Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 12:47:52
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De acord...eu doar mi-am exprimat o părere...fiecare privim o femeie în felul nostru...unii se uită la chip, suflet...alții se uită la forme etc...dar dacă femeia le-ar ascunde (formele), nu ar fi mai simplu? de multe ori femeile se plâng de agresiuni verbale etc din partea bărbaților...dar cine le dă ocazia?
Nu m-am referit la expunerea formelor, nu ma incanta.

Citat:
Nu spun că nu trebuie să ne acordăm un minimum de îngrijire, dar sunt pentru aranajatul simplu și nu pentru spoială. Se poate foarte ușor renunța la ruj, fard, dermatograf și vopsitul părului, parfumuri etc...dar asta nu înseamnă că nu te poți îngriji și aranja (de ex părul). Nimeni nu spune să nu te tunzi etc...și să-ți acorzi o îngrijire.
Acest minimum de ingrijire e perceput diferit in functie de sex (femeile au nevoie de mai multa ingrijire), varsta (un barbat trecut de prima tinerete de regula are nevoie sa isi tunda putin sprancenele, o femeie sa se penseze putin) caracteristici persoanale (femeile care au mult estrogen se ingrasa usor dar nu au nevoie sa se depileze, cele care au ceva mai mult testosteron isi pastreaza fara efort silueta, dar uneori isi pot concura sotii cu succes in privinta pilozitatii) , stare de sanatate (o femeie bolnava de rinichi care face cearcane mari si negre in jurul ochilor are nevoie de putin creion corector, o femeie bolnava de cancer ar putea sa-si corecteze putin paloarea ca sa nu o intrebe toata lumea cat mai are de trait, anumite dereglari hormonale pricopesec femeile cu par pe piept, gat, chiar fata iar ceara/crema depilatoare te ajuta sa nu se uite lumea la tine ca la urs), pozitie sociala (cand discuti cu oameni mari de afaceri, cu politicieni, trebuie sa pice intr-un anumit fel hainele pe tine, parul sa iti stea ca lumea etc).
Cand sufletul si gandul tau e numai la Domnul, fireste ca nu mai vezi nimic din toate astea, dar cand ai un numar crestinesc de copii de crescut, o casa de platit, etc, etc, ei bine, atunci conteaza sa arati potrivit.

Iar legat de renuntatul la fard, ruj, etc, sa stii ca nu e chiar asa de usor. Motivul pentru care am decis sa nu ma fardez (incepusem si eu putin prin liceu) a fost ca am observat ca femeile care se fardau zilnic, dupa un anumit numar de ani, isi pierdeau culoarea buzelor, in zona fardata a ochilor pielea devenea maronie, parul vopsit se albea foarte repede sub vopsea... asa ca mi-a trecut. Acum daca ai facut asta 20 de ani si ti se impune o tinuta, nu mai ai cum sa scapi de fard.

Citat:
Stii cum e, fii tu prima cea care dă exemplu și nu te întreba câți văd și câți nu. Nu câți văd e problema, ci ce facem noi care vedem în acest sens.
Eu sunt femeie, femeile sunt mai putin nazuroase la cum arata barbatul lor.

Citat:
Iar când nu ne mai vedem soția frumoasă să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să o vedem frumoasă. Să vedem frumusețea ei sufletească, cea trupească oricum e trecătoare, doar cea sufletească rămâne.
Cu putin timp inainte sa ma marit, un prieten, pe atunci student la teologie, acum preot, mi-a spus aproximativ aceste cuvinte "te rog, sa ai grija sa fii frumoasa, e mai bine pentru zidirea lui". Fireste se referea la ingrijire, nu la spoiala sau expunere de forme.

Citat:
Da, dar ce ne facem...ne trasformăm în păpuși doar de dragul lumii și că locul cere?
Nu ma refer la transformat in papusi (la "costumat" de dragul altora), ci la a te adapta in mod decent locului in care te afli... si sa ramai tu, cea/cel care esti, dar nici sa nu faci nota discordanta cu tot restul poporului.
Ideea e ca daca esti calugarita, nu ai ce cauta la teatru, la restaurant, nici macar prin parc nu te plimbi... deci nu ai de ce sa iti schimbi tinuta. Daca esti in lume incerci sa te potrivesti pe unde esti obligat sa ajungi.

