Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2011, 15:35:27
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mulțumesc, dar tematica propusă era despre rugăciunile pentru cei morți (nu despre moarte și înviere).
Iata cateva argumente biblice,in favoarea rugaciunii,grijii pt cei adormiti.
Uite 2 din VT:
1.,,Drept aceea,sfant si cucernic gand a fost,ca a adus jertfa de curatire pentru cei morti,ca sa se slobozeasca de pacat''( 2 Macabei,12,46)
2.,,Darnicia ta sa atinga pe toti cei in viata si chiar mortilor fa-le parte de darnicia ta''(Sir.,7,35)
Vechi 07.01.2011, 15:42:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Iata cateva argumente biblice,in favoarea rugaciunii,grijii pt cei adormiti.
Uite 2 din VT:
1.,,Drept aceea,sfant si cucernic gand a fost,ca a adus jertfa de curatire pentru cei morti,ca sa se slobozeasca de pacat''( 2 Macabei,12,46)
2.,,Darnicia ta sa atinga pe toti cei in viata si chiar mortilor fa-le parte de darnicia ta''(Sir.,7,35)
Vă rog fiți mai atent la ce s-a postat mai înainte: ambele texte sunt din cărți necanonice. Ele sunt "bune de citit"- cum spune Biserica Ortodoxă, dar nu sunt bune de fundamentat dogme pe ele. Mulțumesc pentru înțelegere.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 15:50:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Vă rog fiți mai atent la ce s-a postat mai înainte: ambele texte sunt din cărți necanonice. Ele sunt "bune de citit"- cum spune Biserica Ortodoxă, dar nu sunt bune de fundamentat dogme pe ele. Mulțumesc pentru înțelegere.
Pai cu dvs d-le tricesimusquintus nici intr-un fel nu se poate ajunge la un numitor comun, sprijinindu-ma in favoarea acestui argument si din discutiile anterioare avute cu dvs.Pai aduceti macar 2 doua argumente canonice sau necanonice din Biblie in defavoarea rugaciuni sau grijii pt cei adormiti.
Vechi 07.01.2011, 15:52:36
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai aduceti macar 2 doua argumente canonice sau necanonice din Biblie in defavoarea rugaciuni sau grijii pt cei adormiti.
Da, uitasem că și eu cerusem asta.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:00:27
Banned

Implicit

Citat:
Pai cu dvs d-le tricesimusquintus nici intr-un fel nu se poate ajunge la un numitor comun, sprijinindu-ma in favoarea acestui argument si din discutiile anterioare avute cu dvs.Pai aduceti macar 2 doua argumente canonice sau necanonice din Biblie in defavoarea rugaciuni sau grijii pt cei adormiti.
Stimate domn, eu încerc să canalizez discuția cât mai la subiect, că povești pot spune și eu - nu cred că ar ajuta la ceva. Dacă nu vă convine subiectul, dacă este prea fierbinte, puteți alege să nu postați, lăsați-i pe cei care doresc într-adevăr să discute strict la subiect. Sau înființați un nou topic cu titlul: "Ce nu scrie în Scriptură". Acolo putem înșirui miliarde de povești de la "Cultura ciupercilor Pleurotus", până la "Ținta de inflație pe anul 2011".
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:07:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Stimate domn, eu încerc să canalizez discuția cât mai la subiect, că povești pot spune și eu - nu cred că ar ajuta la ceva. Dacă nu vă convine subiectul, dacă este prea fierbinte, puteți alege să nu postați, lăsați-i pe cei care doresc într-adevăr să discute strict la subiect. Sau înființați un nou topic cu titlul: "Ce nu scrie în Scriptură". Acolo putem înșirui miliarde de povești de la "Cultura ciupercilor Pleurotus", până la "Ținta de inflație pe anul 2011".
Ma scuzati,dar vad ca dvs v-ati aprins cand v-am cerut argumente bibile in defavoarea subiectului topicului.Si nu trebuie sa fitit asa de ironic,eu unul m-am purtat destul de onorabil.
Daca doriti va poftesc la argumente....
Vechi 07.01.2011, 16:11:09
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
Toate bune și frumoase, dar nebiblice și necreștine. Adică n-au girul nici al Bibliei, nici al lui Christos.
Am citit niste povestioare(adevarate) despre importanta celor 40 de Liturghii pentru cei adormiti,chiar pe acest forum.Va recomand sa cititi:).
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:27:16
Banned

