Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2010, 20:01:07
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Omul sarac ......il recunosti destul de repede , ptr ca nu sa vaita , are mult bun simt, nu cere si stie de unde sa ia si unde sa puna sa-i ajunga ptr toate zilele , apoi il mai vezi si la biserica multumindu-i bunului Dumnezeu ptr tot si toate. Celalalt , asa zisul om bogat , pe care-l vezi etalandu-si masinile si casele , aici sau la tara , ca deh , acum avem si casa de vacanta la Cucuietii din deal.....el e cel care striga cat il tine gura ca-l fura statu’ , ca nu are omu’ ce pune pe masa……Incerc de multe ori sa vad in jurul meu mai mult pe cei ce tac , sa invat de la ei cum sa dramuiesc ziua de azi sa-mi ajunga si maine…..
Unul este sarac aici si bogat dincolo in imparatia lui Dumnezeu, acum depinde de fiecare unde vrea sa fie bogat ……aici sau dincolo…..?....

Last edited by Samy02; 23.08.2010 at 12:47:58.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 20:16:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Subiectul acesta pe care il propui sora poate fi in aparenta trecut cu vederea dindu-i-se raspunsuri lapidare , in fuga vremurilor sau a sociatatii sau poate suporta analize sau pareri serioase.
Special am ales aceasta tema de discutie, pentru ca saracia ne motiveaza si ne impinge la a lasa tot ce tine de viata noastra, de familia noastra, de locurile cu care suntem obisnuiti si de traditiile in care am crescut, pentru a lua drumul pribegiei; un drum care nu stim cum va fi.
Ca saracia materiala exista in Romania, nu trebuie sa demonstram, caci s-au lovit cei mai multi de ea.
Ma intreb insa cam ce sacrificiu am accepta sa facem pentru bunastarea noastra materiala. Viata in occident cere sacrificii, care pot fi prea mari, prea scumpe, fata de cat suntem dispusi sa facem.

Priviti din afara, romanii sunt ca furnicile, care muncesc si aduna, desi nu au. Se pare ca cu ajutorul lui Dumnezeu ei reusesc sa inmulteasca putinul lor.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 20:37:27
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit paradoxuri

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Special am ales aceasta tema de discutie, pentru ca saracia ne motiveaza si ne impinge la a lasa tot ce tine de viata noastra, de familia noastra, de locurile cu care suntem obisnuiti si de traditiile in care am crescut, pentru a lua drumul pribegiei; un drum care nu stim cum va fi.
Ca saracia materiala exista in Romania, nu trebuie sa demonstram, caci s-au lovit cei mai multi de ea.
Ma intreb insa cam ce sacrificiu am accepta sa facem pentru bunastarea noastra materiala. Viata in occident cere sacrificii, care pot fi prea mari, prea scumpe, fata de cat suntem dispusi sa facem.

Priviti din afara, romanii sunt ca furnicile, care muncesc si aduna, desi nu au. Se pare ca cu ajutorul lui Dumnezeu ei reusesc sa inmulteasca putinul lor.
Desi toti traim cu bani lucrurile sunt impartite pt. oameni : unii traim pt. bani iar altii cu bani .
Parintele Paisie aghioritul spunea f. frumos, iar eu l-am citat de nenumarate ori cu aceasta afirmatie : ,,... traiti fiecare cum puteti, care mai bine care mai rau dar feriti-va de pacate ; impliniti poruncile lui D.zeu in viata voastra si veti vedea cu ochii vostrii minuni dumnezeiesti ! "

Banii si credinta nu stau impreuna , precum apa cu uleiul . Evanghelia din duminica trecuta a fost tocmai despre folosirea bogatiei spre mintuire sau osinda. Lucrurile sunt clare , cei care sunt preocupati de facutul banilor nu sunt preocupati de mintuire si de D.zeu ! Credeti ca este minciuna ? Nu. Va propun sa recomandati prietenilor si apropiatilor vostrii, care se dau de ceasul mortii ca il iubesc pe Hristos, sa faca din acel moment in care ii veti vorbi precum a poruncit Hristos tinarului bogat care voia sa dobindeasca imparatia cerurilor sau si mai elocvent , stiind ca toate averile mici , mijlocii si mari au in ele lucruri necinstite, sa procedeze precum Zaheu , mai marele vamesilor (este si a II-a evanghelie la maslu) dind jumatate din avere strainilor iar la cei pe care i-a nedreptatit sa intoarca impatrit ... toate acestea precum am spus din dragoste pt. Hristos si mare grija pt. mintuirea sa !
Credeti ca in ziua de astazi avem sansa sa mai vedem la fel ? Nu va indoiti !
Ca atare, acolo unde sta banul ca imparat , in acea casa si la acei oameni , nu sta Hristos .
Asa ca cine voieste , dintr-un motiv sau altul, sa agoniseasca o bruma mai mica sau mai mare de avere, fara a prinde chiar de veste si-a ales alt D.zeu .

