Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2009, 02:15:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Dar cred ca un exemplu de minciuna care este sa pretinzi ca ai 30 ani de "studiu biblic si patristic" (postare de acum cateva luni).
Cu acest ton pe care-l ai de tzatza de mahala nici nu ma mai chinui sa-ti raspund ca tot acolo ajungem. Dovada este ca nici curioasa nu esti sa afli mai multe din detaliile date de mine( trasatura caracteristica ingimfatilor fanatici) ci alegi ca-ntodeauna sa ramii incremenita in habotnicia ta. Treaba ta! Suit yourself! :)

Iti spun doar ca da, mi-au trebuit multi ani de studiu ca sa ajung aici si sa aflu lucruri foarte interesante despre crestinismUL ADEVARAT, nu cel rumegat aiurea-ntramvai de unii si altii. Diferenta este ca eu stiu ce inseamna sa fii crestin, nu zic ca am ajuns deja acolo, dar stiu incotro ma indrept si CE trebuie sa fac!
Dar oricum in ceea ce te priveste eu nu risipesc orzul pe giste!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 09:48:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Daca scria in Biblie ad litteram, tot nu credeai!
Bineinteles, asta e de la sine inteles
Dar poate iti da un hint despre cum s-a scris biblia
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 10:11:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Bineinteles, asta e de la sine inteles
Dar poate iti da un hint despre cum s-a scris biblia
Lasa, Topcat, stiu eu ca ai fi vrut sa fii in locul soldatului, sa vezi si sa crezi!
Vechi 18.11.2009, 11:00:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Lasa, Topcat, stiu eu ca ai fi vrut sa fii in locul soldatului, sa vezi si sa crezi!
Daca ar fi sa-mi doresc sa fiu acum undeva nu ar fi in trecut, mai degraba in viitor. Dar ma multumesc si cu prezentul
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 17:48:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Iata ce zice IPS Ierotheos Vlachos in acest articol,un adevarat balsam sufletesc care invie sufletele:
http://www.crestinortodox.ro/diverse...m-si-ortodoxie

Cateva citate din articol:
"
Potrivit lui Anselm, Dumnezeu in fiinta Sa este dragoste si dreptate. Pacatul savarsit de Adam, ca si oricare pacat al omului, este o jignire adusa dreptatii lui Dumnezeu. Dreptatea lui Dumnezeu este jignita prin savarsirea pacatului si, ca urmare, cerinta unei pedepse este o necesitate a firii dumnezeiesti. Din felul exprimarii, s-ar parea ca Dumnezeu e supus unei oarecare legi a necesitatii. De aceea el are nevoie de satisfacerea si imbunarea dreptatii Sale, fapt care s-a savarsit prin intruparea lui Hristos, a doua persoana a Sfintei Treimi, si prin jertfirea Sa pe Cruce. Deci, scopul intruparii Cuvantului si al jertifirii sale pe Cruce era imbunarea dreptatii dumnezeiesti, ce fusese jignita de pacatul omului.

Parerea sa nu este intemeiata din punct de vedere ortodox, putand fi socotita drept eretica. Putem afla la Sfintii Parinti elemente ce combat invatatura lui Anselm. Vom rezuma aici cateva dintre parerile patristice.
..."

Daca zice acolo de Dumnezeu in fiinta sa,adica cum e Dumnezeu ca persoana,supra-persoana.

Cu ocazia asta imi cer iertare ca am afirmat ca IPS Ierotheos e eretic,in alt topic pe aci,ca se afirma intr-o carte de IPS Ierotheos ca ar fi zis ca exista doua botezuri,unul cu apa altul cu Duh Sfant.Normal ca nu a zis IPS Ierotheos asa ceva.Era doar o traducere nepotrivita si graba mea de a judeca pe IPS Ierotheos,fiind bolnav foarte sufleteste de multe pacate.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 17:59:49
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit TV

