![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A dormit pe aiurea si a violat-o baiatul ala de 19 ani care era chiar unchiul ei? Doamne iarta-ma, dar batranii de la tara nu lasa fata aproape de nici un barbat. Se pare ca intelepciunea pazirii s-a mai pastrat la tara pe alocuri, ca in rest nu prea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. A pazi complet un copil este IMPOSIBIL. 2. A-l pazi in limite omenesti, chiar cu f. mici excese este POSIBIL. A nu lasa copilul langa baieti peste noapte, a nu-l lasa la petreceri aiurea, a controla prietenii este posibil. Eu pentru fetita mea fac urmatorul lucru: in fiecare zi ma rog pentru ea cat pot sa o pazeasca Dumnezeu. Va pot spune cu mana pe inima, ca Dumnezeu mi-a pazit copilul ca pe ochii din cap pana acum. Nu se loveste, este cuminte, intelegatoare, orice face, pare sa fie pazita. Oricum cade, nu se atinge nimic de ea. Parca sunt doua maini in jurul ei care o ocrotesc continuu. Dar ma straduiesc sa in fiecare zi sa cer mila lui Dumnezeu si ocrotire de la Dumnezeu pentru ea. Tin prea mult la copilul acesta, pentru a nu-l ingradi cu putina rugaciune. De la lipsa rugaciunii vin toate relele. Noi suntem crestini, iar eu, in inima si mintea mea sunt ferm convins ca: 1. Noi trebuie sa facem tot ce este omenesc pentru a apara copiii nostri, chiar daca exageram putin. 2. Trebuie sa ingradim cu rugaciune pe copiii nostri, pentru a fi paziti de tot raul. Parintele care nu se roaga pentru copilul lui trebuie sa invete sa se roage. Rugaciunea este cel mai mare lucru pe care il poate face un parinte pentru copil. Este atat de frumos acatistul Sf. Efrem, in care un copil a fost pazit si l-a visat pe Sf. Efrem in camera lui exact cand parintele se ruga Sfantului si cand facea metanii la Sfant. Hristos a zis tare bine: rugati-va neincetat. Parintii au zis: la sfarsitul veacurilor, crestinii se vor mantui cu boli, necazuri si ispita. Clipele aceastea sunt ale pazirii si ale rugaciunii. Eu va spun: rugati-va pentru copiii vostri si pazitii ca pe voi insiva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sa existe violatori care simuleaza buna purtare ca sa iasa din inchisoare dupa doi ani si se razbuna pe victima dupa aceea ? Se poate sa existe, desi perspectiva unui nou proces, in urma caruia vor executa noua pedeapsa plus coada vechii pedepse, plus o eliberare pe buna purtare care se va acorda mai greu recidivistilor, ar trebui sa-i opreasca. In schimb, pe avortionisti si avortioniste nu-i opreste nimic de acest fel. Un viol in antecedente creste probabilitatea sa savarsesti un nou viol ? Cu atat mai mult un avort in antecedente creste probabilitatea sa savarsesti un nou avort. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa dupa cum stim mentalitatea lumii din ziua de azi, e mai degraba vorba de un avort. Ceea ce inseamna ca articolul este un cumul de dezinformare si ipocrizie: in primul rand lasa sa se inteleaga ca medicii decid, ceea ce nu e adevarat, ci parintii o fac, in al doilea rand ca ar fi un consens medical in acest sens - ceea ce in mod sigur nu este, ar trebui sa fie intrunita o comisie, dupa norme legale care sa asigure impartialitatea opiniilor, ceea ce in realitate nu se intampla de cele mai multe ori, si momentul cel mai penibil, se evita a se spune lucrurilor pe nume, un avort este un avort, nu "o interventie chirurgicala". Asta poate fi si un lucru bun - inseamna ca indivizii astia sunt totusi constienti de valoarea constiintei umane, daca simt nevoia sa fie pacalita prin diverse trucuri verbale. Pentru ca poti sa te intrebi, oare ce e mai traumatizant pentru un copil: o sarcina/nastere (care este totusi un proces natural si posibil chiar la varste fragede) sau sa-i fie omorat copilul in pantece? Raspunsul nu este greu de dat, mai ales daca s-a facut si acel studiu care spune exact asta: o victima a unui viol nu a regretat niciodata ca a dus sarcina pana la capat, dar a regretat in cele mai multe cazuri pentru ca a ales avortul. Desigur, o sarcina la varste asa fragede este neobisnuit, socheaza si contrariaza, dar nu este cel mai rau lucru care se poate intampla, sunt copii de varste chiar mai fragede care sufera de cancere, boli teribile, care necesita interventii chirurgicale si tratamente traumatizante, dar asta nu inseamna ca daca presupunem ca vindecarea lor s-ar putea face cu pretul vietii unei alte fiinte umane, atunci trebuie sa apelam la astfel de sacrificii.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 12.04.2013 at 01:16:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu exceptia cazurilor de acest gen, unde, sa zic asa, se intilnesc doua anormlitati in aceeasi situatie, lucrurile sunt limpezi: avortul e crima. O crima lasa, intrucit victima nu se poate apara nici macar prin efectul psihologic al imaginii sale si/sau al unui gingurit asupra adultului. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici m-ai pierdut. Ce fel de cercetare medicală?
|
|
|||
|
|||
![]()
!@#$%^&*()riceputu;515473]Aici m-ai pierdut. Ce fel de cercetare medicală?[/quote]
Daca progenitura e fructul unui viol SI incest, poate fi utila in cercetarea maladiilor metabolice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici ne-am pierdut noi... :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te rog, opreste-te, nu mai spune asemenea prostii, ca sa nu bag si eu contraargumente josnice. Pur si simplu abandoneaza aceasta argument.