Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2013, 19:33:09
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce te ascunzi in spatele unor citate pentru a ne spune ca suntem prosti si mandri? Si eu care credeam ca Mihai a fost prea lipsit de delicatete cu tine, insa se pare ca are dreptate cand a intuit izul sectar.

Fobia cip-ului poate avea consecinte nefaste, ducand pana la fanatism psihopatologic (tipic sectar).

Iar tu stabilesti trairea ortodoxiei in functie de pozitia acelui ierarh fata de cip? Daca-i vulcanic, gen pr. Amfilohie Branza: "wow... cat adevar", daca e un om cumpatat si intelept, care nu face trimitere la 666 spui : "nu zice adevarul" ?
Mihai chiar este lipsit de delicatete in afirmatiile lui si macar in ciuda acestei lipse ar avea dreptate, as recunoaste acuzele ce mi le aduce - cea care imi cam da de lucru e ca nu prea am rabdare cu anumite caractere mai incapatanate :) dar "izul sectar" este fluturat ori de cate ori se pune in discutie lucruri care scot din fagasul "normal" in care traieste credinciosul iar asta au facut acesti parinti (printre care si "vulcanicul" Amfilohie) de si-au atras diverse epitete... Nu precizarea acelui fatidic 666 face diferenta intre intepeciune, cumpatare si adevar, ci insasi includerea/ amintirea, discutarea lui in trairea ortodoxiei stabileste exact pozitia in ajutorul dat "oilor" care nu vor sa se rataceasca!!

ca noi trebuie sa cerem sfatul de la cineva cu experienta duvohniceasca, cu traire in duhul adevarului lasat de Mantuitor nu? si cea mai buna experienta o are cel care a trait-o, cred. care a simtit prin incercare cu fapta daca un lucru este de folos sau pagubos... doar d-aia avem parinti duhovnicesti :) si e un lucru dovedit ca atunci cand avem pace in calea noastra spre mantuire trebuie sa ne temem pentru ca ne aflam in inselare, iar cu cat ne apropiem mai mult de cararea cea stramta, cu atat ne vor intampina ispite puternice si lupta e cu mult mai grea! ce zic Parintii in Pateric: ridica Domnul ispitele si indata nu mai este cine sa se mantuiasca! si acest razboi lamureste ce suntem fiecare - lemne, arama, paie, pamant sau cenusa...
Pelerinul a surprins bine felul acestui razboi: moarte fata de lumea aceasta! dar pentru a putea ajunge acolo ne este foarte, foarte greu. si eu una nu reusesc sa ma lupt pana la sange cu pacatul cum ne indruma Apostolul Pavel... dar tare nu vreau sa fiu de paie sau de lemn!!

eu am nadejde la Maica noastra pentru ca EA singura are acea dragoste fierbinte si e un cuvant in Acasitul Acoperamantului atat de inaltator: inteleptirea tainica a robilor din mijlocul lumii - si aici eu sunt convinsa ca este vorba despre acei parinti considerati astazi "vulcanici":

Bucura-te, stalp de foc, care ne arati noua tuturor calea mantuirii, chiar si in mijlocul negurii pacatelor;
Bucura-te, vadita intarire a crestinilor nevoitori;
Bucura-te, inteleptire tainica a robilor lui Dumnezeu, celor tainuiti in mijlocul lumii;
Bucura-te, ceea ce pe mine cel gol de fapte bune nu ma parasesti, ci cu acoperamantul si cu harul tau ma miluiesti!!!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa vedem adevarul in mijlocul negurii ispitelor!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53