![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da se poate. O să fii mulțumită de aparat...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum. Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza. Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale. Amare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine. Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??! Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita. De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare. Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :)) Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun. In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 04.02.2013 at 10:08:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica. Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi. Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multe lucruri nu sunt chiar atat de traditionale cum le consideram. Nici macar sarmalele care sunt defapt de origine turceasca daca nu ma insel, oricum nu sunt "inventate" de romani.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai ales mămăliga dacică, cum arată izvoarele istorice, era făcută cu cartofi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Postesti tu cu mine si cu nevasta-mea ca sa imi atribui astfel de vorbe pe care nu le-am spus? Ca sa nu mai fie loc de interpretari, textul meu este un protest impotriva snobilor si snobinetelor care scriu porcarii pe teme culinare, impotriva falsilor postitori si a falsilor crestini care isi inchipuie ca ne aflam in Biserica, noi, romanii, ca sa tinem discursuri despre caju, migdale si alte curvesti indulciri. Fii te rog mai atenta cand imi atribui insusiri care nu am aratat ca imi apartin. Asta daca vrei, mai intai, sa fii un om cu bun simt. Cat despre vietuirea crestina, se pare ca nu esti dispusa sa discutam deocamdata. Nu de alta, dar ai treaba cu aparatul ala nou care iti scoate lapte din caju si migdale. Vezi sa nu ramai cu laptele si aparatu, ca singura avutie pe care a dobandit-o sufletul tau pe lumea asta! Valabil pentru toti amatorii de exhibitii culinare care au uitat carui popor apartin, caror obiceiuri, carei Biserici. Last edited by cezar_ioan; 04.02.2013 at 14:10:56. |
![]() |
Tags |
post, vegan, vegetarian |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|