Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2013, 19:54:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
daca esti tanara, nu esti urata! pentru ca tineretea e frumoasa.

ce sa mai zic eu, care sunt batran....?
nu exista in intreaga lume femeie urata...ci doar femeie prost aranjata
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 14:07:03
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Păi cui să placă? Soțului? Ele ar trebui să fie plăcute de soț așa cum sunt, naturale, nefardate și vopsite. Sincer mie îmi place mai mult o femeie naturală, decât una fardată...cele fardate mi se par chiar haiaose. Poate greșesc, iertare. Ca să mă înțelegi uită-te la chipul unei maici și la chipul unei femei aranjate. Sau mai sugestiv, uită-te la chipul Maicii Domnului...
Nu toate femeile trebuie sa va placa doar dvs... nu toti sotii chiar fac fata sa fie inconjurati la serviciu si pe oriunde merg de femei elegante, aranjate iar acasa sa-i astepte o nevasta jumatate albita, imbrobodita si nedepilata. Ar trebui sa se desprinda de toate cele trupesti si sa ii vada doar sufletul... dar cati suntem in stare de asa ceva (barbati sau femei)? Spre asta se tinde si e minunat daca ajungem la asa ceva, candva in timpul vietii asteia vremelnice... E adevarat, cu cat ajungem la aceasta stare mai devreme, cu atat mai bine!

Hmmmm, daca nu ii vezi sufletul pentru ca nu are batic in cap, nu e iarasi o problema???

Mie imi place foarte mult sa imi acopar capul. Imi da senzatia de intimitate si in plus nu suport nici sa ma bata soarele, nici frigul sau vantul. Salurile mari care acopera capul, umerii si bustul sunt preferatele mele. Sotul meu insa nu pierde niciodata ocazia sa ma ia la misto. Oricat de frumos ar fi baticul, esarfa, salul meu, lui tot nu ii place. Insa daca mai e si negru sau inchis la culoare deja imi spune ca il deprim, ca ma imbrac ca o vaduva, ca se si vede mort. A nu se intelege ca m-ar vrea in minijup si decoltata sau colorata pe fata...

Acum de la "ingrijire" pana la "boiala" e un spatiu destul de larg. La fel exista o distanta mare de la a fi placuta pana la a fi seducatoare, provocatoare... eu zic ca ideea e sa arati potrivit locului. Nu ai ce cauta cu pudra, ruj la biserica (asta e pacat), cum nu mergi la biserica nici in salopeta de lucru, nici in treningul cu care trebaluiesti prin casa, nici in tinuta sport necesara cand mergi cu copiii cu bicicleta sau in drumetie pe munte. Nici la nunta nu poti merge nearanjat(a) cat de cat, mesajul ar fi ca nu respecti momentul, oamenii, stradaniile lor, ce-i drept, doar lumesti, dar pana la urma acesta este nivelul lor la care au ajuns in a-si arata dragostea, consideratia pentru oaspeti).
In multe locuri de munca se impune o anumita tinuta (si pentru femei si pentru barbati)...
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 16:36:49
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Nu vi se pare anormal ca ditamai omul să apară vopsit pe față sau pe buze cică rujat și cu unghiile lungi și roșii strălucind de lac și cu părul vopsit și ridicat în cap ca la păuni, sau cu ceva frizură ridicolă ca un ciudat sau ca o ciocănitpare? Nu vi se pare că toți copiii privind fețele astea modificate, ale celor mari, se miră și se îngrozesc la gândul că precis s-a întâmplat ceva cu ei? Se sperie sărmanii îngrozindu-se la gândul că ce a pățit mama sau tata de arata exact că pasta...

Problema este la idolul lăcomiei din pofta cea rea a bărbatului spurcăcios, căci el se crede mare artist realist și își dă mereu cu părerea ca un critic de artă celebru și foarte competent... și foarte teolog și foarte apostol pe deasupra... deci oare te poți juca cu dracool ajuns judecător? Mai bine te fardezi și le zici la copii că n-ai înnebunit ci că așa îți ascunzi mai bine ridurile și cearcănele ca să nu te dea afară de la servici... fiindcă ei sărmani cred ca credoolii tot ceea ce le spui.

'Nu fiți copii la minte ci la inimă!'.. iar la minte fiți așa ca și copiii lui Dumnezeu.

Last edited by vsovivivi; 05.03.2013 at 16:44:54.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 17:52:48
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu exista in intreaga lume femeie urata...ci doar femeie prost aranjata
Fals. Unele sunt de-a dreptul hidoase, oricat s-ar aranja.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 18:26:53
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
frumusetea este relativa ... totul depinde de ochii care privesc femeia.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:07:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Nu toate femeile trebuie sa va placa doar dvs...
De acord...eu doar mi-am exprimat o părere...fiecare privim o femeie în felul nostru...unii se uită la chip, suflet...alții se uită la forme etc...dar dacă femeia le-ar ascunde (formele), nu ar fi mai simplu? de multe ori femeile se plâng de agresiuni verbale etc din partea bărbaților...dar cine le dă ocazia?

