![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este absurd sa aiba relatii NUMAI din acest scpop. Unde mai este dragostea atunci? Subordonam totul unui scop, ca in politica?
|
|||
|
|||
![]()
Ce să facem? Unii sunt naivi, unii mai puțin naivi, unii deloc...depinde din ce unghi privești lucrurile și cu ce ochi. S-ar putea să fim surprinși că cei naivi am putea fi chiar noi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi se presupune că din dragoste vrei să faci copii. Sau nu?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, Ovidiu. M-a luat valul pentru ca multe absurditati pioase am mai citit la acest subiect.
Pai sigur ca din dragoste vrei sa ai copii, dar nu asta e scopul si mai alesc nu unic, atunci cand esti impreuna cu sotul sau sotia. Mai ales daca mai ai deja cativa si nu ai chef sa torni neaparat zece. Eu una nu as putea sa fiu mama buna la atat de multi. Deja mi-e greu cu doi uneori.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 01.10.2012 at 10:09:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vrei să mai "torni", nimeni nu te oprește. Dar atunci înfrânează-te. Binecuvântată este nașterea, procreerea și nu plăcerea. Iubirea de care amintești este una trupească. Dacă am iubi cu adevărat, am trece peste această iubire trupească pe care o tot trâmbițăm. E una a falsă, asta o spun Sfinții Părinți, nu eu. Tot ce e plăcere, e păcat, iar noi separând plăcerea de rostul pe care îl însoțeste, adică procreerea, nu facem decât să desfrânăm și nimic mai mult.
![]() Last edited by ovidiu b.; 01.10.2012 at 10:18:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar care este scopul?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca esti casatorit. Dar pentru cine este casatorit si se iubeste cu adevarat, este absurd sa desparti dragostea de aspectul fizic numai pentru ca nu mai poti sau nu mai vrei sa mai ai copii. Sigur, el poate fi despartit din cauza bolii, al varstei, si dragoseta ramane.. Asta este altceva. Nu punem pe primul drag dragostea trupeasca, dar ea face parte dintr-un ansamblu si nu este pacat doar ca implica placere. Dar nu mai insist. Am zis ca nu mai polemizez..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci cauza impreunarii este dragostea, scopul impreunarii sexuale este manifestarea dragostei iar rodul firesc al acestei impreunari sunt pruncii. Astfel sotii care nu pot avea copii nu sunt "mai fericiti" ca se pot impreuna sexual fara a avea copii... dimpotriva ei sufera foarte mult. Sotii care opresc rodul firesc al acestei impreunari pentru a culege doar placerea senzoriala a impreunarii sexuale... au toate sansele sa cada in impatimire sexuala. Trebuie cautat firescul... Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruaisca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici poate îți va fi de folos: http://www.youtube.com/watch?v=09kurlyyG4M Chiar părinții care dialogheazaă cu Pr Gherasim amintesc de faptul că oamenii se feresc de avea copii...concluzionând de aici că este păcat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema este ca multi vad in asta doar goana dupa placere. Nu cred ca este. Este dorinta de a continua sa iti manifesti dragostea si in acest fel.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|