Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2013, 19:38:55
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ce bine că a descoperit cineva, în sfârșit, coada la prună și gaura la macaroană!

Acuma îmi pare rău că l-am suspectat pe duhovnicul tău...
Din fragmentul de mai sus, reiese că tu te crezi mult mai "deșteaptă" și "înduhovnicită" decât sfinția sa, din moment ce aduci unui sfat cât se poate de profund un spor de discernământ capitalist tipic.

Inteligenței tale virtuoase, opusă desigur prostiei noastre păcătoase, i-a scăpat faptul că contestarea unei extreme nu conduce neapărat la validarea celeilalte extreme.

Termenul "cipolog" (cercetător al cip-urilor) nu-i totuna cu cipofil (iubitor al cipurilor) sau cipolatru (închinător la cip), nici "cipofogi" (un nonsens, probabil o greșeală de tastare pe care luminăția sa EG n-a sesizat-o în marea ei perspicacitate ) n-are legătură cu cipofob (persoană care manifestă o frică patologică față de cip).

De unde reiese că semnul fiarei din Apocalipsa 13:16-18 este un dispozitiv electronic? Că despre asta discutăm, nu despre cât de periculos este statul și grozav dușman abstract este el.

Dar cred că ai dreptate într-o singură privință: ochelarii noștri de cal sunt inferiori ochelarilor tăi de vacă care vizualizează falsificat blu-ray 3D, deci halucinația ta este mult mai captivantă și spectaculoasă.
faci exact ca indivizii asta de pe la teveu cand tipa dupa preotul de la Constanta ca de ce (si unde scrie) si de unde concluzia ca daca l-au incinerat pe marele regizor inseamna ca nu trebuia sa i se faca slujba religioasa invocand sloganul "opriti dricul, mortul asta n-a dat plicul"!! trageti bine ochelarii de cal peste ochi sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca... esti minunat!! da-i inainte cu tupeu ca nu e deloc greu...
Vechi 05.01.2013, 19:52:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
dar "izul sectar" este fluturat ori de cate ori se pune in discutie lucruri care scot din fagasul "normal" in care traieste credinciosul iar asta au facut acesti parinti ...
Eu nu stiu parinti cu iz sectar, stiu parinti care au ridicat anumite probleme (unii intr-un mod vulcanic, altii mai cumpatat) si ortodocsi care le-au preluat fara discernamant duhovnicesc, ajungand la tendinte sectare, inchizandu-se intr-un grup incremenit in idei fixe, respingand critica colectiva, idolatrizarea acelor idei fiind singura optiune corecta.

Citat:
Mihai chiar este lipsit de delicatete in afirmatiile lui si macar in ciuda acestei lipse ar avea dreptate, as recunoaste acuzele ce mi le aduce
Daca asta e impresia pe care o lasi, ca manifesti tendinte spre sectarism, asta a spus. Parca spuneai ca nu-ti doresti laude, deci omul ti-a spus adevarul, cum te percepe el. Poate ar trebui totusi sa te autoevaluezi, sa vezi de ce lasi impresia asta sau poti sa-l consideri in continuare "prost si mandru", asa cum ne consideri pe toti care nu suntem in asentimentul tau.

Last edited by ioanna; 05.01.2013 at 19:58:07.
Vechi 05.01.2013, 20:13:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, catolicii au doar un papa infailibil, noi ca suntem ortodocsi, suntem mai cu motz, avem mai multi - dar nu foarte, doar cat sa cream o "bisericuta" in Biserica.
bisericuta spui? Cred ca e ditamai catedrala
Vechi 05.01.2013, 20:28:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
bisericuta spui? Cred ca e ditamai catedrala
Unii parinti sunt papi infailibili pentru credinciosi, ce coagulandu-se in jurul unui parinte (sau mai bine zis agatandu-se de unele sfaturi de-ale sale pe care mintea lor le prelucreaza si transforma intr-o ideologie) formeaza o bisericuta, "ultima reduta a ortodoxiei", delimitandu-se de restul :) Ii depasim pe catolici la numarul de papi, parerea mea.

Last edited by ioanna; 05.01.2013 at 20:33:03.
Vechi 05.01.2013, 20:59:36
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
faci exact ca indivizii asta de pe la teveu
Păi cum spuneai... presa te manipulează

Citat:
trageti bine ochelarii de cal peste ochi sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca...
Pardon, doar ochelarii sunt de vacă. Interpretarea ta a interferat cu alte probleme și ai încasat-o ca pe jignire
Vechi 05.01.2013, 21:02:49
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca...
Oricum ai lua-o nu-i chiar așa de dizgrațios...

