Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 22:03:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Un duhovnic răsăriteano-catolic
Am rugămintea să o lași mai moale cu răsăriteno-catolic....a fost ORTODOX și punct.

Last edited by ovidiu b.; 08.08.2012 at 22:09:05.
Vechi 08.08.2012, 22:08:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Cum adica se cutremurau la gandul ca are putere sa le faca foarte mult rau?? Cu frica ii tinea deci?
Cei care îl "păzeau" se referă la paznicii pușcăriilor și la securiștii care erau mereu în preajma lui.
Vechi 08.08.2012, 22:10:22
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Am rugămintea să o lași mai moale cu răsăriteno-catolig....a fost ORTODOX și punct.
Asta am spus și eu că era ortodox, adică răsăriteano-catolic, în cazul în care cădem de acord că Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică. Poate nu știți că în unele lucrări de teologie ortodoxă greacă biserica este denumită Biserica Ortodoxă-Catolică a Răsăritului, prin urmare denumirea pe care eu i-o dau este absolut firească. Așa cum există o Biserică Romano-Catolică, așa există și o Biserică Răsăriteano-Catolică adică cea Ortodoxă.
Vechi 08.08.2012, 22:11:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Pt d-ra Tartaruga, din pictura de la biserica Drăgănescu:

Vechi 08.08.2012, 22:14:53
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
El spune că le sintetizează...și nu spune că sunt hormoni. Asta chiar nu spune. Eu totuși nu am să renunț la idee...ceva trebuie să fie...am dat eu explicațiile alea....dar se pare că nu sunt suficiente.
Ok Ovidiu, inteleg ca va este foarte drag si de aceea doriti sa pastrati o aura de om perfect in jurul sau. Probabil ca toate la timpul lor, o sa intelegeti cand veti fi pregatit a primi.

Pana atunci insa, sunteti deacord cu aceasta afirmatie de pe site-ul recomandat:

"Toate celelalte tari comuniste vor face pasnic trecerea de putere de la comunism la capitalism – ca si cand dai camasa de pe tine si iei alta camasa – numai Romania va face trecerea prin varsare de sange si vor muri multi"?

Ma refer la partea cu celelalte tari comuniste. Nu va contrazic orice ati raspunde, politica nu-i domeniul meu, doar ca mi se pare ca nu a fost chiar asa de pasnic la ceilalti.
Vechi 08.08.2012, 22:15:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Asta am spus și eu că era ortodox, adică răsăriteano-catolic, în cazul în care cădem de acord că Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică. Poate nu știți că în unele lucrări de teologie ortodoxă greacă biserica este denumită Biserica Ortodoxă-Catolică a Răsăritului, prin urmare denumirea pe care eu i-o dau este absolut firească. Așa cum există o Biserică Romano-Catolică, așa există și o Biserică Răsăriteano-Catolică adică cea Ortodoxă.
Mai frumos din partea ta este să scrii ortodox fără alte subterfugii. Cât despre "Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică" ești numai tu de acord, eu unul nu.
Vechi 08.08.2012, 22:16:25
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pt d-ra Tartaruga, din pictura de la biserica Drăgănescu:

Multumesc. :)
In ce an a fost pictata?
Vechi 08.08.2012, 22:16:53
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cum adica se cutremurau la gandul ca are putere sa le faca foarte mult rau?? Cu frica ii tinea deci?
Parintele a suportat multe forme de tortura, dar niciodata nu s-a plans. Si totusi, la canal, a ajuns la capatul rabdarii fiindca unul dintre cei care-l pazeau il umilea de o lunga bucata de vreme cu apelativul "popa". Probabil era ceva asemanator cu acest "domnu' Arsenie Boca", pe care l-am vazut aici. La capatul rabdarii, l-a rugat pe individ sa nu-l mai numeasca astfel, iar acesta mai tare il umilea. Ceea ce i s-a intamplat acelui om, i-a cutremurat pe toti gardienii, care au prins o teama de nedescris. Iar cand a mai si disparut din celula incuiata pentru a merge la celalalt capat de tara la inmormantarea mamei sale, fapt confirmat de toti oficialii prezenti la ceremonie, asta i-a pus destul de rau pe ganduri pe cei mai inversunati dintre atei...
De altfel toti sfintii ar fi putut scapa de orice teroare la care au fost supusi, dar au preferat sa se smereasca. Tocmai de aceea au si ajuns in ceata sfintilor...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 08.08.2012, 22:20:25
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Parintele ARsenie a fost in inchisoare de multe ori, asa cum multi preoti si credinciosi au infundat puscaria pe vremea comunismului. Cei care il tineau inchis in celula pe Parintele Arsenie, le era frica de puterea duhovniceasca a Parintelui. Se vedea clar ca era un om a lui Dumnezeu. Nu stiu de unde ai scos tu ca parintele ii tinea de frica pe prinzatorii lui, parca rastalmacesti cuvintele dinadins. Zau asa. Una se zice alta intelegi tu.

@Decebal. Fa te rog diferenta intre clarvazator si vadator cu duhul/prooroc. Tot asa la Parintele Cleopa s-a dus o femeia care il credea clarvazator si parintele a fugit, caci dansul nu se ocupa cu asa ceva.
Si legat de denumirea Bisericii, poti sa te limitezi la ortodox, caci asa ne numim acum, iar noi romanii ne-am zis mereu asa, nu altfel. Titlul de Biserica Ortodoxa s-a dat inca din sec. II. Cei care nu cunosc din istoria crestinismului pot ramane confuzi.
Vechi 08.08.2012, 22:20:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ok Ovidiu, inteleg ca va este foarte drag si de aceea doriti sa pastrati o aura de om perfect in jurul sau. Probabil ca toate la timpul lor, o sa intelegeti cand veti fi pregatit a primi.
Da ne este drag, dar repet nu neg că ar fi putut greși părintele. Doar Iisus a fost fără de greșeală.

Citat:
Ma refer la partea cu celelalte tari comuniste. Nu va contrazic orice ati raspunde, politica nu-i domeniul meu, doar ca mi se pare ca nu a fost chiar asa de pasnic la ceilalti.
Păi nu a fost cu vărsare de sânge...la noi chiar și conducătorii au fost uciși ...și în ce zi.

Last edited by ovidiu b.; 08.08.2012 at 23:42:46.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27