![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iadul pare la fel de real cum este aceasta lume. Fiecare minte experimenteaza felurite chinuri, functie de propriile intunecimi. De aceea trebuie curatita desavarsit cu dragoste si cunoastere. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi? 8. De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Orice existență este în Dumnezeu, proniată de Duhul Sfînt. Chiar și Iadul este o împărăție creată și menținută spre a fi locuită de cei care refuză ideile de viețuire prezentate de Hristos. Iadul este o manifestare a libertății creaturilor și a dreptății Creatorului. Dacă ideea de rău a apărut accidental, atunci Iadul a fost construit în consecință, ca necesitate de a-i izola pe cei buni de cei răi, fără ca aceștia din urmă să-și piardă existența (faptul de a exista veșnic este una dintre caracteristicele chipului divin sădit în orice ființă rațională). O precizare: deși Dumnezeu este pretudindeni, El nu Se identifică cu creația Sa. Creația este în Duhul Sfînt, dar în același timp Duhul Sfînt nu este în Creație decît numai și numai la invitația creaturilor Sale. Altfel alunecăm spre panteism, ceea ce ar fi o eroare gravă, o erezie. Deci această Împărăție a Întunericului nu este o despărțire totală de Dumnezeu, ci o îndepărtare de El. Dialogul dintre Hristos și ființele pe care le-a gîndit rămîne veșnic, indiferent ce opțiune existențială au ales respectivele rațiuni. Diferența dintre Rai și Iad constă îndeosebi din felul în care creaturile percep dragostea Creatorului: răii I se vor împotrivi în continuare, neplăcîndu-le să iubească și să-și accepte chemarea pentru care au fost invitați la existență; bunii vor ști și vor putea să răspundă cu dragoste dragostei divine, posibilitate dobîndită prin alegere proprie, din timpul vieții de aici. Răii vor simți dragostea Lui Hristos ca un chin, pe cînd cei mîntuiți [de cel rău care cultivă ideea de rău] vor contempla fericiți slava Lui Dumnezeu prin dialogul cu El, dialog care va continua în vecii vecilor și în feluri pe care nici nu ni le putem imagina acum.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 13.06.2011 at 18:59:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa putem spune despre electroni, protoni si neutroni ca exista, cu siguranta trebuie sa fi fost cineva in interiorul unui atom. Sau sa-i creada pe altii pe cuvant. Dar atunci nu mai stim cu siguranta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tin sa precizez ca aceasta convingere a mea rezulta din: 1. Lipsa mentiunilor extra-biblice contemporane despre omul Iisus(mai ales in conditiile in care acest om infaptuia lucruri extraordinare) 2.Asemanarea frapanta a povestii lui cu alte mituri similare, de ex. cultul lui Mithras, Apollonius din Tyana si chiar cu cea a lui Ioan botezatorul si altii... 3. In povestea lui se regasesc trasaturiile ce definesc binecunoscutul mit al eroului: -concepere miraculoasa si nastere -initierea copilului-erou -retragerea din familie sau comunitate pentru meditatie si pregatire -incercari și provocari -moartea(deseori violenta) -pasul catre o alta lume -invierea si renasterea -iertarea pacatelor Aceste trasaturi se regasesc la Osiris, Prometeu, Moise, Buddha si altii 4.Faptul ca evangheliile au fost scrise la cel putin 4 decade distanta fata de moartea lui Iisus, atunci cand probabil aproape toti martorii oculari murisera. 5.Inainte ca povestea lui Iisus sa fie scrisa ea s-a transmis pe cale orala, si a suferit multe deformari pana cand s-a decis cineva s-o scrie. 6. Evangheliile contin foarte multe erori/adaugiri/omisiuni(mi se pare curios cum Dumnezeu a permis asa ceva) 7.Nu avem originalele(nici unul) 8. Au fost scrise in greaca sau orice alta limba si nu aramaica(limba care se vorbea in israel pe timpul lui Iisus) 9. Au fost excluse alte scrieri ale crestinilor de la inceput. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai afirmat asta, asa este dar ai adus ca argument referinte extra-biblice scrierile apocrife in favoarea ideii ca Iisus este de natura divina.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alți scriitori antici care Îl menționează pe Iisus: Pliniu cel tânăr, Corneliu Tacit, Suetoniu, Lucian de Samosata. De asemenea, e menționat și în Talmud, unde e o referire a unui scriitor evreu contemporan cu Iisus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Adevărat. De aceea cădem uneori într-un dialog al surzilor. Fiecare are propria perspectivă. Cine caută adevărul cu bună-credință, însă, poate ajunge și la... credință.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tatal nostru varianta noua | AnggeLos STC | Muzica Bisericeasca | 21 | 23.01.2015 22:55:55 |
O alimentatie corecta | ovidiu b. | Generalitati | 469 | 26.07.2013 19:03:38 |
Septuaginta este cea corecta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 14 | 18.02.2011 03:45:08 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
Biblia ortodoxa - Varianta de buzunar | IT | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 27.02.2010 00:55:06 |
|