![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Totusi...nu se poate ca o religie a pacii sa foloseasca niste imagini ceva mai putin razboinice...si in citatul respectiv practic ce se spune?? O data rabzi, a doua oara rabzi, a 3-a oara lovesti inapoi...eu zic sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare dar sa o faci in mod civilizat. In plus pacifismul nu merge o data sau de doua ori si apoi gata. Ori nu raspunzi unei provocari, ori o faci. Si nu e neaparat sa raspunzi violentei prin violenta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi doresc f mult sa ajung la desavarsire, impreuna cu toti care Il iubesc pe Domnul nostru Iisus Hristos. Eu insa sunt abia la inceput de drum si ma bucur din suflet ca v-am intalnit pe toti de pe acest forum, caci astfel nu ma mai simt asa singura printre straini. E greu de imaginat, dar sunt locuri in lume unde nu prea ai cui sa impartasesti bucuria de a fi crestin. Doar lui Dumnezeu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca si eu am avut saptamana trecuta astfel de probleme cu colegii, pe care le-am discutat cu duhovnicul meu in week-end. Nu-mi place sa discut despre ce vorbesc in spovedanie, dar poate asta ti-ar clarifica putin situatia. Oricum, analiza pe care o faci tu este foarte buna, sa dai slava Domnului pentru lumina pe care ti-o da si pentru acuratetea gandurilor. Intr-adevar si eu vad ca unii oameni din vest (si nu numai), adica oamenii care traiesc dupa legile lor si numai pentru viata de aici, fac rau ca asa le sta in fire. E teribil. Noi, crestini fiind, cand ne "lovesc" cu ceva, iertam fara sa le mai spunem ca ne-a durut, ca am observat, chiar facandu-ne ca nu am sesizat ce se intampla. Duhovnicul meu mi-a spus sambata ca nu e bine asa. Noi trebuie sa-i avertizam ca am sesizat atitudinea lor, ca ne-a durut, dar toate spuse cu iubire si iertare. Numai astfel ei pot sa constientizeze si poate sa se indrepte, altfel nu. Imi zicea duhovnicul ca si Mantuitorul pe cruce i-a iertat si Se ruga pentru cei care L-au rastignit, dar ei stiau ca El stia cine a facut asta. La fel si noi, sa ne inarmam cu rugaciunea si ajutorul Domnului si sa le spunem cu blandete si iubire aspectele care ne deranjeaza. Vei vedea ca, treptat, treptat, acesti oameni se vor schimba. Evident, nu uita sa-i pomenesti la rugaciune, fiindca numai Hristos le poate da intoarcerea totala. Si nu fii trista ca esti departe si singura! Cand esti departe de cei dragi, esti foarte aproape de Cel Drag. Cu drag, Elena |
|
||||
|
||||
![]()
:)"Oamenii buni sunt pajistea celor rai"Ce s-ar face cei rai,daca n-ar fi cei buni?Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste raul, eu cred ca e in slujba binelui, caci nu vad cum cei rai ar trage vre-un folos din faptele lor. In schimb cel incercat de ei, are infinit de mult de castigat. Poate si de aceea Mantuitorul vrea, ca noi sa ne iubim dusmanii. Prin efect nici nu ne mai sunt dusmani. Ce s-ar face cei buni, daca nu ar fi cei rai?!? Mai ramane de lamurit cand suntem cei buni si cand suntem cei rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste faptul ca nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare, sa stii ca asa am procedat pana intr-o zi: gresisem si spre surprinderea mea, in loc sa fiu certata, cum ma asteptam si cum era regula, am fost iertata. A fost o clipa binecuvantata in care am simtit poate pentru prima data ce inseamna iertarea. Nici acum, dupa multi ani, nu am uitat acea clipa. A primi iertare e a primi dragoste. A ierta e echivalent cu a darui dragoste. Presupun ca ai fost iertat in viata si stii despre ce vorbesc. Dar sunt si oameni, care nu au avuŽt fericita ocazie sa fie iertati. Cum sa recunoasca ei atunci momentul iertarii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mii de multumiri. Nu am cuvinte. Anca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
Avionul patronului celui mai mare lant de clinici pentru avort din SUA s-a prabusit i | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 59 | 19.10.2009 21:55:06 |
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului | dmb | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 35 | 07.04.2009 11:33:46 |
|