Implicit

Citat:
Ma scuzati,dar vad ca dvs v-ati aprins cand v-am cerut argumente bibile in defavoarea subiectului topicului.Si nu trebuie sa fitit asa de ironic,eu unul m-am purtat destul de onorabil.
Daca doriti va poftesc la argumente....
Nu m-am aprins deloc, încerc doar să mă încadrez în topicul acesta pe care nu eu l-am inițiat, și vă rog să răspundeți la întrebarea pusă:

Citat:
În prealabil postat de NECTARIE Vezi mesajul
Pot cei vii să se roage pentru cei morți, sau acest lucru este o invenție lumească fără bază în Sfânta Scriptura?
Încă nu s-a adus niciun argument biblic valid în sprijinul rugăciunii pentru morți. Dacă sunteți de acord că nu există un asemenea argument și în consecință practica aceasta în Biserica Ortodoxă este nebiblică și necreștină; putem discuta și alte subiecte adiacente. Precum cel propus de dvs.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:29:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Am citit niste povestioare(adevarate) despre importanta celor 40 de Liturghii pentru cei adormiti,chiar pe acest forum.Va recomand sa cititi:).
Eu nu vă recomand nicio slujbă și nicio carte din biserica mea. Vă recomand doar Sfânta Scriptură. Am putea avea astfel o bază comună de discuție - dacă bineînțeles considerați și dvs. Scriptura ca fiind inspirată de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:45:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu m-am aprins deloc, încerc doar să mă încadrez în topicul acesta pe care nu eu l-am inițiat, și vă rog să răspundeți la întrebarea pusă:

Încă nu s-a adus niciun argument biblic valid în sprijinul rugăciunii pentru morți. Dacă sunteți de acord că nu există un asemenea argument și în consecință practica aceasta în Biserica Ortodoxă este nebiblică și necreștină; putem discuta și alte subiecte adiacente. Precum cel propus de dvs.
Pai practica acesta in BOR,BC si alte confesiuni crestine exista.Ea are radacini in Bibile dupa cum v-am oferit versetele,,necanonice'',care este adevarat nu sunt dogmatice.Dar ,,crestina'' este totusi putin mai greu de demonstrat,fiindca intradevar argumente din NT in favoarea ei sunt mai putine dar totusi sunt,si un alt temei in favoarea ei este faptul ca exista inca de pe vreme a apostolilor,si nu este o inventie a Bisericii,ea are asa cum au spus alti frati ortodocsi o traditie in BO si BC,vezi masa ce se da dupa inmormantare(,,pomana''-popular-),parastasul,pomenirea la Sf Liturgie,privegherea etc.Si invierile din morti facute de sfinti,,mult poate rugaciune staruitoare a dreptului''(Iac,nu mai retin cat) ,arata totusi ca izbavirea mortilor ,este posibila si prin interventia celor vi.Acuma argumente din NT:1,,Este si pacat de moarte nu zic sa se roage si pentru acela''(ioan,5,16)
,deci vedem ca doar pt pacatul de moarte suntem datori a nu ne ruga.2,,....impreuna cetateni cu sfinti si casnicii lui Dumnezeu,ziditi pe temelia apostolilor si a proorocilor,piatra cea din capul unghiului fiind insusi Hristos"'(Efes.,2,20),vedem comuniunea noastra cu sfinti,apostoli ,proorci etc.Dar in NT indemnul la rugaciune este unul universal si continuu,dominat de legea iubirii,care nu are limite.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45