Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 20:17:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
La cele din ultima categorie,o minima ingrijire chiar se impune.
Depinde...cum vezi lucrurile. Sunt femei care vin la biserică și nu se fardează deloc, la fel cu vopsitul sau purtatul bijuteriilor. Chipul lor natrual, părul alb și simplitatea le ridică. Sau cum ar fi să o văd pe bunica de la țară machiată, aranjată, fără batic pe cap. Ar dispărea chipul acela cald, unic..de bunică.

Citat:
Oare nu pacatele se transpun si pe chipul nostru dandu-i o expresie anume?
Cu siguranță.

Citat:
Expresie care nu poate fi modificata prin fard?
Exact...masca se vede. Mie sincer nu-mi plac femeile în vârstă care se rujează sau își fac conturul sprâncenelor cu creion (epilându-și sprâncenele)...mi se par chiar haioase. Iertare dacă supăr pe cineva, încerc doar să fiu sincer.

Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 20:24:47.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 20:39:59
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

Si ca sa nu discutam numai, in atasament am postat o tinuta in accelasi timp decenta dar si cocheta!
Attached Images
File Type: jpg 22763_247952257482_7606608_n[1].jpg (49,2 KB, 20 views)
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 20:47:00
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

Si tot marca TAROM
Attached Images
File Type: jpg xxTAROM016.jpg (31,9 KB, 16 views)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 07:24:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit Intrebare

"Sunt o tânără destul de urâțică

Sărut mâna, iubită Maica Siluana!
Am și eu o nelămurire. Sunt o tânără de douăzeci și trei de ani, destul de urâțică.
Asta consider eu, asta o spun cei din jur și într-o oarecare măsură sufăr din cauza asta. Am observat totuși că atunci când mă machiez arăt ceva mai bine. Așa că vin cu întrebarea: e păcat să te machiezi?
Nu vreau să provoc dizgrație celor din jur și vreau să mă simt mai bine în pielea mea. În așteptarea unui răspuns, vă mulțumesc anticipat.
OLD"

Last edited by Parascheva16; 01.03.2013 at 10:46:29.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 07:30:24
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit Raspuns

Draga mea Copilă,

Poate că fardându-te nu mai ești „urâțică”, dar nici tu nu mai ești!

Da, e păcat să te machiezi ca să fii mai „frumoasă”, dar nu e păcat dacă te gândești numai la ceilalți: să nu se sperie de tine, de exemplu. Tu să-ți cercetezi conștiința și să vezi dacă grija de aproapele te face să-ți schimbi înfățișarea. Asta e important. Dar să nu uiți că machierea nu e păcat propriu zis, ci doar un simptom al bolilor ascunse în noi sub numele de păcat. Acestea pot fi:

Ignoranța, necunoașterea faptului că harul ne face frumoși, că fața noastră e frumoasă atunci când sufletul e frumos și acesta e frumos numai atunci când e cu Dumnezeu.

Datorită acestei ignoranțe cădem în păcatul nepurtării de grijă față de sufletul care atât de ușor se murdărește, se întinează cu cele supuse plăcerilor trecătoare. Astfel, dacă nu ne spălăm mereu sufletul prin Taina Spovedaniei, nu ni-l hrănim cu Sânta Împărtășanie, nu-l „subțiem” prin post și mătănii, nu-l parfumăm cu rugăciune, nu-i „facem ochii” cu lacrimi pentru lipsa de iubire față de Dumnezeu și față de aproapele, nu devenim frumoși cu adevărat.

Iubirea pătimașă de sine.

Frica de a fi văzuți așa cum suntem în realitate și de a nu fi iubiți.

Înșelarea aproapelui și înșelarea de sine.

Slava deșartă
și neliniștea produsă de conștiința care știe adevărul și se teme de demascare.

Anxietatea
și deprimarea datorate iluziilor pe care ni le facem despre noi și despre cei ce ne privesc.

Deznădejdea
de a nu fi iubiți cu adevărat în ciuda tuturor metodelor și manevrelor folosite.

Să mai continui?

Așa că, te rog, să cauți în tine, în fața conștiinței, ce se ascunde dincolo de faptul că te machiezi și asta să consideri păcat și să încerci să te pocăiești ca să nu mai fii „urâțică”. Altfel, poți renunța la machiaj fără să te eliberezi de adevăratele păcate ascunse dincolo de ce se vede și să adaugi încă unul grav: judecarea celor care se machiază, fără să știi că sunt și situații în care, pentru femeile din lume, sunt situații în care e necesar să se machieze!

De asemenea, să ceri răspuns de la duhovnicul tău pentru că îți cunoaște deja sufletul.

Cu dragoste, rugăciune și cu nădejdea de a nu te fi întristat, ci de a te fi ajutat,

Maica Siluana
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 10:27:20
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sunt o tânără destul de urâțică

Sărut mâna, iubită Maica Siluana!
Am și eu o nelămurire. Sunt o tânără de douăzeci și trei de ani, destul de urâțică.
Asta consider eu, asta o spun cei din jur și într-o oarecare măsură sufăr din cauza asta. Am observat totuși că atunci când mă machiez arăt ceva mai bine. Așa că vin cu întrebarea: e păcat să te machiezi?
Nu vreau să provoc dizgrație celor din jur și vreau să mă simt mai bine în pielea mea. În așteptarea unui răspuns, vă mulțumesc anticipat.
OLD
daca esti tanara, nu esti urata! pentru ca tineretea e frumoasa.

ce sa mai zic eu, care sunt batran....?
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 10:39:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Nu cred că mesajul are legătură cu userul, ci doar a preluat acest dialog de pe un site.
Uite aici am găsit și sursa: http://www.sfintiiarhangheli.ro/intr...estul-de-ur-ic
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 10:44:13
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul

Multumesc frumos.
Insa nu era vorba de mine, ci am preluat intrebarea acestei tinere de pe site-ul Maicii Siluana. In primul post este intrebarea fetei, in al doilea post al meu este raspunsul Maicii. Sunt legate intre ele cele doua posturi. Am pus asa, ca sa nu fie prea mult intr-un singur post.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2013, 11:02:46
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

ma scuzati...
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 17:53:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul

DA, asa este. Tineretea este frumoasa prin ea insasi. Toate fetele sunt frumoase (si toti baietii); de aceea fardurile si retusarile nu-si au locul. Dar a te farda a devenit un obicei si nu renuntam cu usurinta la el.
si eu am renuntat la acest obicei, de indata ce am inteles ca frumusetea vine din interior.
Reply With Quote
Răspunde