![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Deoarece am fost dat mai demult cateva citate din Omilia 88 la Evanghelia dupa Ioan a Sfantului Ioan gura de Aur, iar linkul pe care l-am dat este greu accesibil, pe de o parte, si deoarece am fost acuzat ca citatele ar fi fost scoase din context, pe de alta parte, voi posta intreaga omilie, luata de pe scribdb cu printscreen.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Raspunsul l-am dat aici (de fapt l-am repetat), legat de scoaterea din context: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=868
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sorin Dumitrescu a zis cîndva o vorbă: nu este corect să punem semnul egal între Persoanele Sfintei Treimi, ci mai degrabă putem spune că sînt deopotrivă.
Cum am putea să afirmăm că o persoană oarecare este egală cu celelalte? Egalitatea presupune identitate, în sens matematic. Așa și apostolii nu au fost egali unii cu alții, ci mai degrabă deopotrivă. De ce e așa de deranjant faptul că Petru a fost desemnat să fie la conducerea celorlalți apostoli? Dacă așa a hotărît Hristos, de ce ne îndoim noi de aceasta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea, spunea ca Apostolii sunt egali, iar in pasajul cu "tu esti Petru" contrazice interpretarea catolica, cum ca piatra este Petru. dar am mai scris despre astea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule Catalin, domnule Catalin, cum ii spunea Domnul Iisus Hristos lui Saul ? "Greu îți este să dai cu piciorul în țepușă"......... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Ioan Gura de Aur | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 2 | 15.11.2010 22:47:37 |
Sfantul Ioan Gura de Aur | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 12.11.2010 21:45:24 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Sfantul Ioan Gura de Aur | georgeval | Generalitati | 2 | 13.11.2008 22:59:29 |
SFANTUL IOAN GURA DE AUR | georgeval | Generalitati | 4 | 15.10.2007 20:11:12 |
|