Citat:
Poți merge la o nuntă nerujată și spoită...crede-mă. Unde scrie că nu vei fi primită la nuntă...numai vopsită sau spoită?
Pai eu va cred, ca nici la nunta mea nu am fost fardata, nici macar coafata. M-am spalat seara la cap, iar dimineata m-am trezit, mi-am luat rochia de mireasa, mi-am pus singura coronita si voalul pe cap si am plecat in fuga ca ma astepta sotul in masina ca deja incepuse liturghia.

Daaaaaar, sunt anumite situatii cand putin fard, oja te salveaza: ma refer la o mama cu cativa copii mici, care nu mai are timp sa se uite la ea si vine momentul cand trebuie sa iasa in lume si abia atunci, observa ce hal de cearcane are, cat de rau arata unghiile, cu parul nu mai are ce face, etc (chestia asta nu ma astept sa o inteleaga cineva care nu are copii). Bine, poti merge si asa, dar cand toata lumea te bate la cap ca de ce ai facut atatia copii, ca uite cum ai ajuns ca vai de tine... sincer, e mult mai bine pentru toata lumea sa arati draguta (decenta, ingrijita, nu spoita si despuiata).... nu mai zic de moralul mamei respective. Sau esti gravida cu un copil care a depasit cu mai mult sau mai putin numarul acceptat de societate. Te omoara greata, ai pierdut deja 5 kg in 2 luni (in conditiile in care nu ai prea multe de la mama naura), esti palida si lesinata si ultimul lucru pe care vrei sa-l auzi este "... CUUUUM, IAR AI RAMAS GRAVIDA???? SI IL MAI FACI SI P-ASTA...". Sa explic ce bine iti suna aceste cuvinte, mai ales daca ai cumva si experienta pierderii unei sarcini mai inainte??? Si atunci nu-i mai buna putina cosmetica, lumea va zice ce bine arati, ce frumos te-ai aranjat si ce subtirica ai ramas desi ai nascut de atatea ori si asa vei mai avea inca 2-3-4 luni de liniste. Cand inevitabil vor afla, va fi prea tarziu ca sa te mai bata la cap sa faci avort. Or sa bombane ei pe la spate...

Citat:
La serivici e discutabil...dar poți renunța treptat la spoire....fără să superi pe nimeni...într-adevăr sunt servicii care cer un minimum de ținută, dar nimeni nu te obligă să faci acel serviciu...poți alege altul.
Eu personal muncesc la vase, rufe, cratite si copii, fireste nefardata... Dar le inteleg pe acele femei care respecta o tinuta necesara la locul de munca. De la o anumita varsta si situatie sociala (numar de copii, mama singura) faptul ca iti dai cu ruj si iti acoperi capul cu palariuta in loc de basma nu mai conteaza.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:57:05
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Părintele ăsta călugăr are dreptate, toate sunt foarte frumoase... păcat că le învață bărbatul să devină egoiste așa ca el, căci el fiind plin de pofta șarpelui iubirii egoiste care l-a programat să asculte nu de Dumnezeu ci de el însuși, vrea ca ele să se dezbrace și să le vadă goale ca trădare că pentru aia le păcălește și le măgulește cu frumusețea sau cu inteligența, le gâdilă la orgoliu pentru ca să se răzbune așa după cum l-a programat iubirea lui egoistă și răzbunătoare, că lui așa-i place de el și numai de el ca toate fetele și soțiile altora să tredeze pentru el cel mai mare trădător, fiindcă el nu le iubește altruist și curat, că nu-i în stare și atunci pismuiește și nu se lasă până le bagă în cap că ce fain ar fi dacă li s-ar arăta lui sau altora goale (spre trădare dar asta nu le spune ci le zice că așa e bine și sănătos și la modă), pentru ca să le laude el frumusețea și înțelepciunea și tinerețea și prospețimea.

Nu știe săracul că defapt pe el însuși se păcălește cu dublul sens, el zice ceva dar înțelege mereu iubindu-se pe sine că e fain să batjocurească și să spurce și așa se preschimbă el sărmanul în satană care nu știe pe cine să mânce mai întâi... numai din priviri jmecherindu-se înălțător de sine.

