Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2008, 09:13:18
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Prietene, numarul 666 e un simbol. Daca tu spui ca acest numar e malefic, trebuie sa spui si ca numarul 7 e benefic si astfel cazi în numerologie, care e o superstitie sau vrajitorie. Sau ar trebui sa spui ca leul, vitelul si vulturul sunt animale sfinte fiindca sunt simboluri ale evanghelistilor.
Nu mai imi purta mie de grija,are Hristos si Sfinti si Maica Domnului grija de mine,macar sa te intorci tu la ortodoxie si sa numai smintesti pe cei din jur cu jocurile tale de-a magicianul.Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 11:57:57
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Indemnul tau cu:"Uite citeste asta" imi aduce aminte de vechi mei amici de pe atunci cand(fiind si eu ratacit)frecventam cluburile si barurile din Downtown-ul Canadei.Unul dintre indemnele noastre la bautura suna cam asa:haideti sa mai bem un pahar de otrava!!Cam asa suna si indemnul tau referitor la citirea acelui articol.Daca te uiti mai atent de unde provine articolul acela,vei constata cu stupoare ca este preluat din ziarul "Adevarul"

Acum vad ce ai scris aici. Ce sa înteleg din asta? Ca te lauzi ca esti/ai fost în Canada si ca mergeai la bautura ca un mare barbat?

Ca te legi superstitios de niste formule verbale?

Ca daca e din Adevarul înseamna ca nu e adevarat? Atunci de ce a fost copiat pe CrestinOrtodox?

Citat:
Deci vrei sa imi arati ca ar trebui sa cred in ce zice ziarul "Adevarul"si nu in invataturile Sfintilor Parinti care spun cu totul altceva despre ce se precizeaza in acel ziar?Pilat a intrebat pe Hristos,ce este adevarul?Hristos nu i-a raspuns pentru ca Pilat a intrebat gresit,daca intreba,cine este adevarul,Hristos ar fi raspuns,Eu sunt Adevarul,Calea si Viata!Deci daca in ziarul "Adevarul nu se gaseste precizat numele Lui Hristos si nu se scrie ca Hristos este Calea,Adevarul si Viata,atunci acel ziar numai este adevarul ci minciuna!
Eu ti-am dat un citat din Sfintii Parinti, Sfântul Andrei al Cezareei (care are cea mai buna tâlcuire a Apocalipsei). Tu despre care Sfinti Parinti vorbesti?

Nu se gaseste numele lui Hristos? Asta e alta superstitie. Asta ti-e Ortodoxia? Daca nu se gaseste numele lui Hristos înseamna ca e fals? Asta e gândire perturbata, inclusiv din punct de vedree medical.

Citarea din evanghelie nu are nici o legatura.

Citat:
Wow!Ce frumos ai scris aici!Minunata icoana!Slava Lui Dumnzeu!Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor,Amin!

Entuziasmul tau în fata cuvintelor lui Ortodox4life mi se pare artificiala iar folosirea lui wow în contextul respectiv denota o lipsa a unei scari de valori. Vrei de fapt sa-ti exprimi 'adeziunea' la ideile lui O4l?

Citat:
Nu mai imi purta mie de grija,are Hristos si Sfinti si Maica Domnului grija de mine,macar sa te intorci tu la ortodoxie si sa numai smintesti pe cei din jur cu jocurile tale de-a magicianul.Doamne ajuta!
Ce numesti tu ortodoxie e o caricatura. Cipuri, 666, sionisti... Restrânge-te la idei, nu mai fa aprecieri ale mele.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 13:28:51
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

15.si i s-a dat ei sa insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei sa si graiasca si sa omoare pe toti citi nu se vor inchina chipului fiarei.

16. si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mina lor cea dreapta sau pe frunte.

17. incit nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decit numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.

18. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. si numarul ei este sase sute saizeci si sase. (Apocalipsa 13-15)

draga Andrei si Mihail,

V-am scris din Sfinta Scriptura.Se vede clar,ca este vorba despre semn pe mina stinga sau pe frunte,se spune clar ca nu poate sa mai cumpere sau vinde decit cel care are semnul pus,se spune clar ca numarul fiarei este 666.
Toate acestea sint spuse de Dumnezeu,prin Sfintul Apostol Ioan.

Si acum....

Tuturor celor ce s-au inchinat antihristului li se va pune "semn pe mina lor cea dreapta sau pe frunte",asa cum in antichitate fruntile sclavilor erau infierate cu pecetea stapinului,iar soldatii o purtau pe miinile lor.

