![]() |
![]() |
|
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() Citat:
Animalele care aduc servicii, sunt protejate - unele pana la un punct, cand sunt taiate si mancate, altele pana la adanci batranete, cum sunt cainii de pe langa gospodarie. Cainii care sunt daunatori, cad in cealalta categorie, a celor care sunt executati, prin moartea lor aducand practic un serviciu. Citat:
Dar asa de curiozitate, dupa parerea ta, sufletele porcilor si a mielor care ii mancam cu mare satisfactie, unde se duc? Citat:
Asa este de secole, milenii, nu s-a gasit nimeni sa puna chestia asta sub semnul intrebarii pana nu s-a ajuns la chestiunea "Romania = Maidanesia, da ori ba"? Citat:
Cei care nu si-aui sterilizat cainii (deh, sa nu sufere) sau au dat drumul puilor pe strazi (deh, sa nu-i omoare) sau au cerut sa nu fie eutanasiati (deh, sufletzele..) si s-au inmulti din cale afara de mult, etc? Ei sa plateasca, daca nu pot, nu vor, atunci cainii platesc, dar din cauza lor, a milei lor neghiobe. Citat:
Citat:
Nu vrei sa li se faca si profilul genetic (>2000RON/bucata) + a celor prinsi de pe strazi, ca sa afle de unde provin si sa amendeze proprietarul? Citat:
Doar pentru ca e caine si nu e lup sau urs sau rozator? Citat:
Citat:
Nu am auzit nici o propunere de la tine in privinta responsabilizarii celor care "adopta" pe hartie nu stiu cati caini care de fapt sunt in libertate si omoara copii. Chiar nu am vazut asta, vreo propunere ca astfel de oameni sa ajunga in puscarie. Daca ai scris undeva despre asta chiar te rog sa-mi arati. Citat:
Sa ne spui si noua cand ai sa militezi acolo unde esti, impotriva uciderii a mii de caini si pisici in fiecare luna, in orasele mai mari. Dar n-ai de ce sa protestezi, pentru ca te bucuri de roadele acestei activitati, lasa pe aia de la 5000km sa fie atacati de caini, imbolnaviti, eu sunt bine mersi si ecologista de la distanta. Citat:
Daca definitia de deranjeaza, poti sa reevaluezi apartenenta la ortodoxie, cum ai mai spus. Citat:
Citat:
N-au ce uita, pur si simplu nu au. Mai degraba ar lovi un om decat un caine si asta din simplul motiv ca nu pot relationa cu oamenii, in schimb animalul ii ofera iluzia unei iubiri neconditionate. Citat:
Un om credincios, care cunoaste locul omului si locul animalului, nu va intoarce spatele nici macar unei persoane cu probleme in a relationa cu ambele categorii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am tot tinut deoparte de acest fir. Intre timp am mai urmarit, atat cat este gasit pe net noutati despre situatia din tara.
Acum am mai citit putin mesajele de aici din ultimele zile si am ajuns la niste concluzii. Repet, eu nu pot sti decat ce se mai citeaza pe net de prin presa. 1. Cazul lui Ionut este inca in ancheta. Inca nu au fost date rezultate oficiale. Inca nu se stie clar ce a fost acolo inainte de atacul cainilor. Cert este ca: - acesti copii au fost gasiti foarte departe de parc si dupa mult timp, pe un loc privat und putea sa fie orice: depozitate materiale, rezervoare, masini in functiune, caini de paza, oameni rai etc. Nu se stie nici acum clar cum au ajuns acesti copii acolo, de ce si ce s-a intamplat concret. Au fost caini acolo, de care, de ce s-au repezit la el? Nu stim comportamentul copiilor fata de caini. Este posibil ca Ionut sa fi vrut sa mangaie, sa se joace, sau sa se fi apropiat prea mult, cu mana, sau ceva. Este posibil sa fii cazut si sa nu se fi putut ridica si fugi, asa ca fratele lui. Nu se stie inca nimic ce a fost acolo si ma intreb de ce? Nimeni nu a auzit/vazut scena si nu a intervenit! Pe mine asta ma socheaza cel mai mult!!! Acest copil ar fi putut fi salvat daca intervenea cineva la timp. - o alta problema este lipsa de supraveghere a copiilor. Dar nu mai insist 2. Cazul lui Ionut este una si nebunia cu maidanezii este alta. Ele trebuie vazut totusi separat. Pentru ca nu se stie (inca) ce s-a petrecut cu Ionut inainte sa apara cainii. Da este cert, l-au muscat, dar nu se stie ce a fost acolo si in ce situatie s-a aflat copilul. Acum ca acest fapt a isterizat lumea in asa masura, ar fi de inteles. Domle, cainii sunt rai, l-au omorat. Dar ce ma deranjeaza este ca - pana acum nu a spus nici unul nimic, zeci de ani, pana s-a ajuns la 65000 de maidanezi pe strazi. Nici unul din toti cei ce sar si si aici pe forum si peste tot cu termeni total oribili si care arata mereu cu degetul spre altii. Voi cei de aici: de ce nu au fost toate aceste discutii si manifestatii mai devreme? 