![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu poți să-l trimiți la duhovnic, dacă el nu are încredere. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unul este planul spiritual, altul este planul psihologic. Problema poate fi aceeasi, dar solutiile difera si nu au neaparat legatura una cu alta, nici nu se exclud neaparat. Cand ma tem sa ies la plimbare pe Strasse, duhovnicul ma va sfatui sa spun "Inger, ingerasul meu", iar psihologul sa-mi iau umbrela. Pot foarte bine sa-mi iau umbrela si, cu ea in mana, sa spun "Inger, ingerasul meu". Citat:
In alta ordine de idei, a fi gelos pe duhovnicul sotiei (presupunand ca cele relatate sunt adevarate, desi exista in ele un ceva care le face incredibile) este un lucru care nu se potriveste cu statistica. Intr-un studiu care urmarea ce fel de specialitati medicale au medicii care ajung la raporturi sexuale cu pacientele lor, pe primul loc erau psihiatrii. Pe locul al doilea veneau stomatologii. In mod curios, ginecologii erau plasati pe locul al treilea. Acuma, e adevarat ca psiologii nu (mai) sunt psihiatri, dar ce e adevarat pentru psihiatri este cu atat mai mult astfel pentru psihologi. Un lucru e clar: daca nevasta-mea m-ar insela cu duhovnicul, as fi mai mult decat rezervat in a o lasa la psiholog. Desi, admit, ar fi un lucru necesar: echilibrul mintilor ei ar fi chestionabil.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.06.2014 at 08:50:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista si femei psiholog, la care iti poti lasa nevasta ca sa zic asa; cazl sotului incornorat din relatare; vrei psiholog? Mergi la o femeie...
Dobrin, nu toti sunt induhovniciti ca dta., unii a nevoie si de ajutor lumesc. Normalitatea o fi ce zici dta., dar nu pentru toti; asta e normalitatea dumitale; a mea poate fi alta, iar a altcuiva alta, diferita si fata de a mea di fata de a dumitale. Si nici nu vad cum psihologie te face mai putin crestin sau anticrestin... Si cum zice Mihnea Dragomir, pot sa mergi si la duhovnic si la psiholog, fiecare lucreaza in moduri diferite, asa ca nu vad cum de ce nu ar putea conlucra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va insala sotul sau sotia, ce veti face, nu-l/o veti mai lasa sa iasa din casa, ca va poate insela cu oricine, pana la urma:-) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, asta o ziceam pentru ca exista si oameni paranoici a caror motiv de a nu-si lasa nevasta/sotul la psiholog a fi tocmai pentru ca psihologul ala ar fi de sex opus sotului/sotiei. Paranoici din astia sunt destui, numai ca nu-i ochesti din prima :)
Ha ca m-ai facut sa zambesc la asa cu schimbarea orientarii sexuale :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul CONCRET de care se discuta aici, sotul nu are treaba cu biserica, nu se intelege cu femeia credincioasa, dar are se pare care este de acord sa mearga la psiholog pentru o reconciliere in familie. Reconciliere care poate deschide usa spre o comunicare reala cu sotia care are legatura cu biserica. Si asa mai departe, daca poti pricepe e bine, daca nu, nu-i bai.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care in general nu ofera nici macar atat suport intr-o familie. Din neglijenta, nepricepere.. Pai de ce sa te duci la nasi cand ai duhovnic, nu? Ca sa urmam logica "inteleapta" de mai sus..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 05.06.2014 at 10:04:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Mirenii au datoria sa isi aleaga nasi buni, credinciosi. Nu alegi orice om, pe motive de bani sau de rudenie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si cand nu cunosti pe nimeni asa, sau cand intervine ceva, ce faci? Ramai necununat? Noi am ramas fara nasi inainte cu 2 saptamani de nunta, pentru ca femeia trebuia sa nasca exact in zilele alea. Ce era sa facem? Sa anulam nunta? Am cautat rapid nasi, a acceptat o verisoara cu sotul ei si gata.n N-aveam incotro, decat sa anulam nunta sau sa facem cum am facut.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu poti face din exceptie o regula, macar atat ar trebui sa stii.
Destui nu pun pret pe aspectul asta sau se gandesc doar la cel material.