" Se va sili sa puna numele cel pierzator al potrivnicului si inselatorului pe mina lor cea dreapta,spre a le taia lucrarea celor drepte si bune( semnul sfintei cruci,de ex...nota mea aici) si,de asemenea,pe fruntile lor,spre a-i invata pe cei amagiti sa indrazneasca intru intuneric si intru inselaciune;insa nu va fi primit de cei ale caror fete sint pecetluite cu dumnezeiasca lumina.
Iar pecetea si numarul fiarei se va vesti pretutindenea,celor ce vor cumpara si celor ce vor vinde,asa incit ceilalti care nu l-au primit sa patimeasca moarte cumplita prin lipsa celor de trebuinta".( Sfintul Andrei al Cezareii,cap 37 )

Foarte clar si bine a scris parintele Paisie,sint nenumarate alte marturii ale sfintilor despre vremurile pe care le traim si care vor veni...dar si noi am putea sa le vedem,ca doar traim in ele.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 16:55:30
ortodox4life's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum vad ce ai scris aici. Ce sa înteleg din asta? Ca te lauzi ca esti/ai fost în Canada si ca mergeai la bautura ca un mare barbat?

Ca te legi superstitios de niste formule verbale?

Ca daca e din Adevarul înseamna ca nu e adevarat? Atunci de ce a fost copiat pe CrestinOrtodox?

Eu ti-am dat un citat din Sfintii Parinti, Sfântul Andrei al Cezareei (care are cea mai buna tâlcuire a Apocalipsei). Tu despre care Sfinti Parinti vorbesti?

Nu se gaseste numele lui Hristos? Asta e alta superstitie. Asta ti-e Ortodoxia? Daca nu se gaseste numele lui Hristos înseamna ca e fals? Asta e gândire perturbata, inclusiv din punct de vedree medical.

Citarea din evanghelie nu are nici o legatura.

Entuziasmul tau în fata cuvintelor lui Ortodox4life mi se pare artificiala iar folosirea lui wow în contextul respectiv denota o lipsa a unei scari de valori. Vrei de fapt sa-ti exprimi 'adeziunea' la ideile lui O4l?

Ce numesti tu ortodoxie e o caricatura. Cipuri, 666, sionisti... Restrânge-te la idei, nu mai fa aprecieri ale mele.

Cum ti se pare tie ca ma laud cu ceva?Nu are nici o importanta unde locuiesc si ar fi cea ma mare prostie sa ma laud ca stau nu stiu unde.Eu sper sa ajung in Rai impreuna cu cat mai multi oameni,acolo este casa noastra permanenta,cu asta ma pot lauda si sper ca si tu sa te mantuiesti.Iar in legatura cu bautura am precizat in paranteza ca vorbeam despre vremea cand eram ratacit,cand nu cunosteam pe Hristos,cand nu traim in Biserica si in traditia Sfintilor Parinti.

Si in legatura cu acel citat,ce conteaza ca este de pe acest site,mai putin relevant,conteaza sursa,de unde vine,nu pe ce site este postat.Tu cand scri acum pe forum si vorbesti de hula impotriva Sfintilor Parinti,nu scri pe site-ul crestinortodox?Conteaza cuvintele,de unde vin nu pe ce site sunt postate,minciuna e minciuna oriunde ai pune-o!

Iar in legatura cu citatul tau despre apocalipsa,degeaba recunosti un sfant daca negi pe restul,asta se numeste viclenie,erezie,paganism.

Dupa cum scri s-ar parea ca susti talmudul evreisesc babilonian!Ma bucur ca putem discuta si ma bucur ca incerci sa ma intelegi pe cat poti si vad ca a inceput sa iti placa ceea ce scriu,te rog mai scrie,chiar imi face placere,prin intermediul tau imi pot apara si promova credinta orotdoxa :)

[COLOR=#008080]Să citim Scriptura
în lumina Sfinților Părinți
și să căutăm
cheia Bibliei în ea însăși
[/COLOR]
[COLOR=#008080][/COLOR]
Duhul Sfânt este autorul Bibliei, iar cel ce vrea s-o înțeleagă trebuie să dobândească mai întâi roadele Duhului: „dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea” (Gal. 5, 22-23).
Când răsare soarele se aprind de lumină mai întâi piscurile cele înalte ale munților; tot astfel, Soarele Dreptății, care răsare din cuvintele Bibliei, luminează mai întâi de toate mințile curate ale sfinților. „Aceasta știind mai dinainte de toate trebuie să știți că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt” (II Petru l, 20-21).
Etalonul valorilor este aurul; al spațiului este metrul, și al greutății este kilogramul. Dar
etalonul adevărului este Iisus Hristos. „Eu sunt lumina lumii” (In. 8, 12); „Fără Mine nu puteți face nimic” (In. 15, 5). Fără lumina lui Iisus noi nu putem înțelege nici lumea înconjurătoare, nu ne putem înțelege nici pe noi înșine, precum nu putem înțelege nici Sfânta Scriptură."

din “Cum sa citim Biblia în învățătura Sfinților Părinti”
de Arhimandrit Paulin Lecca

Numai bine,pace si mantuire iti doresc si intorcere la credinta!Doamne ajuta!

