Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 23:15:54
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Parca totusi nu zice ca n-ar fi nimic ci foloseste fix cuvantul botez, hmmm
Cine foloseste cuvantul botez? Poate "Apostolul Mihnea". Ca Sfantul Apostol Pavel spune ca "taierea imprejur este nimic".

In plus, acea taiere imprejur era facuta copiilor de evrei. Acesti copii erau evrei vrand-nevrand si nu era nevoie de nici o propovaduire si credinta a acestora (pentru a fi considerati evrei).

Botezul crestin necesita unele conditii expuse clar de Domnul Iisus Hristos si respectate de Sfintii Apostoli.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 23:16:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

[quote=vasalie;236411]

Citat:
"Tãierea împrejur nu este nimic si netãierea împrejur nu este nimic, ci pãzirea poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19)
În acest pasaj, Sf Apostol Pavel arată că nu mai este necesară circumcizia pentru neamuri. El este Apostolul Neamurilor și se adresează neamurilor (cosmopolitul Corint nu face parte din lumea iudaică și se pune problema dacă cei care cred în Zeus și se convertesc trebuie să se mai taie împrejur). Circumcizia nu mai este necesară, fiindcă a fost înlocuită de Botez. Un nou legământ a apărut prin Încarnare, iar cel vechi nu mai este actual și nici nu mai are putere mântuitoare. NU este vorba de botez aici, Apostolul nu spune "Botezul nu este nimic și nebotezul nu este nimic".

Citat:
Taierea imprejur nu este nimic - spune Sfantul Apostol. Incetati a mai compara acest obicei iudaic cu botezul crestin
Dacă Apostolul exact asta face, compară circumizia cu Botezul creștin, cum îndrăzniți să spuneți că nu trebuie comparate ?

Citat:
Cum explicati eliminarea uneia din cele 10 porunci (porunca a 2-a) si impartirea altei porunci in doua parti (porunca a 10-cea) ca sa iasa 10 porunci la numar (vezi Biblia catolica sau Catehismul catolic)?
Fugiți de dezbatere sau pentru ce încercați să deschideți un nou front de discuție ? Noi vorbim aici despre necesitatea biblică a botezării copiilor. La vremea respectivă, voi demonta și această altă minciună a "creștinilor" adventiști. Pe rând, pe rând, până iese untdelemnul la suprafață, pentru ce vă grăbiți ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 23:20:31
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea
Dacă Apostolul exact asta face, compară circumizia cu Botezul creștin, cum îndrăzniți să spuneți că nu trebuie comparate ?
Da, si eu am constatat o mare indrazneala si as zice opacitate la NP din punctul asta de vedere. Adica scrie negru pe alb si ei zic ca nu nu nu nu. Asta fiind una, mai e faza cu Lazar si sanul lui Avram si probabil ca si cea cu talharul care desi murea pe cruce, urma sa fie cu Mantuitorul in rai. Adica stiu ei mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi.
Vechi 17.04.2010, 23:36:11
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar, rupți cum sunteți de adevărurile Dumnezeieștii Scripturi, pe care ați ciopârțit-o și partea rămasă ați sucit-o după cum v-au învățat înșelătorii voștri și profetesele voastre, voi nu puteți pricepe URGENȚA Sfântului Botez atâta vreme cât nu pricepeți importanța acestei Taine pentru salvare. Opaci la Spiritul Sfânt, ați nenorocit poate mii și mii de suflete de copii și tineri, privându-i de viziunea beatifică prin neadministrarea Botezului. Voi nu puteți pricepe că fără Botez nu există salvare, iar acest lucru nu îl știm de la papa de la Roma, nici chiar de la Apostolul Neamurilor, ci de la Însuși Capul Cristos. El, și nu altul ne spune nouă și vă spune și vouă, celor care nu vreți să Îl ascultați :
Isus a răspuns (lui Nicodemus): Amin, amin zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Spirit, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Vezi că te-ai cam „ambalat” și fiecare când ne enervăm prea tare spunem prostii. Ți-ai argumentat frumos punctul de vedere și pentru mine e chiar interesant. Dar este felul tău de a vedea lucrurile. Și orice s-ar spune tu nu ești infailibil. Doar Scripturile sunt. Fii un pic mai ponderat că-ți stă mai bine.

