Citat:
În prealabil postat de acvilla77
s-a deschis o erezie de la acest parinte ,mai ales din slaba gandire a credinciosilor si intelegerea lor ne conduita dupa invataturile Sfintilor Parinti si in Duhul Lui Dumnezeu ,ca trebuie a ne hrani din nectarul lasat de acestia si daca este cazul ceea ce aici nu este,pentru cum am mai mentionat si in alte parti ,nu indeplineste cele randuite de Sfintii Parinti pentru Canonizare (trecerea oficiala in randul Sfintilor),sa fie cinstit si proclamat ca Sfant,ceea ce multi care au evlavie la el il descrie astfel;poate fi respectat,dar nu cinstit ca Sfant,nu trebuie sa dam titlul de Sfant oricui la nimereala,nu este de joaca cu lucrurile Sfinte(au ajuns oile sa pastoreasca pastorul)lipsa SMERENIEI exclude Sfintenia;sa ne ferim de erezie ca desparte de Dumnezeu in loc sa uneasca;
pentru cei care poarta evlavie parintelui Arsenie Boca,sa aiba grija ca prin ce fac sa nu devina o grupare cum de altfel a devenit si Oastea Domnului;omul Sfinteste locul,nu locul pe om.
sa ne bucuram de toate,rele si bune,si sa dam slava Lui Dumnezeu.
'...toate ne sunt ingaduite,dar nu toate ne sunt de folos.'
|
Poate ca Parintele Arsenie Boca nu este sfant. Eu nu am spus ca este sfant. Dar nici ca nu este. Este destul de greu sa avem toate informatiile. De accea canonizarea o face Biserica.
Dar de unde stiti dvs ca nu este sfant? Care este erezia lansata sau sustinuta de parintele Arsenie? Ce usor e sa ridicam piatra si sa ne dam cu parerea. Eu sunt de obicei radical si dur, dar cand sunt asa stiu pe ce ma bazez. Dvs pe ce va bazati cand spuneti ca parintele nu e sfant si ca "deschide" erezii?