Hristos a inviat!Adevarat a inviat!

Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:03:03
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate ortodox4life matale de unde stii ca pe cartile alea de zice ca sunt scrise de parintele Paisie Aghioritul chiar sunt scrise de parintele Paisie?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:20:19
Anca-Miha
Guest

Implicit

Exista si carti de-ale parintelui Paisie Aghioritul care nu sunt scrise de parintele Paisie Aghioritul?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:26:57
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Sherlock, totul în Apocalipsa este simbolic, nimic nu trebuie luat literar.

Ortodox4life,
Citat:
Tu cand scri acum pe forum si vorbesti de hula impotriva Sfintilor Parinti,nu scri pe site-ul crestinortodox?Conteaza cuvintele,de unde vin nu pe ce site sunt postate,minciuna e minciuna oriunde ai pune-o!
Atunci de ce te-ai legat ca articolul e de pe Adevarul?

Citat:
Iar in legatura cu citatul tau despre apocalipsa,degeaba recunosti un sfant daca negi pe restul,asta se numeste viclenie,erezie,paganism.
Sunt mai multe tâlcuiri ale Apocalipsei facute de Parintii din vechime si seamana cu cea a Sfântului Andrei al Cezareii, adica dau lucrurilor o interpretare duhovniceasca, nu literara.

Ce a facut parintele Paisie este o iesire din aceasta traditie. Nu zic ca e ceva rau, avertismentele date de el au rolul lor. Implantarea cipurilor, vaccinurile, chiar daca nu sunt pecetluiri ale antihristului, sunt totusi ceva ce ne-ar afecta integritatea fiintei, ne-ar tulbura mintea de la rugaciune. De asmenei ce spune el despre religiile Indiei e foarte folositor, acea carte ar salva multi tineri de la ratacirea distrugatoare a yogai, daca ar fi cunoscuta.

Si nu sunt iubitor al iudaismului daca asa am lasat impresia, mozaicii sunt antihristi si pagâni.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:27:20
ortodox4life's Avatar
Senior Member

Implicit Hristos a inviat!Adevarat a inviat!

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate ortodox4life matale de unde stii ca pe cartile alea de zice ca sunt scrise de parintele Paisie Aghioritul chiar sunt scrise de parintele Paisie?
De unde stiu?Tu de unde sti ca tu acum cand imi scri nu vorbesti cu o maimuta sau cu un pinguin?Se zice pe forum ca sunt ortodox4life,de unde sti tu cu cine vorbesti,scrie undeva ca eu sunt cel care iti vorbeste?Cam asa suna intrebarea ta.Si de ce ma intrebi,cand sti clar ca indiferent de raspunsul pe care il vei primi,tot nu ma vei crede sau tot vei continua sa hulesti,indiferent de ce ti-as raspunde eu.

Tu cand musti si gusti dintr-un mar,de unde sti ce fruct este?Sau cand vezi un oarecare pom roditor,oare nu il cunosti dupa roadele sale ce fel de pom este?Daca cel care gusta si vede este nesimtit atunci nici pomul si nici rodul numai exista pentru el,dar asta nu inseamna ca pomul si rodul sau numai exista ci ca exista si este gustat,simtit si marturist de catre toti cei care il pot vedea si gusta.Cei care nu pot,pentru ca nu vor se multumesc numai ca radacinile putrede si fructele stricate ale ereziilor.Doamne ajuta!Hristos a inviat?Adevarat a inviat!

Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:46:41
ortodox4life's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sherlock, totul în Apocalipsa este simbolic, nimic nu trebuie luat literar.

Ortodox4life,

Atunci de ce te-ai legat ca articolul e de pe Adevarul?

Sunt mai multe tâlcuiri ale Apocalipsei facute de Parintii din vechime si seamana cu cea a Sfântului Andrei al Cezareii, adica dau lucrurilor o interpretare duhovniceasca, nu literara.

Ce a facut parintele Paisie este o iesire din aceasta traditie. Nu zic ca e ceva rau, avertismentele date de el au rolul lor. Implantarea cipurilor, vaccinurile, chiar daca nu sunt pecetluiri ale antihristului, sunt totusi ceva ce ne-ar afecta integritatea fiintei, ne-ar tulbura mintea de la rugaciune. De asmenei ce spune el despre religiile Indiei e foarte folositor, acea carte ar salva multi tineri de la ratacirea distrugatoare a yogai, daca ar fi cunoscuta.

