Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2006, 15:57:04
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Totusi...nu se poate ca o religie a pacii sa foloseasca niste imagini ceva mai putin razboinice...si in citatul respectiv practic ce se spune?? O data rabzi, a doua oara rabzi, a 3-a oara lovesti inapoi...eu zic sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare dar sa o faci in mod civilizat. In plus pacifismul nu merge o data sau de doua ori si apoi gata. Ori nu raspunzi unei provocari, ori o faci. Si nu e neaparat sa raspunzi violentei prin violenta.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2006, 19:07:18
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Evanghelia dupa Matei Cap. 5. 39 : Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si obrazul celalalt.

Intrebarea mea este, de cate ori sa intoarcem obrazul sau cu alte cuvinte, de cate ori sa-i dam voie celui rau sa ne loveasca. Oare cand putem spune: e destul! Si ce masura de aparare putem lua, care sa nu fie in contradictie cu scripturile.
Cand o sa ai o constiinta mai analta si atunci ai sa antelegi cu adevarat ce este raul.Atunci ai sa poti sa nu mai fii nevoita sa pui aceasta antrebare ci o so practici fara sa antrebi.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2006, 19:19:26
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:
Evanghelia dupa Matei Cap. 5. 39 : Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si obrazul celalalt.

Intrebarea mea este, de cate ori sa intoarcem obrazul sau cu alte cuvinte, de cate ori sa-i dam voie celui rau sa ne loveasca. Oare cand putem spune: e destul! Si ce masura de aparare putem lua, care sa nu fie in contradictie cu scripturile.
Cand o sa ai o constiinta mai analta si atunci ai sa antelegi cu adevarat ce este raul.Atunci ai sa poti sa nu mai fii nevoita sa pui aceasta antrebare ci o so practici fara sa antrebi.
Multumesc, Arhanghelul. Stiu ca sunt doar la inceput si mai am inca multe de invatat, motiv pentru care ma aflu pe acest site crestin-ortodox. Cand nu voi mai fi nevoita sa pun asemenea intrebari, voi stii ca am o constiinta mai inalta.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2006, 08:25:45
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Citat:
Nu stiu daca apelativul de "draguto" mi se mai potriveste. Am si eu o varsta.
Asa este : totul e permis , dar nu totul ne foloseste. Si apoi nu uita, ca vom da socoteala de orice cuvant spus.
Am postat pe forumul cresti-ortodox, in speranta unor sfaturi duhovnicesti, ceea ce am si primit din alta parte.
Iti multumesc si tie pentru sfatul dat, si eram tentata sa-l urmez, dar citind ce scrie Arsenie Boca despre rostul incercarilor m-am oprit la timp:
" Viata aceasta (pamanteasca) nu are scop in sine, ci in cealalta. A o trai ca scop in sine inseamna sa-i tai perspectiva vesniciei, inseamna sa negi, sa alungi pe Iisus din tine, sa alungi Sensul si sa ramai cu nonsensul (cu diavolul)".
In ceea ce priveste restul mesajului tau, si pentru asta ne-a dat Dumnezeu tacerea: sa tacem, cand nu avem nimic bun de spus. Iata inca o dovada, ca nu tot ce gandeste omul cu capul lui este bun si ca e mult mai bine sa apeleze la biblie si Sfintii Parinti si sa dea un raspuns corect si ziditor.
Multumesc inca odata, caci mi-ai dat dupa plinatatea inimii tale.
Iti urez un Craciun fericit!

Dumnezeu sa te binecuvanteze.
Iadul pe pamant inseamna rai in cer.
Ferice de tine daca poti sa indeplinesti aceste desavarsiri caci trebuie sa fii desavarsit ca sa duci la bun sfarsit citatele din Sf. Scriptura
Ai vazut la Parintele Arsenie Boca caci eu cred ca erea desavarsit caci toti securistii care l-au atins cu cate vreo lovitura au avut de suferit pe toata viata unii au ramas ciungii altiii ologi altii paralizatii
Vedeti ce face Domnul Dumnezeu pentru cei care-L urmeaza
Draga Laurentiu,
Imi doresc f mult sa ajung la desavarsire, impreuna cu toti care Il iubesc pe Domnul nostru Iisus Hristos. Eu insa sunt abia la inceput de drum si ma bucur din suflet ca v-am intalnit pe toti de pe acest forum, caci astfel nu ma mai simt asa singura printre straini. E greu de imaginat, dar sunt locuri in lume unde nu prea ai cui sa impartasesti bucuria de a fi crestin. Doar lui Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 13.12.2006, 22:56:51
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
Motivul pentru care am postat este ca am procedat asa, deci am iertat vreme indelungata. Dar ce am constatat: cand iertam, cei pe care ii iertam nici nu observau, nici ca i-am iertat, nici ca au gresit si nici nu se indreptau. Ajunsesem aproape sa nu ma mai tin pe picioare de stres. Atunci cineva mi-a spus, ca trebuie "pus capac" raului, caci altfel ma inabusa. Abia dupa mult vreme am auzit de acest " a treia oara te fa sabie", ceea ce era cam in concordata cu sfatul primit.
Draga Anca,

