scriitorul Costion Nicolescu. Numai ca dansul prefera sa ramana retras si sa scrie carti crestine, fara sa tina conferinte si fara sa devina un fel de "vedeta" gen Danion.
Daca noi, ortodocsii am iesi in fata mai mult cu oameni precum par Savatie, Par. Tanase sau Costion Nicolescu, sunt sigur ca Ortodoxia ar avea mult mai mult de castigat din asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am scris ca a ramas cu rani nevindecate si care supureaza. Citat:
Poti fi mireni induhovniciti cum pot fi preoti ne-induhovniciti. Citat:
Oricum, chiar si daca ar fi cum zici, treaba nu e oabla nici asa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Danion in schimb, desi nu de mult "a comis-o" grav, nu pare sa-si fi luat o perioada de reculegere. Asta este o problema serioasa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti se pare greu de crezut? Si crezi ca falsificarea unor miracole ar fi cel mai mare rau? Dar ce zici ce falsificarea unor acatiste, in care asasini notorii sunt transformati in sfinti? Citat:
Sau sa pun altfel intrebarea: cand in ortodoxie s-au pus oase la cinstire ca de sfinti, doar in baza culorii lor, fara sa se stie cui au apartinut de fapt si cum s-au savarsit aceeia? Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.03.2013 at 23:34:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu n-as merge pana acolo incat sa zic ca acesti oameni vor sa faca rau Ortodoxiei cu buna stiinta. Eu cred mai degraba ca e vorba de ignoranta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in fiecare astfel de "inocent" este o farama de constiinta ca greseste in anumite lucruri, dar probabil ca se consoleaza cu gandul ca e un "mic" sacrificiu pentru o cauza "mare".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? | mihailt | Generalitati | 6 | 03.11.2010 21:11:49 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|