![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred că tu n-ai nimerit într-o biserică ortodoxă, măi Adriana.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce scandal ar iesi, iar preotii trebuie sa se teama mai mult de scandal decat de Hristos, nu? Da, este public dar nu in sensul tau de "public" adica un loc unde fiecare vine cu ce pitici vrea - dar nu sa scape de ei ci sa-i afiseze "public".
|
|||
|
|||
![]()
Va rog intrebati mai multi preoti ce parere au inainte de a incepe cu blamarile catre mine. Eu macar chiar am intrebat si m-am documentat inainte sa vorbesc despre subiectul acesta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
despre intrarea în biserica trebuie întrebat duhovnicul. http://www.parohiamacin4.org/menstruatia.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Eu te rog să nu mai scrii prostii. Mai citește lume neștiutoare pe aici și uite așa se răspândește neadevărul.
|
|||
|
|||
![]()
Nu a nimerit într-o biserică ortodoxă.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba..Biblia spune..citez din Vechiul Testament: 9. Cand o femeie are curgere de sange - curgerea [fireasca] din trupul sau -, timp de sapte zile va ramane in necuratia ei. Tot cel ce se va atinge de ea, necurat va fi pana seara. 20. Tot lucrul pe care se va culca ea in timpul necuratiei va fi necurat, si tot lucrul pe care va sedea, necurat va fi. 21. Tot cel ce se va atinge de patul ei isi va spala hainele, se va imbaia in apa, si necurat va fi pana seara. 22. Tot cel ce se va atinge de vreun lucru pe care a sezut ea, isi va spala hainele, se va imbaia in apa, si necurat va fi pana seara. 23. Iar de se va atinge cineva de ceva din patul ei sau de lucrul pe care a sezut ea, acela necurat va fi pana seara. 24. De se va culca cineva cu ea, necuratia ei il va atinge si pe el; necurat va fi el timp de sapte zile, si orice pat pe care va dormi, necurat va fi. Lv 18:19 25. Daca femeia va avea curgere de sange timp de mai multe zile, si nu in timpul necuratiei sale [firesti], sau daca ea are curgere in prelungirea necuratiei sale [firesti], atunci, in tot timpul cat ii va curge necuratia, ea va fi necurata ca si in timpul necuratiei sale [firestii. 26. Orice pat pe care va dormi in timpul curgerii ei va fi necurat asa cum e patul in timpul necuratiei sale [firesti], si orice lucru pe care va sedea ea va fi necurat asa cum necurat este in timpul necuratiei sale [firestii. 27. Tot cel ce se va atinge de acel [lucru], necurat va fi; el isi va spala hainele, isi va imbaia trupul in apa, si necurat va fi pana seara. 28. Cand ea va fi curatita de curgerea ei, sa-si socoteasca sapte zile, si dupa aceea curata va fi. 29. In cea de a opta zi va lua cu sine doua turturele - sau doi pui de porumbel - si i le va aduce preotului, la usa cortului marturiei; Lv 14:22-23 30. iar preotul le va jertfi: una, pentru pacat, iar una, ardere-de-tot; si astfel se va ruga preotul in fata Domnului pentru ea, pentru curgerea ei cea necurata. Lv 14:22-23 31. Asa sa-i feriti pe fiii lui Israel de necuratenia lor, ca sa nu moara ei in propria lor necuratie prin aceea ca-Mi spurca locasul care este'n mijlocul lor. Nu cred ca se refera doar la faptul de a murdari concret ceva. Nu stiu nici eu de ce se considera necuratie..de vreme ce li se intampla si celor mai sfinti oameni (Maica Domnului) dar si ea a fost oprita sa mai intre in Sfanta Sfintelor dupa o anumita varsta. Cred ca in cazul asta e o porunca gen axioma sau "Porunca se executa, nu se discuta!" :) Nici mie nu mi-e clar cu intratul in biserica...stiu ca nu ai voie sa te atingi de lucrurile sfinte din biserica,de anafura,agheasma, impartasanie nici atat dar nu stiu cat timp. Biblia spune, si se poate sa se fi pastrat obiceiul pana azi, ca sapte zile din momentul in care nu mai ai nimic, trebuie sa astepti. Si in a opta zi esti ok . Eu una nu astept cele 7 zile ci in momentul cand nu mai am nimic merg la biserica. Cred ca voi pune asta pe lista de intrebari pt preot.Mi-ar parea rau sa fie nevoie sa lipsesc 2 duminici din 4 pe luna la slujba..dar daca e nevoie, no comment. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar ca nu se poate ca toti preotii (banuiesc ca mai mult de 2) intrebati sa fi spus asta....teoretic au citit si ei Biblia in facultate. Dar e absolut absurd sa zici ca in trecut considerau lucrul asta necurat...doar pt ca erau mai prosti (adica nu erau in stare sa se spele/ingrijeasca cat sa nu pateze biserica; pe vremea bunicii mele era o mare rusine sa "lasi vreo urma" si nu se foloseau produsele din ziua de azi). La urma urmei scrie sigur in Biblie ca doar daca te atingi de o femeie necurata,si nu cred ca pui mana tocmai pe sange, esti necurat pana seara.s.a.md. |
|
||||
|
||||
![]()
se pare că Biserica nu are un punct de vedere oficial.
iar Părinții nu au fost consecvenți în acest sens. iar cei de azi nu au curajul să se exprime clar. http://www.profamilia.ro/intrebi.asp?id=7 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
până la urma, nu poți fi oprit de la Împărtășanie, decât de un pacat. iar secretiile corpului uman nu sunt păcate. asa și bărbații ce au poluție în noapte de precede Liturghia, ar avea unele interdicții. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Momente ale Liturghiei neintelese inca | Florin-Ionut | Sfanta Liturghie | 29 | 20.09.2011 16:43:18 |
In acele zile-un necaz = urgia? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 0 | 26.06.2011 11:29:22 |
Sinaxarul lunii ianuarie: patru sfinti egipteni | NECTARIE | Generalitati | 0 | 07.01.2011 17:02:36 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
|