![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Niciodata nu vor disparea cainii de pe strazi in Rromania,atata vreme cat lumea ii hraneste,ii "adaposteste",si atunci cand vin echipele de ecarisaj, ii ascunde...
Cineva spunea ca am putea sa ne interesam fiecare cine ar vrea sa adopte un patruped.Ei bine,eu n-am auzit pe nimeni ca ar vrea unul,decat sa-l adopte in fata blocului,sa-i puna mancarea in casoleta sau sa-i arunce oase si alte resturi de mancare pe geam( de zici ca-i cotetul porcului),eventual sa-i faca un cotet,(nu conteaza ca eu nu vreau sa-l aud latrand noaptea,doar e democratie,nu?),dar sa-l ia in casa la ei,nu,nu cunosc pe nimeni care sa vrea. La mine in cartier,periodic,mai apare cate o noua generatie de catei.Care ,la randul lor,intr-un an vor perpetua si ei specia.Ca sa-i stranga pe toti,ar trebui sa patruleze saptamanal pe strazi echipele responsabile cu asa ceva,si cum apare unul nou,sa-l ia la sterilizat.Imposibil,in conditiile enuntate de mine la inceput. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Observati ca si dvs. aveti pretentia ca altii sa scoata castanele din foc,dvs rezervandu-va doar privilegiul de a nu fi de acord cu existenta cainilor.Din pacate,aces nr de privilegiati este mare,iar al celora care se implica f mic(deocamdata). Sper ca situatia se va schimba in bine,odata cu aparitia unor companii de voluntariat care va strange toate eforturile persoanelor dornice sa ajute EFECTIV,PERSONAL la eradicarea fenomenului.Inainte nici macar nu existau asociatii de voluntari,asa ca tot raul spre bine! Am observat destui indivizi neevoluati care isi lasa catelele sa se imperecheze libere,apoi iau puii si-i arunca care pe unde.Vedeti aceasta fapta este una criminala,daca am vb despre existenta unui legi care amendeaza acest lucru si am prinde si faptasul,problema este ca si rezolvata! Acest gen de cultura(mai bine zis de lipsa ei)si de indivizi,au dus la hatisurile problemei de acum:aruncarea puilor+aciuiatul si hranitul pe langa blocuri fara ganduri de plasament,sterilizare si tinutul fenomenului in frau.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa stiu in ce tara civilizata sunt sterilizati si lasati pe strazi.
Peste tot se aplica regula eutanasierii in termen de aprox. 30 zile maxim daca nu sunt adoptati. Si culmea, aceeasi regula se aplica si pentru pisici. Iar acolo unde sunt oameni harnici si intreprinzatori, cainile si pisicile eutanasiate ajung pe rafturi ca mancare pentru alti caini - de casa. La noi nu se misca nimic si o sa avem in continuare oameni si copii mancati de caini deoarece exista o categorie de frustrati care mai degraba ar avea grija de un caine/pisica decat de un copil sau om al strazii iar in spatele lor sunt categoria de indivizi care traiesc bine mersi din banul public in contul cainilor vagabonzi (sterilizare, vaccinare, mancare, etc). Last edited by AlinB; 04.04.2012 at 14:32:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ia hai uimeste-ma cu nr de copii adoptati de tine... sau cu nr de cersetori de pe strada.Iarasi vorbe, discutii si proiectii pe care le aruncam pe altii de dragul discursului!
Adoptia unui copil este o treaba serioasa si de durata nu-i cine stie ce bagatela!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
in sfarsit au venit astia de la politia comunitara si au inceput sa stranga cainii de prin cartierul meu,cica s-a infiintat un centru pt caini..ce bucurie..macar cativa vor dispare de pe strada sa nu mai latre si sa muste lumea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci e vorba despre cei care au timp, bani si prefera sa creasca caini decat sa ajute oameni. Citat:
Mancarica, doctor, scos zilnic la plimbare, strans dupa el prin casa, etc. Si nu era neaparat vorba de infiat sunt multe forme prin care poti sa le arati atentie si sa faci ceva pentru ei cu timpul, banii si energia investita in caini. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai fost muscat de maidanezi?