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe!
Nu numai credinta o pierzi in fata tv-ului.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 21:10:10
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Sa nu inteleaga cineva gresit ,parintele Cleopa nu se contrazice cu IPS Ierotheos.
Fata lui Dumnezeu (sa se observe ca zice fata lui Dumnezeu si nu Dumnezeu) pe care zice ca omul o defaimeaza prin pacate e sufletul uman.
"Chipul slavei tale negraite sunt desi port ranile pacatelor "
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 22:29:09
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu sunt convins ca da o facem, si nu numai, dar intr-o lume atit de secularizata si structurata pe capatuiala sa mai poti sa crezi, sa te rogi si sa-ti faci canoanele este deja foarte mult.
Nu uita ca sfintii Parinti nu erau nici bombardati cu dovezi din toate partile cu dovezi ca Iisus Hristos istoric nu a existat. Ei erau convinsi ca asemenea dovezi nu exista si ca urmare stateau NE-tulburati.
De aceea ar fi vrut sa prinda EXACT vremurile cu Discovery Ch, sa-si incerce credinta in fata bombardamentului mediatic(aici unde locuim este bataia pestelui) nu in tihna noptii in pesteri sau undeva in Athos la pescuit sau pe plaja la aer curat.

De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe!
In fata televizorului faci dumneata nevointa?Domnule Andrei renuntati la TV daca vreti sa aveti o viata cu adevarat duhovniceasca.Nu se poate face o rugaciune curata cu mintea plina de intoxicarile massmediei.Vorbiti mereu de Discovery de National Geografic?Pai eu am Sf.Scriptura din care ma documentez si ma hranesc si cred tot ce spune in ea.Asa cum spune si sora Ana,toata Sf.Scriptura este relevata de Duhul Sfant prin prooroci si sf.apostoli.Nu putem crede doar ceea ce putem intelege cu mintea sau "verificata",ci credem in totalitate cuvantul scris in ea, ca si Cuvant a lui Dumnezeu adevarat si absolut.Cu jumatati umbla sectarii.De exemplu Baptistii se definesc pri Botez,ei dau o mare insemnatate botezului,prin botezul lor simbolic ei cred ca se mantuiesc(erezie).Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem botez(cu apa si cu Duh Sfant) dar nu ne definim prin asta.Penticostalii se definesc prin Rusalii,ei cred ca harul Duhului Sfant se poagoara la ei si le da darul vorbitului in limbi(erezie) si cu asta se mantuiesc.Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem sarbatoarea Rusaliilor(Cincizecimii),o cinstim ca sarbatoare importanta a bisericii ortodoxe dar nu ne definim prin ea.Martorii lui Yehova se definesc prin; ca ei sunt adevaratii marturisitori ai lui Lui Dumnezeu.Facand doar asta se mantuiesc(erezie).Si noi marturisim pe Hristos Dumnezeu,dar primind cuvantul lui in totalitate si punandu-l in practica,insa nu ne definim prin asta.Adventistii se definesc prin venirea a doua a lui Mantuitorului Iisus Hristos,batandu-si capul mereu cu calcule privind data venirii(erezie).Si noi asteptam a doua Venire a Mantuitorului Iisus Hristos,dar ziua si ceasul nu-l stie nimeni,nici chiar Fiul Omului ,ci numai Dumnezeu stie.Dupa cum vedeti domnule Andrei cate particele au "unii crestini"din Toata Plinatatea Adevarului care sta in Biserica ortodoxa.Si inca cate s-au mai desprins din celelalte secte si erezii.Si stiti de ce?Din mandria omeneasca.Din credulitatea omului in mintea lui.In marea lor parte capii sectelor ajungeau la contradictii si se desparteau infiintandu-si gruparea lui si secta lui.Nu as vrea sa va intreb din care grupare faceti parte,ci vreau sa subliniez Adevarul absolut al Bisericii ortodoxe.Dumnezeu sa va ajute!
Vechi 29.11.2012, 23:42:39
barabi12 barabi12 is offline
Banned

Data înregistrării: 29.11.2012
Implicit Despre vesnicia chinurilor iadului

Asa cum este scris la Matei 6:33 este adevarat ca sa aflam care este realitatea ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu a razbunari ,la primi perechi de oameni a zis daca pacatuiti veti muri si nu azis ca veti fi chinuiti vesnic ,ceva ar fi absurd din partea lui Dumnezeu http://eliberare.ucoz.ro/publ/despre...dului/4-1-0-16
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01