Sa stii ca si eu am avut saptamana trecuta astfel de probleme cu colegii, pe care le-am discutat cu duhovnicul meu in week-end. Nu-mi place sa discut despre ce vorbesc in spovedanie, dar poate asta ti-ar clarifica putin situatia. Oricum, analiza pe care o faci tu este foarte buna, sa dai slava Domnului pentru lumina pe care ti-o da si pentru acuratetea gandurilor.

Intr-adevar si eu vad ca unii oameni din vest (si nu numai), adica oamenii care traiesc dupa legile lor si numai pentru viata de aici, fac rau ca asa le sta in fire. E teribil. Noi, crestini fiind, cand ne "lovesc" cu ceva, iertam fara sa le mai spunem ca ne-a durut, ca am observat, chiar facandu-ne ca nu am sesizat ce se intampla. Duhovnicul meu mi-a spus sambata ca nu e bine asa. Noi trebuie sa-i avertizam ca am sesizat atitudinea lor, ca ne-a durut, dar toate spuse cu iubire si iertare.

Numai astfel ei pot sa constientizeze si poate sa se indrepte, altfel nu. Imi zicea duhovnicul ca si Mantuitorul pe cruce i-a iertat si Se ruga pentru cei care L-au rastignit, dar ei stiau ca El stia cine a facut asta. La fel si noi, sa ne inarmam cu rugaciunea si ajutorul Domnului si sa le spunem cu blandete si iubire aspectele care ne deranjeaza. Vei vedea ca, treptat, treptat, acesti oameni se vor schimba. Evident, nu uita sa-i pomenesti la rugaciune, fiindca numai Hristos le poate da intoarcerea totala.

Si nu fii trista ca esti departe si singura! Cand esti departe de cei dragi, esti foarte aproape de Cel Drag.

Cu drag,
Elena
Reply With Quote
Vechi 13.12.2006, 23:43:41
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)"Oamenii buni sunt pajistea celor rai"Ce s-ar face cei rai,daca n-ar fi cei buni?Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 08:50:29
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)"Oamenii buni sunt pajistea celor rai"Ce s-ar face cei rai,daca n-ar fi cei buni?Doamne ajuta!
Multumesc de incurajare. Doar Dumnezeu este bun, caci El ne ridica valul si putem vedea greselile noastre. Atunci nimeni nu se mai considera bun si din acest motiv singurul lucru pe care-l putem face, este sa nu mai adaugam la cele rele, nu cu voie, caci fara voie...
In ceea ce priveste raul, eu cred ca e in slujba binelui, caci nu vad cum cei rai ar trage vre-un folos din faptele lor. In schimb cel incercat de ei, are infinit de mult de castigat. Poate si de aceea Mantuitorul vrea, ca noi sa ne iubim dusmanii. Prin efect nici nu ne mai sunt dusmani. Ce s-ar face cei buni, daca nu ar fi cei rai?!?
Mai ramane de lamurit cand suntem cei buni si cand suntem cei rai.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 09:28:55
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Totusi...nu se poate ca o religie a pacii sa foloseasca niste imagini ceva mai putin razboinice...si in citatul respectiv practic ce se spune?? O data rabzi, a doua oara rabzi, a 3-a oara lovesti inapoi...eu zic sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare dar sa o faci in mod civilizat. In plus pacifismul nu merge o data sau de doua ori si apoi gata. Ori nu raspunzi unei provocari, ori o faci. Si nu e neaparat sa raspunzi violentei prin violenta.
La un moment dat, Domnul nostru spune: Nu am venit sa va aduc pacea... ( sper ca e corect ce citez aici din memorie). Intr-adevar, caci noi, crestinii, suntem in razboi cu duhurile, cele care instiga omul la rele. Oamenii sunt buni in esenta (fiecare om, cand se priveste in interiorul lui se vede bun si nu intelege cum de altcineva nu il vede la fel de bun, independent de faptele lui), dar se lasa amagiti. De aici imaginile razboinice.
In ceea ce priveste faptul ca nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare, sa stii ca asa am procedat pana intr-o zi: gresisem si spre surprinderea mea, in loc sa fiu certata, cum ma asteptam si cum era regula, am fost iertata. A fost o clipa binecuvantata in care am simtit poate pentru prima data ce inseamna iertarea. Nici acum, dupa multi ani, nu am uitat acea clipa. A primi iertare e a primi dragoste. A ierta e echivalent cu a darui dragoste. Presupun ca ai fost iertat in viata si stii despre ce vorbesc. Dar sunt si oameni, care nu au avuŽt fericita ocazie sa fie iertati. Cum sa recunoasca ei atunci momentul iertarii?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 09:34:20
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:
Motivul pentru care am postat este ca am procedat asa, deci am iertat vreme indelungata. Dar ce am constatat: cand iertam, cei pe care ii iertam nici nu observau, nici ca i-am iertat, nici ca au gresit si nici nu se indreptau. Ajunsesem aproape sa nu ma mai tin pe picioare de stres. Atunci cineva mi-a spus, ca trebuie "pus capac" raului, caci altfel ma inabusa. Abia dupa mult vreme am auzit de acest " a treia oara te fa sabie", ceea ce era cam in concordata cu sfatul primit.
Draga Anca,

