Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 21:45:54
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
dar la varste de 11-13 ani, orice ati spune, tot impunere e.
Este o varsta inca timpurie, daca Mantuitorul s-a botezat la 30 de ani, cred ca un om cu atat mai mult trebuie sa astepte.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:49:42
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
am intrebat ce face daca moare de mic?
Pai spune tu, pari ca stii si nu vrei sa ne spui si noua. Ne lasi in necunoastere asa?
Citat:
Decizia aceasta apartine parintilor,caci ei il educa pe copil.daca sunt sectanti il vor influenta ca atare daca nu...nu
Pai decat sa-l mai invete cate ceva dupa cat stiu parintii respectivi, mai bine responsabiliate 0 si un botez de ochii lumii la cateva saptamani.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:51:08
almaris
Guest

Implicit

Citat:
am avut niste sectanti penticostali pe scara
si i-am interbat,ca fac daca le moare copilul nebotezat?
si sti ce au zis?
ca il boteaza mort...auzi enormitate
Tot nu ne spui si noua ce se intampla daca un copil moare nebotezat...
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:52:42
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
" Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți."

Deci, daca un parinte este credincios va avea copiii sfinti prin faptul ca el slujeste Domnului
Sfintenia nu se transmite ca un microb de la unul la altul, e vorba ca omul credincios poate avea o influenta pozitiva asupra sotiei, sotului, copiilor, dar nu neaparat.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:58:29
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Exista un singur botez
Botezul e unic in sensul ca trebuie sa respecte anumite cerinte, nu ca e practicat de o biserica ce se autoproclama singura, unica, exclusiva etc.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 01:10:30
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Botezul e unic in sensul ca trebuie sa respecte anumite cerinte, nu ca e practicat de o biserica ce se autoproclama singura, unica, exclusiva etc.

Daca Domnul Isus spune "lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, ca unora ca acestia este Imparatia lui Dumnezeu" cine sunteti voi sa nu-i lasati sa se imbrace il El prin botezul in Hristos?...
Vechi 16.04.2010, 08:32:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul

Apoi, Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre botez ca o moarte fata de pacat. Dar nu fata de pacatul stramosesc ci fata de pacatele noastre, pe care le-am facut.

"Nu stiti cã toti cîti am fost botezati în Isus Hristos, am fost botezati în moartea Lui?
Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropati împreunã cu El, pentru ca, dupã cum Hristos a înviat din morti, prin slava Tatãlui, tot asa si noi sã trãim o viatã nouã."
(Romani 6:3,4)

"Tot asa si voi însivã, socotiti-vã morti fatã de pãcat, si vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. Deci, pãcatul sã nu mai domneascã în trupul vostru muritor, si sã nu mai ascultaþi de poftele lui."(Romani 6:11.12)
În acest citat, Sf Pavel nu precizează că este vorba de păcatele personale sau de păcatul moștenit. Se referă numai la "păcat". Așa cum spune sfântul, noi credem că Botezul curăță de orice păcat, adică atât de păcatul ancestral, cât și de păcatele personale, dacă au existat. Prin urmare, citatul nu sprijină teza dv.

Citat:
de la Adam noi nu am mostenit nici un pacat ci am ramas cu firea pacatoasa.
Biserica lui Cristos a clarificat problema aceasta în mod infailibil încă acum mai bine de un mileniu:
Denzinger 372: omul mosteneste nu numai urmarile pacatului ancestral, ci si pacatul insusi

Puneți mânuța și studiați documentele Bisericii primare. Nu reluăm aceleași dispute cu fiecare generație: clopotele nu bat pentru fiecare babă surdă.

Citat:
"Fiul nu va purta nelegiuirea tatãlui sãu, si tatãl nu va purta nelegiuirea fiului sãu! Neprihãnirea celui neprihãnit va fi peste el, si rãutatea celui rãu va fi peste el."(Ezechiel 18:20)
Prin acest verset, se arată că păcatele personale nu se transmit transgenerațional, ci răspunderea este individuală. Nu se referă la păcatul ancestral, deoarece păcatul ancestral nu este "nelegiuirea tatălui lui Mihnea Dragomir", ci "nelegiuirea lui Adam".

Citat:
Mostenirea vre-unui pacat de nevinovatul prunc este o minciuna (cu interes). Spune-i asta "preotului".
Nu-i putem spune asta preotului, deoarece ne va opri de la comuniune. Negarea cu știință și obstinație chiar și a unui singur adevăr de credință ne-ar plasa în afara Bisericii și noi mai bine murim decât să pățim așa ceva.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 08:52:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Da, botezul, pentru a fi valid, trebuie făcut ca orice Sf Taină cu respectarea celor trei condiții: de intenție (intenția de a boteza), de formă (rostirea Sfintei Formule treimice) și de materie (apa, sau, în caz de extremă necesitate, nisip sau cenușă). Motivul pentru care Biserica Catolică acceptă și consideră valid Botezul efectuat de sectanți (dar nu de mormoni, adventiști și iehoviști) este acela că administratorul văzut al Botezului poate fi și un laic. Faptul că acest adminsitrator este în afara Bisericii nu impietează în mod esențial asupra Botezului (dacă sunt respectate condițiile validității: forma, materia, intenția), întrucât Sf Sacramente acționeză "ex opere operato" și nu depind de vrednicia ministrantului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 09:10:14
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Este o varsta inca timpurie, daca Mantuitorul s-a botezat la 30 de ani, cred ca un om cu atat mai mult trebuie sa astepte.
Eu voiam sa arat ca acele critici ale protestantilor, asupra BO si BC, prin care se arata ca botezul copilului mic nu este corect pentru ca nu are discernamant, sunt false.
Daca s-ar boteza dupa 18 ani, as mai intelege. Dar cand iti botezi copilul la 11-13 ani, ce alegere mai poate sa faca acesta?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 13:35:21
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu voiam sa arat ca acele critici ale protestantilor, asupra BO si BC, prin care se arata ca botezul copilului mic nu este corect pentru ca nu are discernamant, sunt false.
Daca s-ar boteza dupa 18 ani, as mai intelege. Dar cand iti botezi copilul la 11-13 ani, ce alegere mai poate sa faca acesta?
Cazurile de botez la 11-13 ani sunt cazuri singulare, majoritatea tinerilor iau decizia aceasta în jurul vârstei de 16-18 ani (este desigur vorba despre tineri din familii neoprotestante).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05