Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2013, 18:46:30
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mie Daniel mi se pare superior ca discurs si prezenta in media. Adica, pana la urma, mai simpatic.

Daca esti papa nu mai esti cardinal. Esti episcop, episcopul Romei, dar nu cardinal. A fi cardinal este o functie: aceea de sfatuitor si emisar al Papei, cam asa cum sunt ingerii din corul Tronurilor fata de Cristos. Ceilalti episcopi sunt asemenea ingerilor din celelalte coruri (am vazut un serafim brodat si pe kamilafkion-ul mitropolitilor ortodocsi). In preotul meu paroh vad un inger gardian, care ma ajuta sa nu cad, iar daca, totusi, o patesc ma ajuta sa ma ridic.
in primul rand, Teoctist mi se parea mai putin antrepenor ca PS. Probabil siunt si subiectiv, caci si Papa vechi si Patriarhul vechi erau cand eram eu mai mic, deci o fii melancolie.

aha, deci cardinal=consilier papal. credeam ca e un episcopat mai ciudat.
Vechi 23.01.2013, 18:50:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Biserica a fost mereu atacata de Adversar, care si-a ales mereu unelte, din afara eu, dar si din interiorul ei, uneori la nivel de episcopi. Primul episcop catolic care s-a facut unealta Vicleanului sapand Biserica din interior a fost Iuda Iscarioteanul.

Pe de alta parte, avem promisiunea facuta de Domnul nostru, atunci cand a anuntat public ca va cladi Biserica Sa pe Petru: "nici portile iadului nu o vor birui". Iar noi credem in fagaduintele Domnului nostru.
Petru însuși a declarat că Iisus Hristos era stânca de la temelie (1 Petru 2:4-8). El a vorbit despre Hristos ca despre „piatra lepădată de voi, zidarii... În nici un altul nu este mântuire" (Faptele Apostolilor 4:11,12). Biserica a fost zidită pe Hristos. El este adevărata temelie, și nu este altă temelie: „Căci nu se poate pune nici o altă temelie în afară de cea care este pusă, adică IISUS HRISTOS" (1 Corinteni 3:11).
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 21:05:13
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
Daca as fi convins ca Biserica Ortodoxa este Biserica lui Cristos, as trece chiar acum la ortodoxism. Dar, eu sunt convins ca Domnul a intemeiat o singura Biserica, ce subzista in mod deplin numai in Una, Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica. De aceea, pentru sufletul meu ar fi foarte, foarte rau sa parasesc mijlocul de salvare pe care El mi-l pune la dispozitie, care este corabia Sa.
mijlocul de salvare al catolicismului a deraiat de cind ei ,catolicii au aruncat anateama.De atunci a aparut in biserica catolica inchizitia ,in numele lui HRISTOS ,care se adevereste in evanghelii,ca vor ucide crezind ca o fac in numele meu.Apoi atitudinea lor a determinat aparitia a serie de secte.Apoi tot HRISTOS spune ca biserica lui este o turma mica,ori asta nu are cum sa fie catolicii ,pentru ca ei sunt o turma mare.Va recomand sa stati de vorba sau sa citit cartea CELALT NOICA ,unde parintele RAFAIL NOICA ,scrie cum a trcut prin multe secte si pina la urma a gasit ca ortodoxia este credinta adevarata.Cine cauta cu ADEVARAT care este adevarul DOMNUL IL DESCOPERA.DOAMNE AJUTA!
Vechi 23.01.2013, 21:26:42
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
Apoi tot HRISTOS spune ca biserica lui este o turma mica,ori asta nu are cum sa fie catolicii ,pentru ca ei sunt o turma mare.
Apoi, ortodocșii sunt vreo 250 de milioane.

Dacă numărul cât mai mic este criteriul după care D-vs. judecați Adevărul, vă recomand pe creștinii de la Pucioasa: câteva mii.

Sau, dacă vreți totuși o cifră mai substanțială, pe christadelphieni: ăștia sunt undeva sub suta de mii.

Dar, în orice variantă, ortodocșii, care sunt, ca număr, a doua denominație creștină (din cele câteva mii), nu se încadrează la criteriul de "turmă mică"...

In extremis, dacă vreți să fiți 100% sigură de mântuire, vă recomand să vă faceți propria biserică: cu un număr de aderenți de 1 (unu), aceasta va fi imbatabilă.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 00:49:15
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Biserica a fost mereu atacata de Adversar, care si-a ales mereu unelte, din afara eu, dar si din interiorul ei, uneori la nivel de episcopi. Primul episcop catolic care s-a facut unealta Vicleanului sapand Biserica din interior a fost Iuda Iscarioteanul.

Pe de alta parte, avem promisiunea facuta de Domnul nostru, atunci cand a anuntat public ca va cladi Biserica Sa pe Petru: "nici portile iadului nu o vor birui". Iar noi credem in fagaduintele Domnului nostru.
Mandria a fost si este, de asemenea, un dusman al mantuirii noastre. Nimeni nu ne garanteaza mantuirea daca nu luptam s-o obtinem. Iisus ne-a aratat ,,inaltimea gandului smerit'' si a venit sa ne mantuiasca, nu sa ne permita sa ne declaram infailibili.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 07:28:00
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Mandria a fost si este, de asemenea, un dusman al mantuirii noastre. Nimeni nu ne garanteaza mantuirea daca nu luptam s-o obtinem. Iisus ne-a aratat ,,inaltimea gandului smerit'' si a venit sa ne mantuiasca, nu sa ne permita sa ne declaram infailibili.
Atunci urmati-I invatatura si nu mai dati verdicte infailibile!

PS. Nu stiu unde ne-a aratat Domnul nostru ce e "inaltimea gandului smerit". Tare ma tem ca e o invatatura a unui scriitor ortodox pe care alti ortodocsi il cred infailibil.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 11:44:56
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Atunci urmati-I invatatura si nu mai dati verdicte infailibile!

PS. Nu stiu unde ne-a aratat Domnul nostru ce e "inaltimea gandului smerit". Tare ma tem ca e o invatatura a unui scriitor ortodox pe care alti ortodocsi il cred infailibil.
Unde? In pestera Betleemului, in pustiul Carantaniei, in tinuta Sa, in vorbele Sale, in jertfa Sa.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 12:01:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Unde? In pestera Betleemului, in pustiul Carantaniei, in tinuta Sa, in vorbele Sale, in jertfa Sa.
OK; atunci nu mai folositi ghilimelele.
Reply With Quote
Răspunde