![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu am avut o perioada in adolescenta in care nu concepeam sa ma imbrac decat la moda, provocator sau nu, acest aspect nu ma interesa. Tarziu mi-am dat seama ca eram de fapt produsul televizorului, asemenea tinerilor de varsta mea. Eram imbracati toti la fel, ca intr-o uniforma. Duhul lumii acesteia isi pune amprenta asupra noastra si ne ghideaza cum sa ne imbracam, cum sa gandim, cum sa fim in ansamblu si nu ne lasa sa fim altfel nici macar in biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
HRISTOS A ÎNVIAT!
Ținuta femeii în biserică ... și nu numai ... trebuie să fie una decentă. Ce înțeleg prin ținută decentă? Nici sexi, nici vulgar, nici femeia obligatoriu in fustă, fusta cel puțin până la genunchi, cu batic pe cap și toate cele. Simplu. Cât mai simplu pentru că nu prin îmbrăcăminte îți arăți credința față de Dumnezeu. Dumnezeu ne cunoaște pe fiecare și știe câtă credință avem noi, fiecare-n parte, in El. Trebuie știut că la biserică mergem să ne reculegem, sa ne rugăm lui Dumnezeu, să îi mulțumim pentru tot ceea ce ne dă, pentru ajutor și sprijin...fiecare știe de ce merge la biserică, de ce se roagă. La biserică nu mergem ca să criticăm pe unii și pe alții cum se îmbracă, cum arată, ce fac, cum se roagă. Noi, în primul rând, trebuie să ne învățăm pe noi cum să ne îmbrăcăm și cum să ne comportăm într-o biserică și abia apoi pe cei din jurul nostru. E o părere.!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca preotul spune sa venim in fuste pana dupa genunchi si cu capul acoperit atunci nu inteleg de ce sa nu ascultam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, sunt zone unde preotul își impune părerea și spune credincioșilor cum să vină îmbrăcați, însă ... rămân la părerea mea: decent! |
|
||||
|
||||
![]()
Uneori constiinta nu-ti dicteaza nimic :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ar fi sa tinem cont de constiintele si de parerile personale ale fiecaruia ar iesi asa o harababura......
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, sunt si biserici, manastiri unde este afisat la intrare cum trebuie sa fie tinuta celui care trece pragul acelui lacas. Dar scrie...tinuta decenta ... si atunci ... nu ajungem la constiinta??? Si ... chiar conteaza tinuta femeii in biserica? Conteaza acel cap acoperit? Acea fusta lunga dinjos de genunchi? Nu spun ca sa se mearga in fuste scurte si cu o imbracaminte iesita din normal. Ce conteaza mai mult: tinuta femeii sau ce are in suflet, ce simte? Nu e mai importanta credinta in Bunul Dumnezeu si ceea ce simtim cu adevarat decat ... tinuta??? In fata lui Dumnezeu toti suntem egali, ne priveste la fel pe toti, indiferent de cum aratam - la exterior ma refer. E doar o parere ... Nu ma judecati prea aspru ... :)
Tie ,Maica-ti cer ... Nu ma lasa sa pier ! Du-ma sus ,la Fiul Tau.. Si la Dumnezeu !.. Nu-ti întoarce sfânta fata, Celui ce-a gresit; I-ai dat dreptul la viata, Fa-l si fericit. http://www.youtube.com/watch?v=JTnIh...feature=relmfu Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O punere a problemei asemănătoare am întâlnit-o atunci când vine vorba despre forma credinței (adică ritualuri) versus fondul credinței. Dar e o punere a problemei, după părerea mea (nu mi-o luați în nume de rău) pur și simplu sucită. Pentru mine, fond și formă sunt în deplină unitate. Faptul, indiscutabil, că există un primat al fondului, în cazul topicului acesta un primat a "ceea ce are în suflet" versus "ținuta afișată" nu înseamnă că forma ("ținuta afișată") nu ar conta, ci că a doua urmează primeia așa cum coada unui zmeu urmează zmeul însuși. Atunci când zmeul este sus în zbor, aproape de Cer, atunci în acord cu această situare se află și coada lui. Cei care au urcat mai mult pe drumul spiritual, bărbați și femei, putem fi siguri că vor avea o ținută adecvată. Iar cei care au o ținută neadecvată sunt cei care fie nu sunt ei înșiși bine poziționați pe drumul urcușului pe Munte, fie au făcut abia primii pași și încă nu au auzit limpede răspunsul lui Dumnezeu la credința și rugăciunile din inima lor: când îl vor auzi, atunci se vor îmbrăca nu așa cum le place lor, ci așa cum Îi place Lui. Eu nu cred că Maica Domnului, dacă ar fi printre noi astăzi, ar purta minijup. Nici nu cred că s-ar afișa sâmbătă la sinagogă la buricul gol, eventual având un tatuaj sub el: "God inside!". Mai degrabă îmi închipui că ar veni îmbrăcată nu cu același stil din icoane, dar cu aceeași decență. Probabil că ar veni cu fustă: greu de spus dacă midi sau maxi, dar în niciun caz cu coapsele la vedere. Capul i-ar fi acoperit cu o pălărioară. Așa îmi imaginez, dar pesemne că imaginația nu îmi e suficient de luxuriantă (sau luxurioasă, nu știu).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu am spus ca sunt pro sau contra tinutei femeii in biserica. Important este ce simte fiecare-n suflet, cum intra in biserica.
Am fost si sunt adepta decenței..si asta am si spus...o tinuta decenta.
Tie ,Maica-ti cer ... Nu ma lasa sa pier ! Du-ma sus ,la Fiul Tau.. Si la Dumnezeu !.. Nu-ti întoarce sfânta fata, Celui ce-a gresit; I-ai dat dreptul la viata, Fa-l si fericit. http://www.youtube.com/watch?v=JTnIh...feature=relmfu Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|