![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da. Dar, cu toate ca evenimentele sunt prezentate la timpul prezent se refera la evenimente viitoare. Nu exista nimic care sa sugereze ca s-ar referi la starea sufletelor la momentul relatarii.
|
||||
|
||||
![]()
Ce am contestat eu? Am spus ca parabola nu e parabola? Nu, doar ca eu am spus ca parabola contine si referirea la scopul si rezultatul final al existentei. Doar ca dvs nu acceptati asta. Aici o contradictia. Ca nu poti sa inveti o persoana ceva fara sa ii spui de ce il inveti.
|
||||
|
||||
![]()
Si care este consecinta in eternitate? Inexistenta?
|
|||
|
|||
![]()
Nu. Ați spus că și detaliile parabolei sunt importante pentru a sublinia adevăruri, exemplu pedeapsa, respectiv chinurile. Deși tema parabolei nu este de a arăta chinurile celor nemântuiți, cu atât mai puțin eternitatea lor.
Consecințele*. Consecințele sunt veșnice. Adică păcatul (împreună cu inițiatorul lui) va fi eradicat definitiv din Univers. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
L-am dat mai sus. Cât privește "nemurirea sufletului" și "despărțirea sufletului de trup la moarte" nu o să puteți aduce argumente din Scriptură niciodată. Citat:
Ați exagerat dumneavoastră. Mai spun și deștepții unele prostii, dar niciodată "prea multe prostii"(exagerat de multe prostii). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aceea nu e nici bucurie nici sadică, e doar împlinirea dreptății divine. Ca pentru 70-80 de ani de viață păcătoasă să primească "timp limitat de ardere în foc", nu o pedeapsă infinit de disproporționată. Nu "mânia" lui Dumnezeu este infinită, ci doar iubirea Lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și care mă rog frumos ar putea fi o altă variantă? Eu nu cunosc decât două stări: ori viu, ori mort. Ar mai fi totuși o variantă (absurdă desigur ca orice scenariu ce eludează Scriptura): Hristos să-i fi amăgit pe ucenici, prezentându-le doar o "hologramă", ori hipnotizându-i! Mai cunoașteți altele? Sunt deosebit de curios... |
|
|||
|
|||
![]()
Adică acel "în vecii vecilor" are tot o valoare simbolică ca și simbolurile respective. Dar dvs. aveți vreun răspuns? Că doar nu mi-am pus mie întrebarea, ci celui ce s-ar fi grăbit să comenteze
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am răspuns deja și la această posibilitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|