Dai autoritatile locale in judecata si sunt sanse sa obtii despagubiri. http://www.hotnews.ro/stiri-administ...cata-caine.htm Primaria Ramnicu Valcea si primarul Romeo Radulescu au fost obligati de instanta de judecata sa plateasca, in solidar, suma de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de un caine maidanez. Decizia poate fi atacata cu recurs. "La data de 28 octombrie 2011, reclamanta MG, din Ramnicu Valcea, a chemat in judecata municipiul Ramnicu-Valcea si pe primarul orasului solicitand obligarea acestora la plata sumei de 10.000 lei, cu titlul de despagubire pentru faptul ca la data de 28 august 2011, in timp ce se deplasa spre serviciu, a fost muscata grav, de mana stanga, de un caine comunitar aflat intr-un grup de 4-5 caini. In cerere se mai arata ca victima a fost transportata de urgenta la spital, fiind internata in perioada 28 august - 5 septembrie. Prin sentinta civila pronuntata la data de 3 aprilie 2012, Judecatoria Ramnicu Valcea a admis actiunea si a dispus obligarea paratilor, in solidar, la plata catre reclamanta a sumei solicitate", a declarat pentru postul de televiziune Valcea 1, Valentin Vlad, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Ramnicu Valcea. Decizia este definitiva, dar nu este irevocabila, putand fi atacata cu recurs. Dintre cele 500 de persoane care au fost muscate de caine, anul trecut, GM, este singura care a dat in judecata Primaria si a cerut daune. ---------- n vara anului trecut, Gheorghița Mihai a fost înconjurată și mușcată de o haită de maidanezi, care i-au sfâșiat mușchii antebrațului. Atacul a adus-o la limita răbdării pe Gheorghița, care mai fusese încolțită de aceeași câini, astfel că femeia a hotărât să dea în judecată primăria. După luni bune de procese, Judecătoria Vâlcea a decis ca femeia să primească despăgubiri de la primărie, de 10.000 de lei, sentința putând fi însă atacată cu recurs. Exemplul vâlcencei poate fi urmat de oricare român care a căzut victimă câinilor maidanezi, dacă îndeplinește două condiții, după cum a explicat, pentru cititorii Libertății, Mariana Vârgă, judecătoare la Tribunalul Vâlcea. “Victima trebuie să facă dovada că are plăgi mușcate cu un certificat medico- legal și să aibă doi martori care să fi fost de față în momentul atacului”, ne-a declarat magistratul, care susține că doar în aceste condiții poate începe un astfel de proces. Judecătoarea susține că reclamantul poate încerca și pe cale amiabilă să obțină daune de la primărie. Gheorghița Mihai a avut noroc că o femeie, care a ajutat-o să scape din colții câinilor, a vizitat-o apoi la spital și a acceptat să-i fie martoră, alături de altă persoană care asistase la scenă. Victima, care a stat în concediu medical 30 de zile din cauza mușcăturilor, ne-a mărturisit că a cheltuit 2.000 de lei pe perioada procesului, sumă care include și onorariul avocatului.http://www.urbaniulian.ro/2012/04/11...e-la-primarie/ Last edited by AlinB; 13.04.2012 at 00:20:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii respectivi au fost de vina pentru ca se aflau in momentele alea in calea haitelor. Cainii sunt nevinovati si trebuie lasati pe strazi. |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai am revenit dintr-o excursie de o zi în Bulgaria. În jurul bisericii rupestre din Ivanovo foiau turiștii, dar nu am văzut niciun câine. În Veliko Târnovo, al cărui centru l-am luat la pas, am găsit doi câini care umblau în libertate. Primul, prezentând elemente de fox-terrier, era orientat spre joacă. Al doilea, de rasă neidentificabilă (dar tot de talie mijlocie spre mică), era tolănit la umbră, vreo patru străzi mai încolo. În cetatea Târnovei, nu era niciun câine. Nici pe terasa restaurantului unde am mâncat: numai pisici.
În schimb, la revenirea în țară, dezastru: am știut că sunt în România după gunoaie și după câini. Am avut posibilitatea să remarc perenitatea zicerii "te aud câinii din Giurgiu". Câinii ăștia din Giurgiu deveniseră de poveste pentru oricine vizita țara noastră, încă de pe vremea în care Giurgiul era pașalâc. Se pare că fenomenul era dat de practica ciobanilor români, care coborau cu oile de la munte și le vindeau acolo turcilor. Turcul plătește. Turmele erau însoțite de câini. Când își vedeau oile urcate pe șlep și luau banii de la misiții turci, ciobanii nu mai erau interesați de câini, ci îi abandonau la 100 de metri de port, în cadrul atașamentului dintre ciobanul român și ciobănescul mioritic despre care am învățat la școală. Cu banii la chimir, era vremea cârciumei, doar nu era să ia câte 4, 6, 8 câini să-i urce înapoi, care în Argeș, care în Dâmbovița ori în Prahova. Să fim serioși. Rămași fără stăpân și fără rost, câinii bântuiau și hăituiau prin Giurgiu, devenind belea pentru trecători, ca și pentru administrație.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 01.05.2012 at 07:01:32. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor | florin.oltean75 | Generalitati | 121 | 16.01.2012 11:43:36 |
|