Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2013, 22:26:40
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Eh, unul din drăcușorii ăia de care vorbeam mai sus m-a împins să fac o căutare pe uica goagăl și... ghici ghicitarea mea ce-am găsit, cu privire la istoria Loteriei Române:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Loteria...cp2012-11-26-3

Citez: Actul de naștere al Loteriei de Stat este Legea pentru constituirea unui fond al asistenței sanitare a sătenilor, care a fost promulgată în 29 mai 1906 de regele Carol I.[3] Această lege a fost modificată în anul 1931 prin Legea pentru înființarea și organizarea Loteriei de Stat pe clase.[3] Inițial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur câștigător.[3]
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 22:47:13
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Eh, unul din drăcușorii ăia de care vorbeam mai sus m-a împins să fac o căutare pe uica goagăl și... ghici ghicitarea mea ce-am găsit, cu privire la istoria Loteriei Române:

Citez: Actul de naștere al Loteriei de Stat este Legea pentru constituirea unui fond al asistenței sanitare a sătenilor, care a fost promulgată în 29 mai 1906 de regele Carol I.[3] Această lege a fost modificată în anul 1931 prin Legea pentru înființarea și organizarea Loteriei de Stat pe clase.[3] Inițial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur câștigător.[3]
probabil in acelasi context in care patriarhul Miron Cristea era si prim-ministru.
Vechi 13.01.2013, 22:49:31
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Lesne o fi, adica sa dai din gura ca toate acestea sunt pacate e lesne. Daca ar fi sa-i iau in serios pe preopinentii ortodocsi, care considera ca toate acestea sunt pacate, reiese ca, pe acest forum, am aterizat intre sfinti. Ma onoreaza sa fiu intre oameni care nu joaca niciodata la loto, nu fumeaza, nu beau, au legatura cu sotia numai martea si joia, nu folosesc bijuterii si machiaje, Doamne fereste !
Nici nu visam sa cunosc asemenea club de crestini autentici. Stiam ca exista prin desertul Egiptului, citisem despre toti acesti useri undeva prin Pateric. Cand colo, ei se adunasera pe net: pe forumul ortodox.
Domnule doctor, de la un om moral pana la un om sfant e cale lunga.
oare nu sesizati diferenta? Nu e suficient sa nu faci, trebuie si sa faci.Adica sa nu faci pacatul. dar in acelasi timp sa si savarsesti virtutea.
Vechi 13.01.2013, 22:52:18
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
probabil in acelasi context in care patriarhul Miron Cristea era si prim-ministru.
Este vorba de anul 1906.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 22:57:05
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Sa nu uitam ca preotii l-au vandut pe Iisus. Si uneori trebuie sa luam ca si motto in viata: Sa faci ce spune preotul dar nu ce face el. Inainte de toate este OM - "Iar cel dintai pacatos sunt eu". Pe de alta parte daca ai castiga la Loto si ai dona la biserici nu cred ca ar fi nici-un pacat, nu?
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 23:07:24
Crestin_Simona
Guest

Implicit Fara suparare :1:

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Sa nu uitam ca preotii l-au vandut pe Iisus. Si uneori trebuie sa luam ca si motto in viata: Sa faci ce spune preotul dar nu ce face el. Inainte de toate este OM - "Iar cel dintai pacatos sunt eu". Pe de alta parte daca ai castiga la Loto si ai dona la biserici nu cred ca ar fi nici-un pacat, nu?
Pana sa vorbim de altii fara sa fim bine documentati macar sa invatam din mers, deci domnisoara ai un raspuns pe thread-ul calugarul, care are legatura cu semnatura ta: "Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești."

-Neale Donald Walsch-
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 23:56:51
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Pana sa vorbim de altii fara sa fim bine documentati macar sa invatam din mers, deci domnisoara ai un raspuns pe thread-ul calugarul, care are legatura cu semnatura ta: "Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești."

-Neale Donald Walsch-
Pe cat de Ne-sfarsit e Domnul, pe atat de stramta ni se pare Poarta prin care nimerim... (ori ba!).

Last edited by cezar_ioan; 14.01.2013 at 02:47:33.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2013, 22:26:18
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Este vorba de anul 1906.
cand vorbeam de context, ma refeream la acela al neinfaiblitatii clerului, nu la perioada.
noi admitem ca ierarhii nostri pot gresi.
Vechi 22.01.2013, 22:42:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
cand vorbeam de context, ma refeream la acela al neinfaiblitatii clerului, nu la perioada.
noi admitem ca ierarhii nostri pot gresi.
Dar ipoteza ca nu ierarhul Miron Cristea a gresit, ci ca dv gresiti numind loteria "pacat", v-a trecut prin cap?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 10:07:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Dar ipoteza ca nu ierarhul Miron Cristea a gresit, ci ca dv gresiti numind loteria "pacat", v-a trecut prin cap?
loteria este pacat, normal, din moment ce este o activitate ce descurajeaza munca !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01