Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2009, 16:36:26
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Mai Razvan, dar vorbesti ca si cand ai face parte din Sfanta Treime. Mai usor cu aceste verdicte. Ortodoxia iti ofera calea sigura spre mantuire, dar tot ea te indeamna si la iubirea aproapelui fie el si catolic, protestant, ateu...

Noua ortodocsilor ne este propriu sa iubim si nu sa judecam.
Ortodocsii trebuie sa iubeasca pe aproapele lor tot timpul, insa cand acest "aproape al nostru" propovaduieste erezii, suntem datori a-l combate cu toate argumentele teologice posibile. Altfel, daca tacem, inseamna ca suntem de acord cu ereziile propovaduite de acel "aproape", fie el catolic, protestant sau neoprotestant [sectant, cu alte cuvinte], suntem de acord cu acele minciuni propovaduite despre Dumnezeire de catolici si [neo-]protestanti si avem pacate la adresa Duhului Sfant, singurele ce nu pot fi iertate de Dumnezeu la Judecata Particulara a sufletelor omenesti. Costele, probabil ca n-ai inteles ca nu eu am spus asa ceva prima oara, ci Parintii Sfinti ai Bisericii noastre Ortodoxe. Iar de esti de acord cu minciuna propovaduita de aceia impotriva Dumnezeirii, dupa cum dai de inteles, e numai problema ta personala. Eu doar ma pot ruga pentru tine sa revii la calea cea dreapta in credinta. Atat. Nu pot face mai multe pentru tine din acest punct de vedere.

Razvan
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 16:39:01
razvan_m
Guest

Implicit

Iar a combate ereziile nu inseamna nicidecum a judeca pe acel ce le propovaduieste, ci doar inseamna a-i arata care este calea cea dreapta de urmat in credinta. Ca nu vrea el sa inteleaga, asta tine de indaratnicia personala sau de putina stiinta teologica a lui.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 17:02:55
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

14. Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!
15. Că în Hristos Iisus nici tăierea împrejur nu este ceva, nici netăierea împrejur, ci făptura cea nouă.
16. Și câți vor umbla după dreptarul acesta, - pace și milă asupra lor și asupra Israelului lui Dumnezeu!
17. De acum înainte, nimeni să nu-mi mai facă supărare, căci eu port în trupul meu, semnele Domnului Iisus.
18. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu duhul vostru, fraților! Amin.

Daca zice cineva ca Sfantul Padre Pio nu era botezat apoi mie mi se pare ca Dumnezeu a lasat sa fie botezat in sange si in duh care botez e mai mare decat cel din apa si duh.
Cum am mai zis la alt post este un Sfant Mucenic care a fost general turc, care a marturisit pe Hristos cand a vazut Sfanta Lumina si generalul turc de langa el i-a taiat cand l-a auzit zicand :"Hristos este Dumnezeu!".
Acest Sfant Mucenic are sfinte moaste.
Aceasta ca botezul in propriul sange si in duh pentru domnul nostru Iisus Hristos este mai mare decat cel in apa si in duh zice si parintele Cleopa in invatatura de credinta ortodoxa la felurile botezului.

Ca botezul catolicilor e valid sau nu nu stiu dar clar e ca Sfantul Padre Pio e sfant crestin.

Stigmatele lasa Dumnezeu sa i le faca diavolii sa aiba plata pe lumea cealalta ca a suferit pentru Hristos.
Cred ca sunt ceva mucenici care au murit pentru Hristos si totusi nu erau botezati dar totusi sunt mucenici.
Un exemplu clar e cu acel general turc, despre care vedeti scris la parintele Cleopa in predica sa despre Sfanta Lumina de o pogoara Domnul nostru Iisus Hristos in fiecare an la Ierusalim.

Sfantul nostru Sinod a zis caci nu sunt valide tainele de la catolici dar nu poate sa contrazica minunea cu acel Sfant Mucenic turc.
Care a ajuns Sfant mucenic fiind nebotezat.
Cel mult poate sa ii modifice viata cum s-a facut deja cu viata Sfintei Mucenite Drosida, si vedeti topicul scris de mine pe acea tema.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 18:08:35
razvan_m
Guest

Implicit

Inselari, Mihaile, inselari ceea ce vrei tu sa spui despre Padre Pio. Daca-si varsa sangele marturisind pe Hristos ca si pasa turc de care vorbesti, atunci ar fi existat si sansa mantuirii sale personale. Asa, demonii lui Lucifer i-au incalcat dreptul la liberul arbitru lasat de Dumnezeu oricarei fiinte umane, maltratandu-l si provocandu-i acele rani pe care catolicii le numesc stigmate. Chiar la un moment dat Padre Pio spunea ca din cauza acelor rani nu mai avea mult pana sa moara. Oare Dumnezeu ar putea incalca intr-o asemenea maniera grosolana dreptul la liberul arbitru pe care l-a lasat fiecarui om, provocandu-i rani si suferinte aproape veciine cu moartea? Sa fim seriosi, doar diavolii [ingerii lui Satan] pot maltrata intr-un asemenea fel o fiinta umana.

