Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2009, 21:28:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Cristi, tu ți-ai crește copiii în sărăcie? [/COLOR]
[COLOR=green]Și-apoi, de sufletele copiilor se ocupă sau ar trebui să se ocupe familia și școala. Nu cred eu că un părinte sau un dascăl ar vrea să vadă suflete schilodite de copii. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Indiferent cine a spus asa ceva nu are dreptate, nu cunoaste natura umana ori, la vremea lui, desigur, a dorit inrobirea oamenilor... Citatul nu-i de loc inspirat și nici de actualitate in conditiile in care saracia este nu numai la noi ci peste tot, in lume.[/COLOR]
Nu Silvia ! Saracia este metaforic data ca exemplu, nu de saracia asta netrebtnica adusa de marii imbogatiti e vorba. Pana la urma copilul da roade dupa cele semanate , investite in el pana la o anumita varsta. Pe al meu nu l-am crescut nici in bogatie si nici in saracie, l-am invatat sa pretuiasca ce-i bun, sa nu repete cele gresite de mine, sa pretuiasca banul in sensul ca nimic nu-ti vine pe tava , ci prin truda. Acum roadele se vad, m-a depasit din toate punctele de vedere, adica mi-am atins scopul, spre binele lui si al satisfactiei mele ca parinte.
Vechi 01.01.2009, 21:43:02
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu Silvia ! Saracia este metaforic data ca exemplu, nu de saracia asta netrebtnica adusa de marii imbogatiti e vorba. Pana la urma copilul da roade dupa cele semanate , investite in el pana la o anumita varsta. Pe al meu nu l-am crescut nici in bogatie si nici in saracie, l-am invatat sa pretuiasca ce-i bun, sa nu repete cele gresite de mine, sa pretuiasca banul in sensul ca nimic nu-ti vine pe tava , ci prin truda. Acum roadele se vad, m-a depasit din toate punctele de vedere, adica mi-am atins scopul, spre binele lui si al satisfactiei mele ca parinte.
[SIZE=3][COLOR=green]Da, ce-ai scris aici e mai aproape de noi, oamenii, de ceea ce ar trebui sa fim si sa facem.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Ma multumeste raspunsul dat: echilibrat, intelept, de bun simt.[/COLOR][/SIZE]
Vechi 01.01.2009, 23:13:44
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Trupul omenesc este frumos numai in masura in care oglindeste sufletul-Constantin Brancusi
Reply With Quote
Vechi 01.01.2009, 23:27:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Trupul omenesc este frumos numai in masura in care oglindeste sufletul-Constantin Brancusi
Iar atunci cand sufletul n-are prea multe de oglindit, ne impodobim trupul peste masura . ( cristiboss56)
Vechi 01.01.2009, 23:34:04
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Iar atunci cand sufletul n-are prea multe de oglindit, ne impodobim trupul peste masura . ( cristiboss56)

Da ,ai dreptate,asa fac majoritatea oamenilor din pacate...
Reply With Quote
Vechi 01.01.2009, 23:38:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Da ,ai dreptate,asa fac majoritatea oamenilor din pacate...
Trairea in pacat , imbraca de cele mai multe ori si acest aspect, minor in aparenta, dar atat de graitor celui, impatimit.
Vechi 02.01.2009, 01:17:14
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
Trairea in pacat , imbraca de cele mai multe ori si acest aspect, minor in aparenta, dar atat de graitor celui, impatimit.
[COLOR=green]Ce inseamna dupa tine "trairea in pacat"? Ce e pacatul? Ori cine stabileste ce e pacatul sau lumita dintre ceea ce e bine si pacat? [/COLOR]
Vechi 02.01.2009, 05:26:08
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Ce inseamna dupa tine "trairea in pacat"? Ce e pacatul? Ori cine stabileste ce e pacatul sau lumita dintre ceea ce e bine si pacat? [/COLOR]
Pacatele draga Silvia sunt multe (mandria, desfranarea,mania,pizmuirea aproapelui, imbuibarea,iubirea de arginti ,etc, etc). Toate ne pocesc , ne secatuiesc, ne schimba infatisarea interioara a noastra, comportamentul ,gandirea, trairea noastra. Atunci cand acel minim bun simt dispare, si constientizarea impatimirii noastre dispare. Aroganta si ignoranta sunt rezultatul caderilor noastre , a trairii in pacat ca intr-o stare fireasca , a orbirii si refuzului nostru la tot ce este bun si folositor sufletului nostru. Sunt multe de spus draga Silvia, dar ne indepartam mult de la topic. Am discutat aceste probleme, la alte topice specializate, ca sa spun asa ( pocainta, biserica in general, homosexualitate, vraji ,etc ).
Vechi 02.01.2009, 11:42:09
dorinastoica14
Guest

Implicit

"Sa ne laudam mai ales cu neputintele noastre" -nu -mi aduc aminte cine a spus-o dar eu o postez pentru acei care se lauda mereu cu viata lor perfecta si lipsita de necazuri.Pentru mine viata este o provocare continua,greutatile apar in fiecare zi,neimplinirile ma fac sa nu renunt la lupta,si am parte din plin de tot felul de necazuri, pentru care multumesc lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 11:52:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
"Sa ne laudam mai ales cu neputintele noastre" -nu -mi aduc aminte cine a spus-o dar eu o postez pentru acei care se lauda mereu cu viata lor perfecta si lipsita de necazuri.Pentru mine viata este o provocare continua,greutatile apar in fiecare zi,neimplinirile ma fac sa nu renunt la lupta,si am parte din plin de tot felul de necazuri, pentru care multumesc lui Dumnezeu.
Cel ce nu este ispitit, sau viata ii merge snur, are sigur o problema si ar trebui sa-l puna pe ganduri. Varianta ta este cea cu folos , de pe urma careia vei avea numai de castigat, nu bogatii, palate, masini luxoase, vacante de vis, mese imbelsugate, ci vei avea un castig spre care orice bun crestin si orice om cu capul pe umeri il spera , spre care nadajduieste , Mantuirea noastra.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poezii preferate... silverstar Generalitati 878 10.10.2023 20:27:07
Cugetari din Dharma florin.oltean75 Alte Religii 1983 10.01.2018 09:08:51
Cugetari ORTODOXE ! cristiboss56 Pocainta 80 02.07.2015 21:05:47
Cugetari si Citate Ortodoxe adorcrysti Generalitati 90 12.11.2014 21:55:18
Vorbe de duh mena2376 Intrebari utilizatori 6 27.06.2012 01:45:50