Citat:
nu toti sotii chiar fac fata sa fie inconjurati la serviciu si pe oriunde merg de femei elegante, aranjate iar acasa sa-i astepte o nevasta jumatate albita, imbrobodita si nedepilata.
Nu spun că nu trebuie să ne acordăm un minimum de îngrijire, dar sunt pentru aranajatul simplu și nu pentru spoială. Se poate foarte ușor renunța la ruj, fard, dermatograf și vopsitul părului, parfumuri etc...dar asta nu înseamnă că nu te poți îngriji și aranja (de ex părul). Nimeni nu spune să nu te tunzi etc...și să-ți acorzi o îngrijire.

Citat:
Ar trebui sa se desprinda de toate cele trupesti si sa ii vada doar sufletul... dar cati suntem in stare de asa ceva (barbati sau femei)?
Știi cum e, fii tu prima cea care dă exemplu și nu te întreba câți văd și câți nu. Nu câți văd e problema, ci ce facem noi care vedem în acest sens.

Citat:
Hmmmm, daca nu ii vezi sufletul pentru ca nu are batic in cap, nu e iarasi o problema???
Cred că nu ai înțeles, nu am vorbit de suflet în acest context. Eu m-am referit la chipul bunicii, la cel material, cel văzut...bineînțeles că sufletul nu are legătură cu purtatul baticului...sufletul e același indiferent ce poartă pe cap.

Citat:
Mie imi place foarte mult sa imi acopar capul. Imi da senzatia de intimitate si in plus nu suport nici sa ma bata soarele, nici frigul sau vantul. Salurile mari care acopera capul, umerii si bustul sunt preferatele mele. Sotul meu insa nu pierde niciodata ocazia sa ma ia la misto. Oricat de frumos ar fi baticul, esarfa, salul meu, lui tot nu ii place.
Pentru că te vede altfel...nu vreau să dau vina pe nimeni...și de femeie ține cum e privită de soțul ei...adică un obiect al dorințelor lui...sau mai mult de atât. Aici e și vina femeilor care contribuie, ajută barbații să le privească ca pe niște obiecte. Aici intervine iubirea trupească... Iar când nu ne mai vedem soția frumoasă să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să o vedem frumoasă. Să vedem frumusețea ei sufletească, cea trupească oricum e trecătoare, doar cea sufletească rămâne.

Citat:
Insa daca mai e si negru sau inchis la culoare deja imi spune ca il deprim, ca ma imbrac ca o vaduva, ca se si vede mort.
Ar trebui să iei în calcul ceea ce îi place...probabil că vrea o culoare mai deschisă...nu îți cere un lucru greu de realizat.

Citat:
Acum de la "ingrijire" pana la "boiala" e un spatiu destul de larg. La fel exista o distanta mare de la a fi placuta pana la a fi seducatoare, provocatoare... eu zic ca ideea e sa arati potrivit locului.
Da, dar ce ne facem...ne trasformăm în păpuși doar de dragul lumii și că locul cere?

Citat:
Nu ai ce cauta cu pudra, ruj la biserica (asta e pacat), cum nu mergi la biserica nici in salopeta de lucru, nici in treningul cu care trebaluiesti prin casa, nici in tinuta sport necesara cand mergi cu copiii cu bicicleta sau in drumetie pe munte.
Dar nu e normal nici când ai ieșit din biserică să te rujezi etc...cum rămâne Liturghia după Liturghie...astazi din păcate femeia a devenit obiect...dar și ea contribuie la acest lucru căutând să arate cât mai bine. Nici bărbații nu sunt mai presus, sunt destui care se epilează, își fac unghiile etc...

Citat:
Nici la nunta nu poti merge nearanjat(a) cat de cat, mesajul ar fi ca nu respecti momentul, oamenii, stradaniile lor, ce-i drept, doar lumesti, dar pana la urma acesta este nivelul lor la care au ajuns in a-si arata dragostea, consideratia pentru oaspeti).
In multe locuri de munca se impune o anumita tinuta (si pentru femei si pentru barbati)...
Poți merge la o nuntă nerujată și spoită...crede-mă. Unde scrie că nu vei fi primită la nuntă...numai vopsită sau spoită?

La serivici e discutabil...dar poți renunța treptat la spoire....fără să superi pe nimeni...într-adevăr sunt servicii care cer un minimum de ținută, dar nimeni nu te obligă să faci acel serviciu...poți alege altul.

Last edited by ovidiu b.; 05.03.2013 at 19:18:33.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:08:09
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
frumusetea este relativa ... totul depinde de ochii care privesc femeia.
Sunt unele cazuri in care se ajunge la consens.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:09:46
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Parintele Tanase a spus ca toate femeile sunt frumoase, toate. Doar ca, ochii barbatilor nu vad bine.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 08:59:46
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
sunt hidoase pentru ca se rujeaza si se fardeaza in exces.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:41:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
asta e parerea ta. Sunt gusturi...si gusturi
Reply With Quote
Răspunde