Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2008, 12:50:51
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Oare care o fi aia care au schimbat biblia, si au modificat-o cum au vrut ei?
Era o intrbare retorica. Nu trebuie sa raspunzi, ca stiu ce vei spune
Asta e raspuns de student la teologie? Ma asteptam la ceva documentat. Sau sunteti multumit cu ce a raspuns "taticutu Ovidiu"?
Vechi 10.12.2008, 13:04:52
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Asta e raspuns de student la teologie? Ma asteptam la ceva documentat. Sau sunteti multumit cu ce a raspuns "taticutu Ovidiu"?
Hai sa iti spun ceva...nu are rost sa imi mai pierd timpul cu persoane care nu vor sa auda nici sa vada adevarul. De asta nu m-am mai obosit sa iti dau un raspuns documentat. Ti-au dat altii inaintea mea. Dar daca tu nu vrei sa intelegi e problema ta. Sf Scriptura iti da raspunsurile la toate problemele tale. Dar tu refuzi sa le primesti. Stii cum e vorba aia: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si-n traista". Dumnezeu sa va lumineze mintea si sa va intoarca la adevar
Vechi 10.12.2008, 13:23:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[size=3][color=black][font=Verdana]

[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][COLOR=black][SIZE=3] La traducerea Bibliei în limba romana si in unele limbi europene s-a tradus si "presbyterus" dar și vechiul "iereus" cu sensul de preot, iar dupa contextul in care apar, realizăm daca e vorba de preot crestin sau păgân.[/SIZE][/COLOR]
Tot articolul postat de dvs., in care vreti sa aratati ca doua expresii diferite ca inteles pot fi traduse la fel, este vorbareala. In plus, va contraziceti si cu Sfanta Scriptura. "Daca ar fi pe pamant, nici n-ar mai fi preot"(Evrei 8:4) Versetul (plus cap. 4, 7, 8 si 9 di Evrei) vrea sa arate ca nu ami avem preoti simbolici pamantesti ci un Preot Adevarat in cer.

In care limbi s-a tradus atat expresiile grecesti "iereu" si "presbyterus" ca insemnand acelasi lucru: adica "preot"? Eu am luat doua versete din Sfanta Scriptura si le-am comparat, pe computer, pe diferite traduceri.

Faptele Apostolilor 7:6 (verset pe care l-ati evitat) spune: "o mare multime de preoti ("iereu" - in greceste) veneau la credinta"
1 Petru 5:1 spune: "Sfatuiesc pe prezbiterii (presbyterus) dintre voi, eu, care sunt un prezbiter (presbyterus)"..

Am comparat cele doua verste.
Traducerea King James:
Fapte 6:7 And the word of God increased; and the number of the disciples multiplied in Jerusalem greatly; and a great company of the priests (iereu) were obedient to the faith.
1 Petru 5:1The elders (presbyter) which are among you I exhort, who am also an elder (presbyter), and a witness of the sufferings of Christ, and also a partaker of the glory that shall be revealed:

Vulgata (traducerea latina)
Fapte 6:7 et verbum Dei crescebat et multiplicabatur numerus discipulorum in Hierusalem valde multa etiam turba sacerdotum(iereu) oboediebat fidei
1 Petru 5:1 seniores(presbyter) ergo qui in vobis sunt obsecro consenior(presbyter) et testis Christi passionum qui et eius quae in futuro revelanda est gloriae communicator

Asa cum este corect, cuvantul "iereu" a fost tradus diferit de cuvantul "presbyter". Dati-mi va rog o traducere, in afara de a dvs., in care cele doua expresii grecesti sunt traduse la fel.

Ati tradus gresit in mod intentionat. Este caraghioasa explicatia dvs. ca nu exista corespondent in limba romana pentru cele doau expresii. Unii romani au gasit corespondent pentru fiecare expresie traducandu-le exact dupa semnificatia lor in limba originara. Dvs. "nu ati gasit corespondent". Dar sa folositi o sumedenie de termeni bisericesti, care mai de care mai incurcati, ati reusit. Pentru asta exista un vocabular foarte dezvoltat.
Vechi 10.12.2008, 13:30:07
Banned

Implicit

Citat:
Sf Scriptura iti da raspunsurile la toate problemele tale.
Mare adevar. Pentru aceasta afirmatie nici nu mai are rost sa citesc restul.
Vechi 10.12.2008, 13:37:00
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Mare adevar. Pentru aceasta afirmatie nici nu mai are rost sa citesc restul.
Pai de obicei asa faci. Citesti doar ce iti convine....nu doar tu, ci toti neoprotestantii si toate sectele procedeaza asa
Vechi 10.12.2008, 15:28:05
Banned

Implicit

Citat:
Pai de obicei asa faci. Citesti doar ce iti convine....nu doar tu, ci toti neoprotestantii si toate sectele procedeaza asa
Ce mai era de bagat in seama din toata postarea dvs., in afara de afirmatia aceea ziditoare? Repostati o fraza (sau o propozitie) de care va pare rau ca nu am discutat-o. Si o discutam.
Vechi 10.12.2008, 15:34:10
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Ce mai era de bagat in seama din toata postarea dvs., in afara de afirmatia aceea ziditoare? Repostati o fraza (sau o propozitie) de care va pare rau ca nu am discutat-o. Si o discutam.
Sunt foarte multe. Si stii asta...si dupa cum ti-am mai zis, nu imi mai bat capul cu tine.
Vechi 10.12.2008, 18:23:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

