![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect, este vreo norma care sa spuna ca se pot impartasi doar de 3 ori sau 5 ori sau 100 dupa spovedanie?
Practic, o data spovedit, se poate impartasi toata viata fara spovedanie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca nu-i mai asculta cum vor ei? Nu se vor lepada imediat de "el"?
|
||||
|
||||
![]()
Moamă ce dilaila-i la catolici!
![]() Pe mine mă pune urâtul ăla de duhovnic să mă spovedesc mereu înainte de a mă împărtăși! Ba mai are și tupeul să țin post! Fără lapte, brânză, oo. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
adaptabilitate si flexibilitate, care e buna, pana la un anumit punct. Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 09:24:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este norma - orice credincios care știe sau bănuiește că s-ar putea să se afle în stare căzută este dator să se abțină de la a lua Sfânta Împărtășanie. Față de definiția păcatului de moarte (materie gravă, cunoștiință de cauză, liberă alegere), comparat cu păcatele lesne iertătoare (pe care este foarte posibil și probabil să le săvârșim chiar între spovedanie și împărtășanie, chiar dacă trec numai câteva ore), rezultă cu evidență că, de fapt, regula este aceeași în BC ca și în BO: pentru a fi sigur că nu săvârșește păcat împărtășindu-se, credinciosul este dator să se spovedească înainte. Intrați într-o biserică romano-catolică duminica și veți observa că, înainte sau pe parcursul Liturghiei, în cel puțin unul din confesionale un preot spovedește pe cei care se vor împărtăși în aceeași zi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar problema care se discuta fara rost nu era aceasta, daca e bine sau nu, ci ca afirmatia ortodoxa e falsa, ceea ce nu e adevarat. Scrie: "permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor." In ziua in care va impartasiti fara sa va spovediti luati im[partasania fara nicio spovedanie, ceea ce din punct de vedere ortodox e complet gresit. Despre asta era vorba. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Catehismul Catolic este foarte clar in aceasta privinta: te poti impartasi fara spovada numai si numai daca ai facut pacate mici, lesne iertatoare. A spune ca te spovedesti la 7 ani dupa care te impartasesti toate viata, cum exagerat interpretati pe aici, este nu numai gresit, dar dovedeste rea credinta. Destul de multi sfinti catolici au recomandat spovada saptamanala si impartasirea zilnica. Daca face bine Biserica Ortodoxa ca e foarte exigenta, nu stiu. EU sunt bucuroasa ca pot merge la biserica ori de cate ori pot, indiferent ca e sarbatoare sau nu, si de cele mai multe ori ma pot spovedi si impartasi, deoarece sunt preoti la spovada. Ca ortodocsii acuza aceasta practica a Bisericii Catolice este gresit, bineanteles. In primul rand ca, iata, copii care, poate, au pacate, se pot impartasi fara spovada, iar in al doi-lea rand pentru ca unii din Sfintii Parinti au fost de aceiasi parere, imparasirea deasa cu Trupul si Sangele Domnului este cea mai sigura si scurta cale spre sfintenie. Din cate imi amintesc eu sfantul Ioan Gura de Aur si sfantul Antonie cel Mare erau de aceasta parere. Si nu in ultimul rand, cred esential este sa vedem daca prin exigenta sau lipsa ei (aparenta) la impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului crestinul obisnuit are de castigat sau nu. Nu voi face analize daca e mai bine intr-un fel sau altul. Atata timp cat Sfintii Parinti au fost de acord cu aceasta practica (inclusiv in Sfanta Scriptura e mentionat ca crestinii "staruiau in frangerea painii") ce-mi pasa mie de analizele pline de ura (impanate cu "Domnul cu voi") ale lui Daniel Ortodox sau Catalin 2? Cine vrea sa vada rau va vedea rau chiar daca ar invia mortii. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamna Nutucutu, ce pacat mare poate comite un copil de pana la 7 ani? Credeti ca el constientizeaza gravitatea pacatului si-l considerati responsabil? Cand eram mica, preotul ne aduna pe toti copiii la un loc, asa tin minte, era un fel de "spovedanie comuna", nu individuala, spunea o rugaciune pentru toti. Dupa, cand se impartasea lumea, ne impartaseam si noi.
Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 10:32:52. |
|
|||
|
|||
![]()
1.
Citat:
Citat:
Citat:
3.Norma este constiinta noastra: daca n-am pacate de moarte, ma pot impartasi. Daca insa, iainte de a merge la Sfanta Liturghie intru pe Crestin Ortodox Forum si ma enervez ca unii vorbesc urat despre catolici, ma pot impartasi linistita. Voi marturisi la urmatoarea spovada enervez la parerea proasta a altora despre mine. Last edited by nutucutu; 04.02.2013 at 10:46:11. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|