Defapt e groaznic fiindcă aia nu e iubire ci amăgire căci omului îi place lui foarte tare de el însuși fiindcă așa l-a învățat iubirea prea egoistă de sine și nu-i capabil să discearnă că plăcerea aia defapt e plină ochi de trădare și uitare de ascultare și amăgire lacomă care nu se mai satură. Așa răul își face plinul și când și-a făcut plinul distruge totul cu sadizm.

Nu știu practic cum ai putea fi în stare să te lepezi de tine însuți de tot pentru ca să vrei să asculți de Dumnezeu și să vrei să se dezbrace femeile înaintea ta spre a le privi Dumnezeu sau tu însuți la modul cel mai altruist în toată frumusețea lor drăgălașe și ele făcând aceasta să nu trădeze pe nimeni și nici tu. Nu știu dacă e posibil.

Dar se poate și nenorocirea ca să nu fie nevoie să se dezbrace și cu toate astea să trădeze amândoi simultan doar din priviri în ei înșiși închipuindu-și goliciuni și perversiuni și felicitându-se unul pe altul ca noi victime așa ca vânătorii care au ieșit la vânătoare de oițe sau de căprioare rătăcite printre munți și sunt și victime neputincioase. Ce 'frumos'!

N-avem credință și iubere curată și altruistă căci dac-am avea, nimic nu ne-al tulbura liniștirea și fidelitatea față de feciorie și față de soție spre slava lui Dumnezeu.

Înduioșați-vă de Iisus Hristos prin tot Cuvântul lui Dumnezeu compătimitor și blând și vom avea.

Last edited by vsovivivi; 06.03.2013 at 13:07:07.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 01:20:55
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

De ce este asa important ce spune lumea si ce brafesc vecinii?

Maica Siluana:
"Am vazut odata, intr-o imprejurare, o femeie foarte frumoasa, dar foarte fardata, strident fardata. Sa ma iertati daca sunteti fardate, dar nu vreau sa va acuz, doar sa nu va prind la Biserica ca va sterg, dar in rset, tot respectul in alta parte. Si am discutat despre tema fardului [cu acea femeie] si mi-a zis asa: 'Maica, eu fara fard sunt un nimeni. Sunt stearsa, nu pot sa traiesc altfel. Si eu am optat asa, in deplina facultatilor mele mintale si sufletesti si asa am sa mor.' 'Tot respectul doamna, ne vedem in Rai '
Dupa aprox 3 ani m-am intalnit cu ea la spital, bolnava de cancer fara fard. A trimis dupa mine sa vorbeasca cu mine si mi-a zis ca ar vrea sa mai traiasca, cine nu vrea sa mai traiasca, toata lumea se teme sa moara. Si nu mai era fardata. am zis: 'de ce nu va fardati, poate asta va v-a da siguranta? ' Zice: 'Am descoperit ca sunt foarte frumoasa asa si ce este mai ingrozitor este ca sotul meu nu mia spus niciodata inaitne ca sunt frumoasa, abia acum cand mi-a cazut parul si nu mai sunt fardata mi-a spus ca sunt frumoasa. ' Si era extraordinar de frumoasa! Traieste si acum, au trecut 6 ani de atunci, de cand a fost operata, e la fel de frumoasa, are ceva cu totul si cu totul special. In fiecare femeie, in fiecare caricatura este chipul lui Dumnezeu, ingropat adanc este o femeie minunata care abia asteapta sa fie fecioara si daca Sf.Maria Egipteanca a devenit atat de usoara de a calcat pe apa si a devenit atat de sfanta, fiecare feminista, fiecare femeie pierduta, are sanse sa se intoarca. " (Maica Suliana-feminitate si feminism)
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 10:31:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cristina, în mare parte sunt de acord cu tine, adică la un minimum de îngrijire trebuie să apelăm și sunt de acord cu asta. Dar nu sunt de acord cu scuzele legate de cum arată o femeie în diferite situații și că trebuie să dea explicații lumii. Cred că ești conștientă că în momentul în care îți pui problema ce explicație trebuie dai lumii pentru cum areți (sau cum te vede lumea), pe Hristos L-ai pus e locul doi. Nu e nevoie să faci unghiile cu ojă ca să arate bine...ci trebuie tăiate, spălate și puțin aranjate. Privește culoarea naturală a unghiilor așa cum a lăsat-o Dumnezeu...de ce trebuie să schimbăm această culoare unică (rozalie) doar pentru a plăcea lumii? La fel cu rujul, vopsitul părului, rimel, farduri și altele.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 12:54:49
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta e parerea ta. Sunt gusturi...si gusturi
Nu exista barbat pentru care toate, dar absolut toate femeile sa fie la fel. Cu totii avem o scara pe care ierrarhizam femeile, o facem fara sa ne dam seama. Ca nu corescpund valorile de pe scara mea cu scara altuia, e altceva, insa cu totii avem o prima treapta, ca sa zic asa.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 19:54:30
antoniap
Guest