3. Se pare, ba mai mult, este sigur, ca nimeni nu mai vrea sa gandeasca si sa inteleaga niste lucruri si s-a creat asa o dezbinare intre oameni. Oameni buni, in final totusi toti vrem acelasi lucru! Sa nu mai fie maidanezi pe strada. Toata problema este in fond in ce mod sa fie rezolvata problema. De ce nu vrea nimeni sa gandeasca si mereu sunt atacati oameni si s-au creat tabere? De ce sunt toti oamenii aruncati in aceeasi oala de "iubitori de jigodii" sau mai stiu eu ce termeni oribili? In loc sa discute toata lumea pasnic si sa se gaseasca solutii concrete care sa fie in asentimentul tuturor, s-a creat o nebunie. Nu se mai poate discuta. S-a ajuns la situatii absurde. De ce nu vrea nimeni sa accepte si alte solutii? Pana la urma asta este problema: a omori sau nu. In rest toti vrem sa dispara cainii de pe strazi. 4. Ca sa raspund Yasminei la un mesaj: exista multi oameni care nu au copii din diferite motive. Multi isi doresc si nu pot avea copii. Altii nu vor pur si simplu, din motivele lor. Solutia medicala nu este buna (pentru cei credinciosi, indiferent de confesiune nu este acceptata de biserica) si este foarte delicata (multa suferinta sufleteasca si fizica) si scumpa. Solutia adoptiei este foarte costisitoare si legata de o birocratie imensa. In vest nu au sansa decat sa se duca in alte tari si sa adopte. Si este foarte, foarte greu si scump. Am inteles ca in SUA, Canada sunt totusi multi copii si se poate adopta mai usor si fara probleme. Nu stiu. In tara naostra si altele din zona, inca exista sansa adoptiei de copii pentru cei ce locuiesc acolo. Cei din afara nu pot. Punct. Si atunci acesti oameni se canalizeaza pe alte hobbiuri printre care cu animalele de casa si mai ales caini. Da, sunt si unii care cad in extrema si le fac imbracaminte, mobila si tot felul de accesorii si ii rasfata mai ceva decat pe copii. Mai sunt altii care sunt saraci si care totusi cresc acasa zeci de animale (caini, pisici etc.), in conditii jalnice. Este si asta o extrema. Mai sunt alti iubitori de animale care au si copii si animale, intr-o simbioza superba. Altii sunt cei care au mila de caini si le mai duc de mancare pe strada, pe langa bloc. La fel sunt oameni care hranesc pe la geamuri pasarile cerului, spre dezacordul vecinilor care indura mizeria, cuiburile de pasari in balcoane si etc. Sunt oameni care nu pot sa tina animale in casa din diverse motive si au grija de ele asa, in afara casei. Asta face parte dintre dezavantajele vietii la bloc. Nu ai curte sa tii un caine. Si totusi: la multe blocuri exista demult gradinite si oamenii cultiva flori si zarzavaturi. De ce sa nu existe si un caine de paza? Si mai exista multi altii, care pur si simplu nu pot lua un animal in casa, de nici un fel, dar care totusi au mila si nu doresc sa fie omorate. Intre toate aceste cazuri exista poate si o latura patologica a sufletului. Cei care nu pot avea copii, sau sunt singuri, sau au suferit traume din partea oamenilor au suferinte mari in suflet si se ataseaza de un animal. Le fel batranii singuri, sau cei din azile se bucura mult de un animal care le mai insenineaza viata si le mai da un sens, o activitate. Pentru ce suntem toti acestia in aceeasi oala? Si pentru ce sa fim batjocoriti? Pentru ce ne invinuiti, pe toti cei de mai sus ca nu iubim oamenii, ca ii punem mai prejos decat pe animale si etc. Nu este adevarat! Nimeni nu merita sa fie batjocorit si nimeni nu vrea raul oamenilor. In afara de cazurile patologice. Si din tabara adversa, ca sa