![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, acea taiere imprejur era facuta copiilor de evrei. Acesti copii erau evrei vrand-nevrand si nu era nevoie de nici o propovaduire si credinta a acestora (pentru a fi considerati evrei). Botezul crestin necesita unele conditii expuse clar de Domnul Iisus Hristos si respectate de Sfintii Apostoli. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=vasalie;236411]
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar îți sugerez să o faci în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns. Rugăciunea pe forum cam seamănă a fariseism. Last edited by penticostalulmantuit; 17.04.2010 at 23:40:27. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;236416]
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. Ramanem la subiectul botezului.Falsificarea Sfintei Scripturi (prin stergerea unei porunci dumnezeiesti) ramane o tema de meditatie pentru dvs. Puteti deschide o discutie pe aceasta tema, cand doriti (daca uitati, o sa va mai amintesc eu). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce este cu "Lazar si sanul lui Avram"? Explica. Dar, sa nu incerci sa demonstrezi "teoria sufletului nemuritor in timpul mortii". In acea parabola nu era vorba de suflete. Bogatul si Lazar aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti. Astept sa ne luminezi cu ceea ce ai inteles din acea parabola (se gaseste in Luca la cap. 16). Citat:
Ce stim noi mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi? Da exemple de invataturi date de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli, pe care le-am respins. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai ca o las balta ca nu am destula dragoste sa mai citesc aiureli in seara asta.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 18.04.2010 at 00:09:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care imbratiseaza teoria existentei unui suflet nemuritor si constient, in timpul mortii, pot ajunge la concluzia ca Mantuitorul l-a mintit pe talharul pocait. Dau niste indicii biblice: - Mantuitorul promite talharului: "astazi vei fi cu Mine in rai" (Luca 23:43) - Mantuitorul spune a treia zi de la rastignire: "inca nu M-am suit laTatal Meu" (Ioan 20:17) - deci nu fusese in rai (doar nu o sa sustii ca a fost intr-un rai unde nu era Dumnezeu Tatal). Astept explicatia ta. Dupa aceea voi repeta explicatia mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu incerci sa intelegi invataturile Sfintelor Scripturi in intregul lor, si le ei pe bucatele, poti intelege aproape orice. Stim ca Domnul Iisus Hristos, dupa ce a spus acele cuvinte talharului, a murit si a inviat a treia zi. Si nu a fost in rai in timpul acestor trei zile: "Nu Ma tinea, i-a zis Iisus, caci nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Ba inca a mai stat 40 de zile pe pamant. Si abia dupa aceea S-a inaltat. Cum de i-a spus talharului "adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in rai"? Simplu, daca luam de bun ce spune Sfanta Scriptura si anume ca, omul dupa ce moare nu mai stie absolut nimic (în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune! - Eclesiastul 9:10), pana la inviere. Moartea (moartea intaia) inseamna doar o "clipeala de ochi". Talharul a inchis ochii, acum cca 2000 de ani, si ii va deschide inaintea Mantuitorului. Pentru bietul talhar nu a trecut decat o clipa. In moarte nu avem constienta timpului. Iar Dumnezeu nu este legat de timp. Asadar, pentru talharul mantuit, este valabila promisiunea Mantuitorului (astazi vei fi cu mine in rai). Daca ai o alta explicatie, posteaz-o. Poate fi de folos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mare grija in afirmatii, ca se rad dracii de tine. Am sa-ti spun o povestioara: Un caluga aflat in mijlocul Postului Mare, si vietuind in chilia lui, s-a gandit sa nu mai posteasca. Dar se gandea ca ce sa manance ca toata manastirea postea, si la cantina nu se face decat mancare de post. In cele din urma s-a dus la cotetul gainilor si-a luat un ou si a venit in chilie. Acum se gandea cum sa-l gateasca, nu avea nici oala sa-l fiarba, nici tigaie sa-l friga. Ce a facut, a luat oul si l-a tinut deasupra lumanarii. Intamplator staretul manastirii a intrat in chilia lui si vazandul a inceput sa-l mustre. La care calugaru spune: - Parinte, stiti, diavolul m-a ispitit sa fac asa ceva. La care apare si diavolul si spune: - Nici eu nu stiam ca se poate frige oul la lumanare. Asa ca si tu, asa vorbesti ca si diavolul se uimeste de scoti pe gura. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|