Citat:
Doamne, Tu, care ai pus acestor săraci fii și fiice ale tale Sfânta Ta Carte în mâini, deschide-le lor inima și învață-i, Învățătorule, să o citească !
Dacă tot dorești să te rogi pentru noi, faci foarte bine, avem nevoie de rugăciunea ta.
Dar îți sugerez să o faci în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns.
Rugăciunea pe forum cam seamănă a fariseism.

Last edited by penticostalulmantuit; 17.04.2010 at 23:40:27.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 23:47:11
vasalie
Guest

Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;236416]
Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
În acest pasaj, Sf Apostol Pavel arată că nu mai este necesară circumcizia pentru neamuri. El este Apostolul Neamurilor și se adresează neamurilor (cosmopolitul Corint nu face parte din lumea iudaică și se pune problema dacă cei care cred în Zeus și se convertesc trebuie să se mai taie împrejur). Circumcizia nu mai este necesară, fiindcă a fost înlocuită de Botez. Un nou legământ a apărut prin Încarnare, iar cel vechi nu mai este actual și nici nu mai are putere mântuitoare. NU este vorba de botez aici, Apostolul nu spune "Botezul nu este nimic și nebotezul nu este nimic".
Aceeasi vorbareala goala. Va intreb: ce va impiedica sa respectati botezul lui Hristos (adica, dupa exemplul lasat de Mantuitorul si dupa invatatura lasata de El)?

Citat:
Si, daca totusi le comparam (circumcizia si botezul) inseamna ca trebuie ca botezul sa fie facut precum circumcizia (la 8 zile de la nastere) sau trebuie facut asa cum a poruncit Domnul Iisus Hristos (in urma propovaduirii si a credintei)?

Citat:
Fugiți de dezbatere sau pentru ce încercați să deschideți un nou front de discuție ? Noi vorbim aici despre necesitatea biblică a botezării copiilor. La vremea respectivă, voi demonta și această altă minciună a "creștinilor" adventiști. Pe rând, pe rând, până iese untdelemnul la suprafață, pentru ce vă grăbiți ?
Sa vedem cine minte. Eu (adventistul) sustin ca din biblia catolica a fost stearsa porunca a 2-a. Porunca a 10-a a fost impartita in doua ca sa iasa numarul de 10 porunci. Demonstrati-mi ca mint. Sau, se adevereste ceea ce a profetit Daniel, cand a spus, despre acel corn, ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25)?

P.S. Ramanem la subiectul botezului.Falsificarea Sfintei Scripturi (prin stergerea unei porunci dumnezeiesti) ramane o tema de meditatie pentru dvs. Puteti deschide o discutie pe aceasta tema, cand doriti (daca uitati, o sa va mai amintesc eu).
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 00:03:35
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Da, si eu am constatat o mare indrazneala si as zice opacitate la NP din punctul asta de vedere. Adica scrie negru pe alb si ei zic ca nu nu nu nu.
Ce scrie alb pe negru?

Citat:
Asta fiind una, mai e faza cu Lazar si sanul lui Avram
Ce este cu "Lazar si sanul lui Avram"? Explica. Dar, sa nu incerci sa demonstrezi "teoria sufletului nemuritor in timpul mortii". In acea parabola nu era vorba de suflete. Bogatul si Lazar aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti.

Astept sa ne luminezi cu ceea ce ai inteles din acea parabola (se gaseste in Luca la cap. 16).

Citat:
si probabil ca si cea cu talharul care desi murea pe cruce, urma sa fie cu Mantuitorul in rai.
Ce vrei sa intelegem din pasajul cu talharul de pe cruce? Explica-ne. Dar tine cont si de faptul ca Domnul Iisus Hristos marturiseste, dupa Inviere, ca "inca nu S-a suit la Tatal", deci nu fusese in rai nici macar dupa doua zile de la rastignire (cand vorbise cu talharul). Pasajul se gaseste in Luca la cap. 23.

Citat:
Adica stiu ei mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi.
Ce stim noi mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi? Da exemple de invataturi date de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli, pe care le-am respins.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 00:06:44
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Hai ca o las balta ca nu am destula dragoste sa mai citesc aiureli in seara asta.

Last edited by Jane Says; 18.04.2010 at 00:09:50.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 00:21:55
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Bine, daca nu fusese in rai atunci de ce i-a spus lucrul acela talharului? Il mintise oare? Ca ii spusese astazi. Care-i explicatia voastra?
Explicatia este foarte simpla. A mai fost data, de curand.

