![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ASTA NU E UNPACAT SA DORESTI UNTATA PT COPILUL TAU .ROAGATE SI CREDE CA DOMNUL SI MAICUTA NOASTRA SI ALUI TEVA AJUTA!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Discutia a inceput de la un caz particular, si s-a ajuns la general. Poate nu ai urmarit evolutia. Ma surprinde insa punctul tau de vedere... Oare un teolog tot asa ar pune problema ca ory? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Matei 15.9: Si zadarnic Ma cinstesc ei, invatand invataturi ce sunt porunci ale oamenilor."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii vin la Biserica nu pentru "a li se aplica anumite canoane", sau pentru a fi pedepsiti. Teoretic, oamenii isi cauta mantuirea prin Biserica. Practic, de multe ori sunt disperati, desnadajduiti, iar in majoritatea cazurilor Biserica este ultimul loc in care vin. Canoanele de care amintesti tu, dar la care a facut referire si ory, sunt norma generala, evident, de respectat. Numai ca preotul are puterea de a "lega si dezlega", intelegand prin acesta nu o abatere de la canoane (prin canon a nu se intelege restrictie/pedeapsa), astfel ca el le face aplicabile sau nu de la caz la caz, criteriile fiind stabilite (scuze ca ma repet)individual. |
|
|||
|
|||
![]()
Ory:"Anita,ai spus ceva pe-acolo de pedeapsa,dar nu ai specificat nimic despre pedeapsa ce se abate asupra copiilor.
Da,poate ca am sufletul impietrit atunci cand vine vorba de atitudinea adultilor fata de copii.Si ma intreb a nu stiu cata oara;SUNTETI MAME?Pentru ca vad in jur multa iresponsabilitate,si nu necredinta,vad in jur multa raceala si mandrie,atunci cand vorbim despre altii,cand tratam necazurile altora,fara sa ne putem vedea catusi de putin pe noi insine.Tocmai pentru ca am inima impietrita nu indraznesc a judeca pedeapsa si a o atribui cu atata usurinta oamenilor,bietelor fiinte vulnerabile si neputincioase. " Ma gandeam sa nu mai continui dar o sa iti raspund totusi. Da ,sunt mama si imi dau seama ca si pacatele facute in prezent pot afecta viata copiilor mei ,asa cum si rugaciunile mele le pot netezi drumul spre realizari ,nu neaparat materiale. Dumnezeu e iubire ,Dumnezeu iarta si nu pedepseste imediat ,dar daca vede ca gresim si iar gresim trebuie sa ne aduca la mantuire ,si cum altfel decat prin diferite necazuri ,scarbe. Citeste cartuliile acelea cu interviuri luate par.Cleopa ,vol.2 mi se pare ,acolo intreaba despre necazurile si bolile care vin asupra copiilor si parintele raspunde ,nu iti mai spun ce ca iar te enervezi.Parintele avea un suflet foarte bun ,poate ca eu sunt rea ,dar parintele era un om deosebit ,dedicat lui Dumnezeu din copilarie. Legea talionului asa scria cine iti face rau ii faci si tu ca dovada ca evreii si acum urmaresc si pedepsesc pe cei care i-au exterminat in lagare. Legea talionului nu e totuna cu "parintii mananca agurida..." . Iar eu ma straduiesc macar sa nu fac rau ,si ma controlez ce scriu ,sa nu scriu ceva ce poate afecta in rau viata cuiva in viitor. |
|
|||
|
|||
![]()
vedetzi pedepse asupra copiilor conceputzi in trufie fatza de Dumnezeu shi aproape? Poi ce credetzi ca pe copii ii vetzi vedea pedepsitzi pentru pacatele parintzilor? Da, asha se va intampla, caci copiii vor cadea in cel mai mare pacat, in cel al osandirii shi judecarii parintzilor dupa cuvintele Mantuitorului, "...shi copiii voshtri va vor judeca" dar sa avetzi grija ca oricine ce este judecat shi este gasit nevinovat atunci parashul sau v-a fi nevoit sa plateasca ca shi cum el ar fi facut pacatul respectiv, ca asha spun canoanele, ca daca ai ridicat pricina neintemeiata shi fara dovezi temeinice prin care nu se poate vadi de pacat persoana respectiva shi se constata ca este nevinovat iar dumneata martor mincinos shi parash rauvoitor atunci dumneata trebuie sa suferi pedeapasa ce i-ar fi fost acordata respectivului ca asha cer cuvintele dreptatzii... shi tot asha cum ai masurat tzi se va masura shi cum ai judecata tzi se va judeca....
dar v-am spus ca in ce priveshte problema din acest subiect, este foarte clara, caci ascultarea este mai mare decat postul shi rugaciunea, iar femeia respectiva precis a ascultat de Dumnezeu, de duhovnic shi de sotz shi de medic deci n-a greshit, caci ni se cere ca toate sa le facem cu Ingerul Marelui Sfat... Intru dragoste curata shi pace cu Dumnezeu shi aproapele nostru.... :) |
|
|||
|
|||
![]()
ory:Si ma intreb a nu stiu cata oara;SUNTETI MAME?
Da, ory, suntem mame, si tot ce ti s-a scris tie e valabil si petnru toate celelalte mame, nu numai pentru tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|