vasiniec "draga" ... nu mai am ce sa-tzi spun, cand vad in tine, ca pur shi simplu eshti pierdut... eshti pierdut, dar nu eshti tu de vina ci ca toata lumea e pierduta... iar discutzia cu voi nu are nici un rost, pentru ca voi va shtitzi axiomele shi vi le demonstratzi mereu cu citate din biblie, asha ca v-atzi facut nishte stalpi intaritzi din citatele biblice, shi v-atzi legat de ei cu o plasa ca de paianjeni, devenind nishte insecte adormite de veninul satanic, dulceag, mandru, elegant, inteligent, deci inSecte care li se pare ca zbatandu-se vor scapa vreodata, sau ca hulind pe cei nelegatzi or sa scape mai ushor de pedeapsa... nu se poate nimic cu voi, nimic nimic, caci suntetzi lepadatzi de la Dumnezeu fiindca singuri v-atzi dus in groapa inshelarii, dar voi nu mai cautatzi sa ieshti de acolo ci va miratzi mereu de cat de bine sunt intaritzi stalpii satanei crezand ca sunt stalpii Lui Dumnezeu... nu avetzi nici o shansa, nu mai e nici o scapare pentru voi, nici o solutzie, nici un viitor nu va vad, suntetzi ca lacustele care merg sa prade... dar nu va datzi seama ca suntetzi lacuste, ci va consideratzi sfintzishori.... ca traitzi nepacatuirea... ca suntetzi vrednici...

poi voi va credetzi cei 144000 de pecetluitzi ai lui Israel din fiecare semintzie a lui Isarail cate 12.000?

poi mi-e mila de tine mariane, mi-e mila rau shi ma doare ca shi dupa un om care il vezi ca moare shi n-ai cum sa ajungi la el, la inima lui, la urechea lui, la locul intarit unde l-a baricadat satana, asha ca intr-o cetate dar el nu shtie ca e temnitza...

nu shtiu ce sa va spun shi ce sa va fac, nimic, va las dracului, va las in pace shi nu ma revolt deloc la nici-un argument strigator la cer pe care il aducetzi in discutzie, ca am destule pacate, shi nu vreau sa-mi mai fac altele judecand sau luandu-ma cu mainile de cap... sau mahnindu-ma cat suntetzi de indureratzi, satanizatzi... disperatzi shi deznadajduitzi shi nici macar n-o shtitzi... n-o shtitzi... shi astfel n-avetzi cum sa va pocaitzi ca sa revenitzi ci tot mai mult shi tot mai tare va adancitzi in pseudopocaintza care este maica pustiirii....

deci ma iarta "draga" vasiniec, ma iarta, ca nici nu shtiu ce spun, shi nici nu mai am cuvinte, nu mai shtiu cum ai putea reveni la drepata credintza, ca dumneata eshti ca un pierdut... shi ash vrea sa revi in inima ta la Adevar, dar nu este cale... nu este cale ca dumneata chiar daca vi aici la forumul asta, dumneata o iei spre inapoi.... mereu, mereu... deci nu ai nici o shansa....

caci daca eu care sunt ortodox, nu shtiu sa ma pocaiesc, nu gasesc calea, nu gasesc nimic bun, nu pot sa ma pocaiesc, nu gasesc nici calea ci sporesc mereu doar in satanitate, in mandrie shi in potrivitnicie,
chiar pe drumul cel bun, dar atunci dumneata sarmane coleg de forum care te chinui cu scriptura, ce va fi cu tine? am impresia ca te chinui in zadar...

intreaba-te de ce te chinui in zadar.... de ce? shi pentru ce? pentru ce te chinui in zadar, draga mariane fost ortodox, shi "draga" mariane acum un sectant demonstrant de axiome mincinoase... pentru ce?
Vechi 10.12.2008, 19:31:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
dumneata sarmane coleg de forum care te chinui cu scriptura,
Sfanta Scriptura este o desfatare, nu un chin. Este un mod in care Dumnezeu comunica cu noi. Noi ii spunem ce avem de spus, prin rugaciuni si marturisiri. El ne raspunde in prin Cuvantul Sau ( si prin alte feluri). Dumneata nu esti curios sa vezi ce mai are de spus Tatal si sa te hranesti din Cuvantul Sau?
Vechi 10.12.2008, 20:24:35
fratele fratele is offline
Member

Data înregistrării: 30.08.2008
Implicit Termina frate vs... cu prostiile

mai vs....vorbesti prostii cu nemiluita...
si pe langa astea...
zici ca fac pe profu....ca te trimit la teologi...ce ar fi sa mergi la un tanar de clasa a 6-a si sa il intrebi ce inseamna axioma...sau cauta in dictionar ca
iar folosesti aiurea cuvintele si zici ca eu le inteleg aiurea...
iar folosesti expresii ca: "citez parafrazat" folosita la "noul ierusalim"..acuma: "axiome demonstrate"...mai...-teologie pricep ca nu stii...propovaduire sectanta, vad ca faci...daca vrei sa mai faci aprecieri macar vorbeste stimabile romaneste nu fa o varza si sa ghicim noi ce vrei tu;daca nu, STAI IN BANCA TA!(ar fi mai bine asa...macar nu vei da socoteala de rastalmacirea Cuvintelor Sfintilor Parinti)
(si ca sa stii si matale:axioma defineste ceva ce nu se demonstreaza,ce nu accepta demonstratie pentru ca e absurd sa vrei sa demonstrezi)

PS:stiu ca vei posta un raspuns ca asa fac sectantii si incultii:mor daca nu dau ei ultimu raspuns/replica...ceva orice cat sa zica ca au ei dreptate...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33