Sa stii ca si eu am avut saptamana trecuta astfel de probleme cu colegii, pe care le-am discutat cu duhovnicul meu in week-end. Nu-mi place sa discut despre ce vorbesc in spovedanie, dar poate asta ti-ar clarifica putin situatia. Oricum, analiza pe care o faci tu este foarte buna, sa dai slava Domnului pentru lumina pe care ti-o da si pentru acuratetea gandurilor.

Intr-adevar si eu vad ca unii oameni din vest (si nu numai), adica oamenii care traiesc dupa legile lor si numai pentru viata de aici, fac rau ca asa le sta in fire. E teribil. Noi, crestini fiind, cand ne "lovesc" cu ceva, iertam fara sa le mai spunem ca ne-a durut, ca am observat, chiar facandu-ne ca nu am sesizat ce se intampla. Duhovnicul meu mi-a spus sambata ca nu e bine asa. Noi trebuie sa-i avertizam ca am sesizat atitudinea lor, ca ne-a durut, dar toate spuse cu iubire si iertare.

Numai astfel ei pot sa constientizeze si poate sa se indrepte, altfel nu. Imi zicea duhovnicul ca si Mantuitorul pe cruce i-a iertat si Se ruga pentru cei care L-au rastignit, dar ei stiau ca El stia cine a facut asta. La fel si noi, sa ne inarmam cu rugaciunea si ajutorul Domnului si sa le spunem cu blandete si iubire aspectele care ne deranjeaza. Vei vedea ca, treptat, treptat, acesti oameni se vor schimba. Evident, nu uita sa-i pomenesti la rugaciune, fiindca numai Hristos le poate da intoarcerea totala.

Si nu fii trista ca esti departe si singura! Cand esti departe de cei dragi, esti foarte aproape de Cel Drag.

Cu drag,
Elena
Draga Elena,
Mii de multumiri. Nu am cuvinte.
Anca
Reply With Quote
Vechi 15.12.2006, 22:10:14
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de mioara
Citat:
Va multumesc tuturor pentru explicatii. Imi sunt de un real folos.
Evident ca iert in continuare, dar cand vad ca cineva nu are masura, intervin. Mie din fire nu-mi plac conflictele si incerc, atunci cand se ivesc sa le rezolv prin discutii si nu cu fapte reprobabile. Dar asm observat ca efectul cel mai rapid si sigur nu il au cuvintele ci rugaciunea spusa pe loc pentru cel pus pe cearta.
Draga anca, daca iti este de ajutor, iti recomand sa asculti chiar pe acest site interviul Maicii Siluana "despre iertare"-la Predici audio. Si vei gasi raspuns la dilema ta, care e in concordanta cu ceea ce ai aflat, cu "pusul capacului".
Doamne ajuta!
Draga mioara, iti multumesc pentru trimiterea la predica Maicii Siluana. Predicile prezinta intotdeauna o sinteza a problemei si le ascult cu mare placere.
Doamne ajuta!
Draga mioara, am ascultat-o si o reascult pe Maica Siluana. Prin sfaturile ei duhovnicesti ne atinge sufletul si cu mana usoara ne arata drumul catre Domnul nostru. Ai observat cu cata dragoste spune "Doamne!" Pe Maica Siluana numai cine nu vrea n-o intelege, de aceea cred ca aceste inregistrari, cu mesaje šclare si precise, spuse cu dragoste ar fi un bun material didactic la orele de religie din scoli.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09
Avionul patronului celui mai mare lant de clinici pentru avort din SUA s-a prabusit i costel Stiri, actualitati, anunturi 59 19.10.2009 21:55:06
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului dmb Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 35 07.04.2009 11:33:46