![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite 2 din VT: 1.,,Drept aceea,sfant si cucernic gand a fost,ca a adus jertfa de curatire pentru cei morti,ca sa se slobozeasca de pacat''( 2 Macabei,12,46) 2.,,Darnicia ta sa atinga pe toti cei in viata si chiar mortilor fa-le parte de darnicia ta''(Sir.,7,35)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai cu dvs d-le tricesimusquintus nici intr-un fel nu se poate ajunge la un numitor comun, sprijinindu-ma in favoarea acestui argument si din discutiile anterioare avute cu dvs.Pai aduceti macar 2 doua argumente canonice sau necanonice din Biblie in defavoarea rugaciuni sau grijii pt cei adormiti.
|
|||
|
|||
![]()
Da, uitasem că și eu cerusem asta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca doriti va poftesc la argumente....
|
|||
|
|||
![]()
Am citit niste povestioare(adevarate) despre importanta celor 40 de Liturghii pentru cei adormiti,chiar pe acest forum.Va recomand sa cititi:).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Încă nu s-a adus niciun argument biblic valid în sprijinul rugăciunii pentru morți. Dacă sunteți de acord că nu există un asemenea argument și în consecință practica aceasta în Biserica Ortodoxă este nebiblică și necreștină; putem discuta și alte subiecte adiacente. Precum cel propus de dvs. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vă recomand nicio slujbă și nicio carte din biserica mea. Vă recomand doar Sfânta Scriptură. Am putea avea astfel o bază comună de discuție - dacă bineînțeles considerați și dvs. Scriptura ca fiind inspirată de Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,deci vedem ca doar pt pacatul de moarte suntem datori a nu ne ruga.2,,....impreuna cetateni cu sfinti si casnicii lui Dumnezeu,ziditi pe temelia apostolilor si a proorocilor,piatra cea din capul unghiului fiind insusi Hristos"'(Efes.,2,20),vedem comuniunea noastra cu sfinti,apostoli ,proorci etc.Dar in NT indemnul la rugaciune este unul universal si continuu,dominat de legea iubirii,care nu are limite.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Grija sotului fata de sotie ! | windorin | Nunta | 48 | 08.12.2012 01:38:38 |
Grija pentru mantuire | nico.dia | Intrebari utilizatori | 4 | 23.05.2010 19:26:41 |
Grija lui Dumnezeu pentru noi | giovaninnaa | Generalitati | 15 | 09.10.2009 08:47:49 |
425 de morti de holera | podolski_2 | Umanitare | 5 | 05.12.2008 00:04:45 |
|