![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Da, asa e. Mor cind citesc ce scrie uneori Laura, cum ca "bisericile trebuie sa se uneasca", un irenism de creier-spalat-in-mod-corect-politic. Aici, la fel, manipuleaza amintirea glorioasa a unui Sfint, pentru a baga o sopirla, daca se poate.
Alin greseste. O sa revin mai incolo cu precizari si nuantari. |
|
|
|||
|
|||
|
" Cautati libertatea si veti deveni sclavii propriilor placeri. Cautati disciplina si veti gasi libertatea "
Frank Herbert |
|
|
|||
|
|||
|
Cprect, catehumen, dar depinde ce libertate. In acest fir e vorba de libertatea de a crede. Si eu am mai citat acest aforism. E superb.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Intotdeauna cand ma gandesc la neascultare imi vine in minte Luther. El a avut perfecta dreptate cand a criticat bulele papale ce concedeau episcopilor indulgente plenare sau cand a semnalat abuzuri ale papalitatii, insa n-a avut intelepciunea de a comunica cu Papa si a sfarsit prin a fi excomunicat din biserica Romana si odata instrainat a cazut cu totul in mandrie ce alunga harul. Cred ca monahul ar trebuie sa fie la fel de capabil sa taca pe cat e de capabil sa vorbeasca, caci pe Hristos nu-l marturisesti pentru a trai drama divizarii multiple. In cazul pe care l-ai expus,n-as alege excomunicarea, pentru ca din descriere, monahul pare un mic Luther combinat cu un "papa infailibil" ( e grav Last edited by ioanna; 23.12.2013 at 01:32:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Inca nu-mi dau seama ce ar putea fi atat de grav, iar eu sa constiintizez ca e grav, insa sa accept. In orice caz, nu abolesc ce exista, insa pot depasi prin comportament. Last edited by ioanna; 23.12.2013 at 02:26:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by ioanna; 23.12.2013 at 02:51:40. |
|
|