![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
exact asta nu inteleg nici eu
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pe noi ne certa preotul daca veneam in pantaloni sau descoperite; si foarte putine femei au fost acelea care nu au mai venit deloc la biserica pe motiv ca preotul e "acru" sau mai stiu eu cum. Eu am ascultat de el, desi nici mie nu mi-a cazut prea bine la inceput si nici nu am inteles foarte bine de ce se pune atat accent pe tinuta femeii; pr. Cleopa a spus ca femeia care poarta pantaloni este anathema. La fel, am mai citit ceva foarte interesant despre felul in care tinuta iti influenteaza mentalitatea. De la userul Mihnea Dragomir am citit asta si acum ma pun sa rasfoiesc un pic forumul ca sa pot posta. :) |
|
|||
|
|||
![]()
http://olrl.org/virtues/pants.shtml - despre tinuta femeii
|
|
||||
|
||||
![]()
cand aveati cati ani? eu vreau sa ma lamuresc cum este privita o copila in biserica si de ce trebuie si ea sa poarte fusta lunga sau basmaluta.
|
|||
|
|||
![]()
Am fost pe la 4 biserici ortodoxe romane de aici, Toronto, si extrem de putine femei am vazut in fusta si cu capul acoperit-cele care aveau o tinuta de biserica, erau mai mult cele batrane, dar putine, si batranele tot in pantaloni si fara batic majoritatea. Recunosc, si eu am fost fara batic,esarfa pe cap si cand am luat la mine sa imi pun pe cap nu am mai pus ptr. ca ma simteam carachios sa fiu singura :| Si mama mi-a zis ca aici femeile nu merg in fusta la biserica, ca numai babele isi acopera capul etc. Aici nu se tine cont de ordine, femeile si babrbatii stau a mestecati,si pe stanga si pe dreapta. Chestie f enervanta ptr mine mai ales cand vad barbatii/baieti in fata mea si pe langa mine cu blugi mai stramti sus,trasi pana in gat si tricoul bagat in blugi. Imi distrag atentia, dar poate am eu mintea bolnava.:-s
Nu doar tinuta trebuie sa fie decenta, dar si mirosul si aspectul. De ex. am fost la biserica, si langa mine venise sa sarute icoana(in spate stateam) o doamna si s-a dat cu un parfum asa de dulce, de imi venea rau. Asta ca sa nu mai zic de altii care miros a transipratie. Intrebare trebuie sa fie neaparat batic? Sau e ok si o esarfa mai lunga pusa pe cap si/sau dapa dupa gat ? Baticuri mai mari n-am prea gasit pe unde am fost eu, numai mici si eu am parul lung pana in talie si am nevoie de ceva mai lung. Prin batic eu vad o bucata mica sau medie de panza in forma de patrat, esarfa fiind mai mare si mai lata, in forma dreptunchiulara deobicei. Voi, dominsoarelor/doamnelor cum va acoperiti capul? Clasicul batic legat sub barbie, sau folositi si altfel baticul/esarfa? Intreb ca sa invat si sa stiu cum procedati.:) Pun poze cu esarfa pe cap. Sa imi spuneti va rog daca sunteti de acord cu acestea ori ba si de ce. Multumesc anticipat. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Inca o intrebare, daca se poate. Voi va acoperiti capul si in afara bisericii si cand va rugati? Il purtati acoprit si in casa, pe strada, la facultate, in vizita etc? Din cate am inteles de la Sfintii Parinti, femeia trebuie sa aiba capul acoperit mai tot timpul, mai ales daca e maritata. Voi asa faceti?
Sper sa imi raspunda si mie cineva si sa ma lamureasca. Multumesc. |
|
||||
|
||||
![]()
Laura19, eu stiu ca in biserica trebuie sa ai capul acoperit, dar nu neaparat batic. Caciula, esarfa, bentita, bereta, sapca, voal etc...
Eu personal, in afara de biserica, imi tin capul acoperit iarna si cand mi-e frig, ca sa nu racesc. Atata tot. In consecinta, nu pot sfatui si pe altele decat la fel.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Restul situațiilor sunt obiectul liberei preferințe individuale, astfel încât puteți merge la fel de bine pe stradă, la facultate ori în vizită fie cu capul acoperit, fie descoperit.
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a placut de prima doamna a Rusiei, la slujba de Craciun, purta o rochie deschisa la culoare, foarte eleganta, si un batic alb, de matase, cred.
Nu-mi amintesc insa sa fi vazut vreodata nasa de cununie sau domnisoara de onoare cu capul acoperit, insa am vazut multe cu spatele gol si fusta asimetrica. Cat despre fetitele imbrobodite, eu cred ca nu le obliga nimeni, dar prin puterea exemplului, vor si ele sa fie asemeni celor mari. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|