Cei care imbratiseaza teoria existentei unui suflet nemuritor si constient, in timpul mortii, pot ajunge la concluzia ca Mantuitorul l-a mintit pe talharul pocait.

Dau niste indicii biblice:
- Mantuitorul promite talharului: "astazi vei fi cu Mine in rai" (Luca 23:43)
- Mantuitorul spune a treia zi de la rastignire: "inca nu M-am suit laTatal Meu" (Ioan 20:17) - deci nu fusese in rai (doar nu o sa sustii ca a fost intr-un rai unde nu era Dumnezeu Tatal).

Astept explicatia ta. Dupa aceea voi repeta explicatia mea.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 00:29:51
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Hai ca o las balta ca nu am destula dragoste sa mai citesc aiureli in seara asta.
Ca sa nu te mai obosesc cu "aiureli" incerc o explicatie la promisiunea facuta talharului (de fapt repostez o explicatie):

Daca nu incerci sa intelegi invataturile Sfintelor Scripturi in intregul lor, si le ei pe bucatele, poti intelege aproape orice. Stim ca Domnul Iisus Hristos, dupa ce a spus acele cuvinte talharului, a murit si a inviat a treia zi. Si nu a fost in rai in timpul acestor trei zile: "Nu Ma tinea, i-a zis Iisus, caci nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Ba inca a mai stat 40 de zile pe pamant. Si abia dupa aceea S-a inaltat. Cum de i-a spus talharului "adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in rai"? Simplu, daca luam de bun ce spune Sfanta Scriptura si anume ca, omul dupa ce moare nu mai stie absolut nimic (în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune! - Eclesiastul 9:10), pana la inviere. Moartea (moartea intaia) inseamna doar o "clipeala de ochi". Talharul a inchis ochii, acum cca 2000 de ani, si ii va deschide inaintea Mantuitorului. Pentru bietul talhar nu a trecut decat o clipa. In moarte nu avem constienta timpului. Iar Dumnezeu nu este legat de timp.

Asadar, pentru talharul mantuit, este valabila promisiunea Mantuitorului (astazi vei fi cu mine in rai).

Daca ai o alta explicatie, posteaz-o. Poate fi de folos.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 23:42:31
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Explicatia este foarte simpla. A mai fost data, de curand.

Cei care imbratiseaza teoria existentei unui suflet nemuritor si constient, in timpul mortii, pot ajunge la concluzia ca Mantuitorul l-a mintit pe talharul pocait.

Dau niste indicii biblice:
- Mantuitorul promite talharului: "astazi vei fi cu Mine in rai" (Luca 23:43)
- Mantuitorul spune a treia zi de la rastignire: "inca nu M-am suit laTatal Meu" (Ioan 20:17) - deci nu fusese in rai (doar nu o sa sustii ca a fost intr-un rai unde nu era Dumnezeu Tatal).

Astept explicatia ta. Dupa aceea voi repeta explicatia mea.
Mai omule, tu carui d-zeu te inchini, ca la Cel din Biblie in nici un caz. Eu n-am auzit de un MANTUITOR MINCINOS, dar iata ca al tau este...ori tatal minciunii, cine este?
Mare grija in afirmatii, ca se rad dracii de tine. Am sa-ti spun o povestioara:
Un caluga aflat in mijlocul Postului Mare, si vietuind in chilia lui, s-a gandit sa nu mai posteasca. Dar se gandea ca ce sa manance ca toata manastirea postea, si la cantina nu se face decat mancare de post. In cele din urma s-a dus la cotetul gainilor si-a luat un ou si a venit in chilie. Acum se gandea cum sa-l gateasca, nu avea nici oala sa-l fiarba, nici tigaie sa-l friga. Ce a facut, a luat oul si l-a tinut deasupra lumanarii. Intamplator staretul manastirii a intrat in chilia lui si vazandul a inceput sa-l mustre. La care calugaru spune: - Parinte, stiti, diavolul m-a ispitit sa fac asa ceva. La care apare si diavolul si spune: - Nici eu nu stiam ca se poate frige oul la lumanare.

Asa ca si tu, asa vorbesti ca si diavolul se uimeste de scoti pe gura.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05