Last edited by Mihailc; 05.01.2013 at 21:09:29.
Vechi 05.01.2013, 21:06:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu nu stiu parinti cu iz sectar, stiu parinti care au ridicat anumite probleme (unii intr-un mod vulcanic, altii mai cumpatat) si ortodocsi care le-au preluat fara discernamant duhovnicesc, ajungand la tendinte sectare, inchizandu-se intr-un grup incremenit in idei fixe, respingand critica colectiva, idolatrizarea acelor idei fiind singura optiune corecta.

Daca asta e impresia pe care o lasi, ca manifesti tendinte spre sectarism, asta a spus. Parca spuneai ca nu-ti doresti laude, deci omul ti-a spus adevarul, cum te percepe el. Poate ar trebui totusi sa te autoevaluezi, sa vezi de ce lasi impresia asta sau poti sa-l consideri in continuare "prost si mandru", asa cum ne consideri pe toti care nu suntem in asentimentul tau.
mi se pare ca etichetele astea cu tendinte sectare sunt o perdea dupa care ar trebui sa ne ascundem cand nu suntem convinsi de "problemele" ridicate mai vulcanic sau mai cumpatat de catre preoti? si chiar nu-mi doresc aprecieri seci :) nu resping deloc critica colectiva, sunt aici si as sta in fata voastra si personal in carne si oase, dar critica asta ar trebui sa aiba o baza solida! singurul care a ridicat putin perdeaua a fost Alin cand a scris in favoarea identitatii electronice. daca tot faci alegeri sa fii si in cunostinta de cauza nu te duci legat la ochi speriat sa nu fii catalogat "incremenit in idei fixe, sectar sau lipsit de discernamant duhovhnicesc". Ioana, oare imaginea publica ne ajuta sa avem acea... "optiune corecta"??
mai sus afirmai ca esti in asentimentul parintelui Bartolomeu!! daca e asa afla ca deja esti si-n asentimentul meu :)

http://www.youtube.com/watch?v=_s4SU...e=results_main

asa ca noua nu ne trebuie nimic in afara credintei Ortodoxe! suntem conservatori si fundamentalisti :) beneficiile lumii moderne cu tehnicile ei ispititoare nu trebuie sa ne cucereasca sufletele. Noi suntem ai lui Hristos si trebuie sa aducem roada buna, pentru ca nu cumva pomul care nu da roada sa fie taiat!
Vechi 05.01.2013, 21:13:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Oricum ai lua-o nu-i chiar așa de dizgrațios...

ce bine ca nu esti pretentios! astfel poti rumega in liniste ce ti se pune in farfurie chiar daca risti vreo indigestie! dar chiar nu vezi cu adevarat tehnicile de manipulare:

Cea mai mare parte a adresărilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje și un ton absolut copilărești, aproape debile, ca și cum spectatorul ar fi un copil mic, de 12 ani, sau un handicapat mental. De ce oare? „Daca ne adresam unei persoane ca și cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate și cu o oarecare probabilitate, va avea un răspuns sau o reacție tot atât de lipsită de simț critic ca al unui copil de 12 ani”...

http://acvilaortodoxa.wordpress.com/...de-manipulare/

ce sa-ti spun: dormi linistit! statul te vegheaza! cata vreme ai asigurata identitatea electronica, poti sa sforai cat de tare! esti salvat!
Vechi 05.01.2013, 21:16:14
Senior Member

Implicit

vezi ca esti in urma cu hi-techu': vacile au cipuri in urechi... sau poate p-asta o preferi totusi originala? :))))) ce lume minunata, plina de jucarii.... pentru "copiii" ca Mihai....
Vechi 05.01.2013, 21:19:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Unii parinti sunt papi infailibili pentru credinciosi, ce coagulandu-se in jurul unui parinte (sau mai bine zis agatandu-se de unele sfaturi de-ale sale pe care mintea lor le prelucreaza si transforma intr-o ideologie) formeaza o bisericuta, "ultima reduta a ortodoxiei", delimitandu-se de restul :) Ii depasim pe catolici la numarul de papi, parerea mea.
unii parinti nu vor sa accepte ecumenismul!!

Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! - Parintele Boca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53