Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2008, 20:35:53
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citind urmatoarele cuvinte m-am "racorit" completamente:
"Nu se comunică prin discuții și polemici. Cu cât comunicarea este mai profundă și mai însuflețită cu atât este mai puțin condiționată de cuvinte. Mai mult, ne temem de cuvinte, fiindcă ele pot risipi comuniunea, pot îndepărta bucuria."

Acum ramane, ca tu, draga Anodos, sa ne sugerezi cum am putea comunica fara cuvinte pe acest forum, dar in asa fel incat sa ne si intelegem.
Anca, uite, cred ca aceasta marturie a pr. Calciu Dumitreasa este in acelasi duh cu citatul din pr. Schmeman.

http://sfaturiortodoxe.ortodoxism.ro/media/pr_gh_calciu_dumitreasa/cuvant_catre_tineri/b.mp3

Asculta incepand de pe la minutul 9 pentru toata povestea, dar esentialul cred ca este pe la minutele 21-22.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2008, 21:17:36
ancah
Guest

Implicit

Nu este prima data ca se vorbeste despre Pr. Schmemann pe forum. Data trecuta am fost atentionati de o greseala pe care o face acesta. Din pacate nu am gasit topicul pe care a fost mentionat. In orice caz (spun acum din memorie, de aceea imi cer scuze, in caz ca imi amintesc gresit): se mentiona un aspect negativ legat de innoirea liturghiei.
Stie cineva daca e adevarat ssau nu?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 19:36:55
rusnacmircea rusnacmircea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.09.2005
Implicit

Vă recomand un articol extraordinar în care veți găsi reflectat o viziune sănătoasă asupra Bisericii, problemele ce persistă în Ea și anumite soluții.
Pentru a accesa articolul respectiv, accesați următoarea pagină de net : http://ortodoxstudent.wordpress.com/ sub titlul "Biserica Dumnezeului Celui Viu" semnat de Stanila Iurie.
Articolul reflectă perfect teologia lui Schmemann, John Mezndorff și alți părinți contemporani. Lecturare plăcută...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cititi Sf.Scriptura misionarul Despre Sfanta Scriptura 24 07.02.2011 13:41:20
Merita sa cititi! silverstar Generalitati 15 18.10.2010 16:23:41
va rog cititi lalala Generalitati 13 05.05.2010 01:32:25
Cititi ! Nitro Stiri, actualitati, anunturi 7 26.05.2007 18:59:44