Deci, liber este omul in viata aceasta sa-si aleaga partea sa, stapinul sau ! Si-apoi isi pune energie multa pt. a sluji al sau stapin . A trai in Romania sau oriunde altundeva lucrurile sunt aceleasi , nu locul din lume in care savirsesti faptele dreptatii sau pacatele conteaza ci ce ,,apucaturi" ai si ce voiesti defapt !

Last edited by zaharia_2009; 22.08.2010 at 20:41:23.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 21:07:31
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.(Mt 6,19-21)
Vechi 22.08.2010, 21:13:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.(Mt 6,19-21)
NU e vorba de comori, ci sărăcia ne atinge pe unii chiar și în străfundurile ființei noastre și dacă am fi singuri pe pământ, nici o problemă, dar când sunt familii, copii, datele problemei se schimbă. Și nu-i ușor. Să ne ferească Bunul Dumnezeu de rău.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 21:19:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul

Banii si credinta nu stau impreuna , precum apa cu uleiul . Evanghelia din duminica trecuta a fost tocmai despre folosirea bogatiei spre mintuire sau osinda. Lucrurile sunt clare , cei care sunt preocupati de facutul banilor nu sunt preocupati de mintuire si de D.zeu !
Bine spus ! Daca am repeta aceste cuvinte cel putin odata pe zi , saracia si bogatia lumeasca nu ar mai constitui subiect de "disputa" , iar gandurile noastre mult s-ar usura de povara " bagatului in gura " , a agoniselii lumesti trecatoare ! Peste tot ar trebui sa punem cuvintele astea :" BANII SI CREDINTA NU STAU IMPREUNA , PRECUM APA CU ULEIUL " !
Vechi 22.08.2010, 21:38:58
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Corect spus ! Traim vremuri smintite rau de tot. Pleaca romanul in vest sa capete viata ca in filme, la propriu..Nu-si recunosc damblaua, ba mai mult exalta migratia ca ultima alternativa pt romani...Bunicii lor munceau pe rupte pamantul si aveau familie numeraosa; nepotii sunt in calduri si se vor si in vest, ca Romania nu-i bordelul pe care si-l doresc. Vor lux, sex, destrabalare si printre picaturi si putina credinta...Ajunsi acolo , dupa un timp, isi dau seama de valoarea credntei in care au fost botezati.

Cat este de necrestineste, o spun: mi se face scarba de netrebnicii care si-au parasit tara scuipand pe ceea ce le-a dat Dumnezeu...La cate am citit pe acest forum mi se intoarce pe dos stomacul...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 22:16:10
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Corect spus ! Traim vremuri smintite rau de tot. Pleaca romanul in vest sa capete viata ca in filme, la propriu..Nu-si recunosc damblaua, ba mai mult exalta migratia ca ultima alternativa pt romani...Bunicii lor munceau pe rupte pamantul si aveau familie numeraosa; nepotii sunt in calduri si se vor si in vest, ca Romania nu-i bordelul pe care si-l doresc. Vor lux, sex, destrabalare si printre picaturi si putina credinta...Ajunsi acolo , dupa un timp, isi dau seama de valoarea credntei in care au fost botezati.

Cat este de necrestineste, o spun: mi se face scarba de netrebnicii care si-au parasit tara scuipand pe ceea ce le-a dat Dumnezeu...La cate am citit pe acest forum mi se intoarce pe dos stomacul...
Nu da cu pietre in ce nu stii!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 22:51:32
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Ai dreptul s-o iei razna, sa-ti traiesti viata cum poftesti, dar n-ai dreptul sa trasformi modul tau de gandire gaunos in normalitate si sa le-o bagi si altora pe gat...., mai ales pe un forum crestin ortodox..
Majoritatea au plecat pt ca nu le convenea alternativa: munca la greu si viata cuvincioasa !
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 22:53:11
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul

Domnule, ati luat-o razna rau de tot.

Nu este doar necrestineste ceea ce spuneti. Este impotriva bunului simt, a logicii si a normalitatii. Trageti aer in piept, respirati, incercati sa va eliberati de ura, de resentimente, de complexe si de mai stiu eu ce bagaje psihice care va indeamna sa proferati asemenea enormitati si injurii la adresa a milioane de conationali.

Si nu in ultimul rand, intelegeti ca faceti parte din problema, nu din solutie. Parte din acei "netrebnici", cum va permiteti sa ii numiti, au fugit nu doar de saracie, ci si de asemenea mentalitati primitive precum cea pe care o exhibati dumneavoastra.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09