Implicit

O femeie l-a intrebat pe părintele Amfilohie de la Manastirea Diaconești cum să lupte cu desfrânarea. Părintele a povățuit-o ca în primul rând să se îmbrace mai smerit. Dacă purtăm chipul lui Dumnezeu în exterior și in interior, cu ajutorul Său, putem ieși invingători in lupta cu patimile.

O doamnă imbrăcată elegant a mers la un funcționar să rezolve o problemă importantă. A vrut să-i ofere un plic cu bani, dar el a refuzat. A devenit, însă, curtenitor. La următoarea intâlnire, doamna respectivă a trecut mai întâi pe la biserică și a rămas cu capul acoperit crestinește, cu batic, nefardata. Și-a căntărit mai bine cuvintele, a fost mai eficientă și nu a mai smintit prin aspectul ei exterior.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 20:17:43
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit parere !

poate,zic si eu, e firesc ca o domnisoara tanara sa se imbrace intr-un anumit fel, potrivit cu varsta la care trebuie sa-si gaseasca,provoace sau atraga un partener,sau chiar mai multi ,din care pe urma sa aiba de unde sa-si alega unul,cel mai potivit pentru dansa !!!

cu totul ,mai putin firesc, mi se pare ca o femeie maritata sa fie imbracata "provocator",ca si cum ar vrea parca sa revina in rolul de "domnisoara"...desi, psihanalistii spun mereu ca tendinta inconstienta a fiecarei femei in varsta este de a incerca cu disperare sa redevina "tanara",adica capabila de exercitiul seductiei !!!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 21:52:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
poate,zic si eu, e firesc ca o domnisoara tanara sa se imbrace intr-un anumit fel, potrivit cu varsta la care trebuie sa-si gaseasca,provoace sau atraga un partener,sau chiar mai multi ,din care pe urma sa aiba de unde sa-si alega unul,cel mai potivit pentru dansa !!!

cu totul ,mai putin firesc, mi se pare ca o femeie maritata sa fie imbracata "provocator",ca si cum ar vrea parca sa revina in rolul de "domnisoara"...desi, psihanalistii spun mereu ca tendinta inconstienta a fiecarei femei in varsta este de a incerca cu disperare sa redevina "tanara",adica capabila de exercitiul seductiei !!!
Este firesc,dar daca domnisoara se dezgoleste in mod gresit atrage toate regnurile de barbati si multe vieti au fost stricate doar de la prima relatie cu un barbat(daca a fost una gresita).Daca nu duce la casatorie,mai cunoaste unul,mai umbla cu altul si fata se poate trezi batrana,pacatoasa si tot nemaritata.
Daca este serioasa, atrage barbatii cu respect pt aceleasi valori si are sanse sa se poata mantui in cadrul unei familii,sa nasca copii,sa aiba alaturi un barbat care s-o respecte ca om nu s-o cantareasca comercial cata carne are de dat!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 25.03.2013 at 21:59:47.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2013, 20:09:52
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

O "tinuta" foarte reusita in timpul serviciului
Attached Images
File Type: jpg SN851963.jpg (49,2 KB, 18 views)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2013, 05:53:13
hmmsrbls hmmsrbls is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.03.2011
Implicit

O veche zicala spune ca ochii care nu se vad se uita.
La fel se uita ochii si la un buric bine dezvelit. )
Reply With Quote
Răspunde