Si nu sunt iubitor al iudaismului daca asa am lasat impresia, mozaicii sunt antihristi si pagâni.
Articolul a fost postat pe site-ul crestin ortodox si a fost preluat din ziarul "Adevarul".Numai te preface ca nu sti la ce ma refer!

Si normal ca sfinti dau o interpretare duhovniceasca si nu literara,vezi mai te scapi din cand in cand si mai zice si cate un adevar!Si referitor la cartea Cuviosului Paisie a fost redata pe site-ul sfaturiortodoxe.ro si se gaseste si la libraria Sofia din Bucuresti!

Daca citesti cartea pana la sfarsit o sa vezi multe marturi ale fostilor yoghini care s-au intors la credinta ortodoxa!Iata si un scurt fragment din aceasta carte:

"In zilele noastre asistăm la o veritabilă explozie de organizatii new age-iste care cultivă sistematic imaginatia în mintile adeptilor lor. în acest fel, Diavolul găseste terenul cel mai prielnic pentru a-i „duce la cinema“, cum obisnuia să spună bătrânul Paisie. Acest teren extrem de fertil va fi valorificat si de către Antihrist, în scopul plăsmuirii falselor sale minuni. Sfântul Apostol Pavel scrie în cea de-a doua sa epistolă către tesaloniceni că arătarea lui Antihrist va fi însotită de false minuni care se vor săvârsi prin lucrarea Diavolului: Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui Satan, însotită de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase, si de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului (II Tes. 2,9-10).

Să urmăm asadar pasii bătrânului si ai tuturor sfintilor de peste veacuri, si să-i chemăm neîncetat în rugăciuni, astfel încât fiecare dintre noi să dobândească experienta lui Dumnezeu în Duhul Sfânt. Atunci toate se vor aseza pe făgasul lor firesc: vom deosebi adevărul de minciună, realitatea de imaginar, lumina de întuneric. Căci nu există nimic mai însemnat, mai de trebuintă, mai înalt în această lume decât cunoasterea si iubirea Adevăratului Dumnezeu: Tatal,Fiul-Iisus Hristos si Duhul Sfant,Treimea Sfanta.Pentru că ceea ce se pierde sau se câstigă la sfârsitul oricărei călătorii omenesti în această lume nu este nimic mai putin decât viata vesnică.Amin!

Asadar, analiza acestor aspecte legate de meditatia orientală si rugăciunea crestină revelează o dată în plus antiteza fundamentală dintre cele două religii. Pe cât diferă lumina de întuneric si Dumnezeu de Diavol, pe atât diferă Biserica lui Hristos de păgânismul hindus si de sectele new age-iste ale ecumenismului!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 17:47:01
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

In Romania a venit cuviosul Efrem Athonitul si nu a zis in niciun caz asemenea chestii cu codul de bare , cipul etc.
Mai frate ortodox4life si frate podolski ca sa va convingeti dvs. cu urechile si ochii vostri duceti-va la Sfantul Munte Athos (eventual la manastirile romanesti de acolo) si vorbiti cu preotii de pe acolo.
Duceti-va chiar la schitul Lacu la parintele Petroniu.

Orice om are deja un cod este vorba de CNP (codul numeric personal) si nu e nimic anti-hristic in asta.
Si parintele Lacatusu de e sfant a avut acel cod - CNPul.

Cifra 6 nu e rea ca e creata de Sfanta Treime.
Rai sau buni pot sa fie numai oamenii sau ingerii care au posibilitatea de a alege.

Deci e foarte clar care e anti-hristul vremilor contemporane - ideologia new-age si a fi insemnat cu aceasta ideologie - a actiona conform ei e pecetea pe mana dreapta si a fi sub influenta acestei ideologii e pecetea de pe frunte.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IPS Teofan un antihrist? mihailt Biserica Ortodoxa Romana 29 04.08.2014 16:25:08
Unii din cei mai mari sfinti ai timpurilor noastre -carte audio bin000 Resurse ortodoxe on-line 1 12.11.2011 16:39:14
Inaintemergatorii lui antihrist anna21 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 39 25.12.2010 02:29:15
Cuvânt despre venirea lui Antihrist și pentru sfârșitul lumii clujeanul33 Generalitati 14 07.05.2010 23:38:20
Cel mai mare roman al tuturor timpurilor Dodi Generalitati 5 12.09.2006 19:04:14