![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
indiciu: „eu sunt cel mai prost popă ortodox din lume”
|
|
|||
|
|||
![]()
daca dai si tu indicii de-astea care se pot cauta pe google..
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tin...esie-ioja.html ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...păi ideea jocului nu e să fie criptic ci eventuala familiarizare cu persoanele respective :)...rândul tău
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca e cam usor.. asa ca nu dau nici un indiciu (inca)
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, era părintele Dionisie Ignat de la Schitul Colciu din Muntele Athos.
Câteva cuvinte despre dânsul: <<Ispitele insa nu s-au oprit niciodata, caci adevaratul rugator este pururea incercat si luptat de uratorul de oameni, de diavol. Seara, inainte de inceperea slujbei, fratele care ii cheama pe toti la slujba trece mai intai pe la batranul Dionisie, pentru binecuvantare. Parintele Dionisie Ignat a auzit, in acea seara, o a doua bataie in usa. Crezand ca este acelasi frate, a deschis usa si, in ciuda vederii sale foarte slabe, a vazut limpede un om cu o carpa pe fata. Nedumerit de intamplare, el intreaba pe acela cine este. Auzind numele unui frate cunoscut, insa Batranul a inteles imediat cine era la usa. Facandu-si cruce, Batranul a intrebat: "De ce nu spui rugaciunea cand bati?". Raspunsul diavolului a fost: "De ce as face-o? Voi, calugarii, o spuneti." Batranul Dionisie a strigat: "Inapoia mea, Satana, pleaca de aici!" Vrajmasul a spus: "Am sa plec, dar ma voi intoarce!", si a parasit chilia. Ispitele de acest gen nu sunt putine in viata celor cu rugaciune curata.>> http://www.crestinortodox.ro/parinti...ciu-69767.html |
|
||||
|
||||
![]()
Este vorba de Fericitul Staret Iacov Tsalikis, Egumen al Mănăstirii Cuviosului David.
“Ca sã biruiascã ispitele, dar și ca sã-l imite pe Cuviosul David, s-a hotãrât sã se roage în timpul nopților în Peșterã, atunci când nu ploua mult și când nu era multã zãpadã. Fãcea, deci, Vecernia în mânãstire, iar dupã ce se înnopta, ceilalți monahi se retrãgeau. Cheile le avea el însuși, nimeni nu putea ieși sau intra. Și-a luat toiagul, a încuiat porțile mãnãstirii și a ieșit prin partea dinspre sud. Felinar, lanternã nu erau atunci, precum spunea el însuși....sãrãcie mare. Mergea pe cãrarea de pe lângã apeduct. S-a silit sã urce spre castani. Nu era lunã și era greu sã afle cãrarea. Cãdea și se scula. Câteodatã intra si pe drum, unde era mai ușor. Când mai apoi a luat-o la dreapta, spre cealaltã cãrare, s-a rãtãcit. Nu mai știa unde merge. S-a încurcat în rugi, s-a zgâriat, s-a lovit, s-a pierdut în vãioagã. Din fire era fricos, precum spunea el însuși. Iar acum, în toiul nopții, s-a temut mult, foarte mult. Atunci s-a rugat.: “Dumnezeul meu, lumineazã-mi calea ca sã ajung la Peșterã!” El însuși povestea aceste peripeții nocturne și continuã: “Și Bunul Dumnezeu a ascultat cererea mea. Din multele stele ale cerului mi-a dat și mie una. Ea mergea înainte și îmi lumina calea. Eu mergeam în urmã. Și așa am ajuns la Peșterã. Acolo m-am rugat și iarãși steaua mergând înainte îmi luminã calea pânã la poarta mãnãstirii. Pãrinții dormeau duși și n-au observat nimic din toate acestea.” |
|
||||
|
||||
![]()
Să pun și o întrebare tare ușoară, despre un părinte tare drag nouă românilor, mai ales copiilor. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
par. N. Tanase de la Valea Plopului!
|
||||
|
||||
![]()
Si acum una mai grea, zic eu: o doamna.
|
||||
|
||||
![]()
Iat-o!..............
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine a zis... (recunoasteti citatul)? | N.Priceputu | Teologie si Stiinta | 752 | 23.10.2014 14:24:43 |
Caut o persoana... | Sanduu | Generalitati | 22 | 22.12.2011 15:16:28 |
Ce este o persoana? | florin.oltean75 | Generalitati | 4 | 19.12.2011 13:07:31 |
Increderea in propria persoana | coralina | Pocainta | 63 | 01.07.2011 16:20:50 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|