spun asa sunt multe sertarase: - unii care urasc pur si simplu din nastere orice animal - altii care au frica in urma unei traume (si in loc s-o trateze, ca se poate, mai degraba ar ucide un animal) - altii care au copii si le este frica pentru acestia si in plus nu au animale, nu vor, nu pot, nu le sufera - altii care nu sufera animalele din motive de galagie, sau mizerie, sau nu sufera decat pe cele de rasa etc. Exista si aici extreme. In fine. Nu inteleg de ce atata ura si dezbinare? De ce nu se cauta si accepta si alte solutii? De ce folosesc asa termeni oribili la adresa oamenilor si tot felul de invinuiri. Nimeni nu este mai grozav, pentru ca toti au tacut pana acum si nu au luat masuri. Ca in pilda cu piatra. S-o arunce primul cel fara de vina si care a facut ceva pana acum. 5. O alta intrebare : de ce nimeni (dintre parinti mai ales) nu a venit cu masuri de imbunatatire a ingrijirii copiilor? De ce nimeni nu s-a sesizat asupra unor masuri pentru o mai buna supraveghere. Ce fac acum parintii? De ce se rezuma doar la a milita pentru omoararea cainilor? Ce au invatat din aceasta situatie legat de educatia copiilor. Mi-e tare teama ca ei sa nu educe acum copiii in spiritul urii fata de animale. 6. Ca sa raspund si lui Aubergine - pe forumul asta nu se face diferenta in fucntie de vechime. Si din cei vechi sunt atacati destul. Problema este alta: se formeaza o opinie majoritara si cine gandeste altfel este criticat si atacat. Chita ca are sau nu dreptate, sau ca spune ceva din suflet. Asa este peste tot, am observat. Sunt unii care fac opinia si restul, opozitia, sunt considerati rai. 7. Va rog sa renuntati la comparatii fara sens, mai ales la cele intre animalele pentru consum alimentar si cele de companie. Sunt doau categorii diferite. Ca asa trebuie sa comparam si intre animalele domestice si cele salbatice. Ce sens au toate aceste comparatii. Si fiecare om are alta constructie sufleteasca. Unul mananca produse animale, dar n-ar taia, sau asista la taiat, altii n-ar manca anumite animale (eu nu mananc miel sau alt animal copil), altii nu mananca nici lapte sau oua, desi acolo nu moare animalul. Altii vaneaza. Etc. Altii mananca in schimb caini, pisici, sobolani, insecte, viermi si mai stiu eu.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 25.09.2013 at 13:22:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar o da sophia cu contestarile a cam orice, de la rinduielile Bisericii (bine, nu in cazul de fata, cel putin nu direct), la dorinta oamenilor de a fi rezolvata problema maidanezilor.
Fireste ca revine (se putea altfel?) la tema centrala, sa nu zic obsesia, cu copiii: daca ea nu ii are, ce mai conteaza probleme mult mai mari?! Sau ce zic Sfinta Scriptura si diversi oameni sfintiti?! Deci se confirma ce spunea guardian, insa el intr-un fel mai brutal si frust, despre propensiunea femeilor, indeosebi a celor singure si/sau fara copii, de sustinere a cauzei cainilor. Chiar nu inteleg unele urmase ale Evei ca cei care doresc rezolvarea acestei probelem, fie si prin exterminare totala dar NU sadica, nu sunt niste uritori de animale?! uite, eu vreau sa fie toti exterminati, sa fim siguri. Fara durere, desigur, cit se poate. Si eu, dupa cum am aratat in postarile de mai sus, numai uritor de alte fiinte decit omul nu sunt. In afara de demoni si oamenii care slujesc Noii Ordini nu urasc pe nimeni. Iar in privinta femeilor, am arat ca le apreciez deosebit pe Yasmina si Lady, niste mladite de feminitate dupa voia lui Dumnezeu, a propos de ce zicea domnul profesor Cezar despre femeile adevarate. Si in privinta atitudinii fata de maidanezi, iar, nu generalizez: si surorile aubergine si ekaterina sunt femei, si au o atitudine de jos-palaria in problema: luciditate, ponderatie si hotarire. Niste doamne sunt cele ca dinsele si cele doua domnisoare enumerate mai sus, chiar daca Yasmina si Lady au pozitie oarecum mai nuantata de cealalta aprte a baricadei. Pretuiesc echilibrul oriunde il gasesc. (Stiti cu totii doar, "auditur et altera pars" e deviza mea, pina acolo incit trei ani am facut experimentul de a fi heterodox, dar asta e alta discutie). Fanaticele promaidanezi insa se recruteaza doar dintre frustrate. Last edited by Barsaumas; 25.09.2013 at 13:58:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu spuneam nimic la adresa celor care vor eutanasiere. Spuneam numai ca nu inteleg si nu sunt de acord cu razboiul intre grupari de oameni cu pareri diferite, care acum ia amploare. Si nu sunt de acord cu judecarea si etichetarea, mai ales cu termeni oribili. 