Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2010, 11:17:47
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sfanta Cruce - semnul biruintei lui Hristos

Pai oricine vede Sfanta Cruce, imediat ii vine in minte biruinta lui Hristos (asupra motii, asupra pacatului, asupra satanei...). Deci si ingerii si oamenii cand vad acest semn se cutremura de Dumnezeu cel viu, atotputernic... desigur unii, adica cei buni (si ingeri si oameni) dau slava lui Dumnezeu, iar ceilalti adica cei rai (si ingeri si oameni) isi aduc aminte de neputinta lor (in caz ca au uitat acest lucru). CU CAT CRUCEA ESTE MAI MARE, CU ATAT EA ESTE MAI VIZIBILA... DECI STRIGATUL EI CARE VESTESTE BIRUINTA LUI HRISTOS ESTE MAI MARE.

"Crucea ni s-a dat semn pe frunte în același chip în care s-a dat lui Israil tăierea împrejur. Prin ea ne despărțim cei credincioși de cei necredincioși și ne cunoaștem. Crucea este pavăza, arma și trofeul contra diavolului. Crucea este pecetea pentru ca să nu ne atingă nimicitorul, după cum spune Scriptura (Iesirea XII, 12-13; Evrei XI, 28. ).Crucea este scularea celor căzuți, sprijinul celor care stau, reazemul celor slabi, toiagul celor păstoriți, călăuza celor convertiți, desavârsirea celor înaintați, mântuirea trupului si a sufletului, izgonitorul tuturor răutăților, pricinuitorul tuturor bunătăților, distrugerea păcatului, răsadul învierii, pomul vieții veșnice. " Sfantul Ioan Damaschin, Dogmatica, cartea a IV-a cap 12.

Last edited by Eugen7; 14.07.2010 at 11:20:35.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 11:35:22
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Eugen, orice crestin cunoaste puterea crucii. Dar aici este vorba de a aseza in curte o cruce cu care nu mai ai nicio legatura. Crucea nu ne-a fost data ca sa devina obiect de muzeu, ci mijloc prin care sa ne impartasim de puterea lui Dumnezeu. Dar asa de saraci am ajuns ca ne multumim cu o lumanare aprinsa duminica, fara a mai sta la Liturghie, ca ne multumim cu un acatist dat de cineva, fara a mai participa la slujbe, cu anafura in loc de Euharistie si cu o cruce de 3 m, in loc de rugaciune. Eu stau la bloc, ce ar trebui sa fac? Sa pun si eu pe bloc o cruce? Sa nu fim ridicoli.

Mare este putere crucii, dar numai atunci cand esti in comuniune cu Hristos.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 11:56:52
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Eu stau la bloc, ce ar trebui sa fac? Sa pun si eu pe bloc o cruce?
eu mi-am pus pe usa (mea) de la intrare (stau tot la bloc). Am pus si la masina... e un mod de propovadurie a biruintei lui Hristos. Ma ajuta si pe mine si pe ceilati oameni... cand mai avem pacate in gand... mai vedem crucea si ne mai oprim de la rele...

Crucea ne aduce aminte de Hristos si pentru ca omul culege 80% din informatii prin simtul vazului (si deci doar 20% prin celelate 4 simturi: auz, gust, miros, pipait)... este bine ca simbolurile religioase sa fie cat mai dese pentru a tine mintea (cugetul, gandirea) omului la Dumnezeu intrucat "Crucea este ... mântuirea trupului si a sufletului, izgonitorul tuturor răutăților, pricinuitorul tuturor bunătăților, distrugerea păcatului, răsadul învierii, pomul vieții veșnice. " Sfantul Ioan Damaschin, Dogmatica, cartea a IV-a cap 12."

Trebuie sa fim evlaviosi mai ales in fapte, in traire...

Doamne ajuta :)

Last edited by Eugen7; 14.07.2010 at 12:06:23.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 12:28:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 12:43:54
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit Sf.Cruce a lui Hristos

Iertati-ma fratilor,dar si eu cred ca este bine ca orice crestin de la tara sa aiba o cruce in curte,de ex. langa fantana,precum este bine ca toti crestinii de la oras sa aiba in casa pe un perete o Sf. Cruce,bine-nteles in limita spatiului Acum intrebarea se pune daca scopul cu care ai amplasat crucea este cel bun ,adica din smerenie,evlavie si credinta,caci daca ai pus-o numai asa din mandrie si orgoliu ca sa vada toata strada ,n-ai facut nimic.Dar daca tot te hotarasti sa o pui,ia mai intai binecuvantare de la duhovnic,apoi musai trebuie sfintita.Si inca ceva e cruce trebuie zugravit sau sculptat conform traditiei byzantine, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.Crucea nu trebuie despartita de EL.
Doamne-ajuta tuturor celor ce se hotarasc astfel.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 14:08:11
PuiMicGeorgiana's Avatar
PuiMicGeorgiana PuiMicGeorgiana is offline
Member

Data înregistrării: 09.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiansergiu Vezi mesajul
De multe ori cand plec din oras observ pe marginea drumurilor, in curtile oamenilor cruci (cele de vreo 2-3m). Stiti cumva daca exista un motiv anume pentru care sunt puse? M-ar tenta sa pun si eu o asemenea cruce la casa de la tara.
Shi daca shtiti cumva ceva referinte despre cat costa shi unde se fac, pentru ca am cam cautat pe net shi nu am prea gasit?

Doamne ajuta!
Eu stiu ca se pun crucile de care vb tu ,cand moare un om ,in locul respectiv se pune crucea Mai ales la tara
http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 14:47:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
eu mi-am pus pe usa (mea) de la intrare (stau tot la bloc). Am pus si la masina... e un mod de propovadurie a biruintei lui Hristos.
Si cati oameni crezi ca aduce la credinta acest mod de propovaduire?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 14:49:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...
Poate ca asa ar trebui.
Dar dimensiunea crucii sa fie proportionala cu cat crede fiecare ca-i este de mare credinta.
Sa vedem atunci cine mai pute cruci de 3 metri...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 16:01:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Ionut, sa umpli un oras intreg cu o padure de cruci nu este marturie de credinta. Tu ce faci este sa raspunzi la nebunia lumii cu alta nebunie. Nu stiu ce duhovnic te-a invata sa actionezi asa insa ar trebui cutoata seriozitatea sa-i pui judecata sub semnul intrebarii
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 16:51:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ionut, sa umpli un oras intreg cu o padure de cruci nu este marturie de credinta. Tu ce faci este sa raspunzi la nebunia lumii cu alta nebunie. Nu stiu ce duhovnic te-a invata sa actionezi asa insa ar trebui cutoata seriozitatea sa-i pui judecata sub semnul intrebarii
Si cica asta inseamna credinta ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
SFINTA CRUCE cristiboss56 Din Noul Testament 47 20.01.2012 10:29:01
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19