3. Din nou si din nou aceeasi placa: "unele urmase ale Evei care nu vor sa rezlve problema". Ba da, toti vrem sa rezolvam problema. Sa gasim insa o solutie optima pentru toti. Oare chiar nu este posibil? 4. Vezi ca gresesti putin: eu sunt de aceeasi parere cu Yasmina, care nu doreste eutanasierea. Hihihi! 5. Aha, ekaterina si aubergine sunt femei bune pentru tine, pentru ca doresc moartea animalelor. Am inteles. 6. Or exista si fanatice promaidanezi. Si nu numai dintre "frustrate". Depinde de intelegerea fiecaruia. Eu ma consider de mijloc. Vreau o solutie pasnica. Si pentru asta ma rog la Dumnezeu. Atentie la termenii folositi!!! ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Barsaumas; 25.09.2013 at 14:55:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred sincer ca daca nu vor fi eutanasiati vor ramane in strada. Nu doresc ca acesti caini sa fie eutanasiati pentru ca nu am inima, ci pentru ca nu se mai poate, s-a umplut paharul. Cainii reprezinta un real si in acelasi timp un mare, mare pericol. Vreau sa te mai anunt (ca poate nu cunosti situatia din Romania) ca in spitale unde sunt internati copii (si nu numai), nu au nici macar spirt, nu au medicamente elementare. Fonduri minime si ridicat din umeri: nu avem de unde. Alocatia unui copil este absolut simbolica, sunt multe probleme in tara de rezolvat ce privesc oamenii, copiii. Ii multumesc lui Barsaumas pentru apreciere, din pacate tu ai interpretat-o in mod tendentios. Ca mama am datoria sa imi apar si protejez copiii. Din toate punctele de vedere, cainii sunt un pericol pentru ei (si pentru noi). Asa cum am spus si in alte mesaje, eu nu mai vreau caini in strada si pentru ca iubitorii acestora nu joaca cinstit (in primul rand pentru ca nu isi iau angajamentul sa faca ceva concret ca alternativa la eutanasiere, in al doilea rand pentru ca in optica mea un iubitor de caini nu ii lasa in strada plini de boli si neingrijiti), solutia este eutanasierea. Cei care doresc cu adevarat sa faca ceva ii pot adopta (dar sa-i tina in casa) sau pot plati o suma pentru cati caini vor ei la un adapost unde acestia sa fie tinuti in conditii normale. |
|
|||
|
|||
![]()
Gata nu va mai certati :
Decizie a Curții Constituționale: câinii maidanezi pot fi eutanasiați. Băsescu a promulgat legea http://www.gandul.info/stiri/decizie...legea-11392313 Președintele Traian Băsescu a promulgat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă aceștia nu sunt revendicați sau adoptați în termen de 14 zile lucrătoare. Judecătorii Curții Constituționale au declarat constituțională legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Aproximativ 150 de persoane care protestează împotriva eutanasierii maidanezilor au blocat circulația în fața Parlamentului, pe Calea 13 Septembrie. După aflarea deciziei Curcții Constituționale, manifestanții, care se opun eutanasierii, au început să scandeze "România nu uita, asta este crima ta!" și au blocat circulația înaintând pe Calea 13 Septembrie către intrarea în Palatul Parlamentului. Unii protestatari s-au și întins pe carosabil, iar circulația a fost blocată pe ambele sensuri, polițiștii rutieri intervenind pentru redirecționarea circulației. Manifestanții scandează: "CCR sunt criminalii", "USL, PDL aceeași mizerie", "Dați-vă demisia", "Nu plecăm până nu-i salvăm" și "Să aveți soarta lor, soarta maidanezilor". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|