Iar despe acel pasa turc care este actulmente Mucenic Ortodox, nu catolic, nu protestant: de vreme ce L-a marturisit pe Hristos ca pe Dumnezeul nostru Cel Adevarat si a murit taiat din aceasta pricina de sabiile paganilor musulmani, este cu adevarat Sfant Mucenic Ortodox, el marturisind aceasta atunci cand Sfanta Lumina s-a pogorat din Ceruri la sfintele rugaciuni ale Patriarhului [Ortodox] al Ierusalimului din acea vreme.
Fii sigur, ca daca se ruga papa de la Roma pentru pogorarea Sfintei Lumini si aceasta n-ar fi aparut, aunci acel pasa n-ar mai fi marturisit vreodata ca Hristos este Dumnezeul Cel Adevarat, caci aceasta minune a convertirii generalului turc la Ortodoxie este strans legata de Minunea Pogorarii Sfintei Lumini ca urmare a rugaciunilor Patriarhului Ortodox al Ierusalimului. Fara aceasta minune, generalul turc ar fi irosit sansa mantuirii personale de catre Dumnezeul Cel Cinstit in Prea Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Razvan
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 19:01:19
Senior Member

Implicit

Pai da mai frate Razvane normal Dumnezeu a lasat ca Sfantul Pio sa fie chinuit de duhurile rele pentru Hristos ca sa ia plata pe lumea cealalta.
Dar a lasat sa ii chinuie trupul.
Ce dreptul Iov nu a lasat Dumnezeu sa ii aduca Satana asupra sa lepra?
Nu a lasat Dumnezeu pe Satana sa ii omoare fii si fiicele dreptului Iov?
Ca doar la indemnul Satanei a fost rastignit de catre romani si Domnul nostru Iisus Hristos.
Dealtfel arhiereii catolici l-au cam prigonit si ei pe Padre Pio.
Padre Pio a avut o viata de sfant crestin (ortodox) cu postire,asceza,smerenie milostenie etc.
(se zice ca postea post negru 20 de zile)
Eu nu am zis de padre Pio ca e Sfant catolic am zis ca e sfant crestin (ortodox).
El asculta de biserica catolica pentru ca o considera biserica lui Dumnezeu si aceea era biserica de pe unde era el.
http://en.wikipedia.org/wiki/Padre_Pio
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 19:06:17
Senior Member

Implicit

S-au gasit Sfintele sale moaste neprutezite si unghiile necrescute.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...oriesumato.JPG
Barba ii este asa cum a fost cand l-au pus in sicriu.
Zice partea de sus a capului era schelet dar restul trupului era in stare buna.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 19:19:07
razvan_m
Guest

Implicit

Mihaile, exista mai multe cauze de neputrezire a unui cadavru, mai exact 8 la numar. Vezi ca le-am citat pe aici pe undeva. Daca i-a crescut parul/barba in mormant inseamna ca a fost sub blestem. Asta ar fi una dintre cauze. Restul [celelalte 7] te invit sa le citesti si singur.
Vezi ce spun si Parintii nostri Ortodocsi despre 'moastele' lui Padre Pio, inainte de a-ti da singur cu parerea sau de a prelua informatii nedigerate tocmai de la catolici.
Apoi, Trupul lui Hristos este Unul, dupa cum si Biserica Sa este Una, nu Doua, nu Trei sau mai multe: deci Biserica lui Hristos e ori Cea Ortodoxa, ori cea catolica. Numai Una, nu mai multe. Iar daca tu consideri ca biserica catolica e Sfanta Biserica a lui Hristos, atunci de ce nu parasesti Ortodoxia [Care, astfel, in conceptia ta a devenit eretica] si nu devii membru al bisericii romano-catolice, nu-l slavesti pe papa ca pe cineva mai presus de pacat, dupa cum singur a dat o dogma in acest sens [dogma infailibilitatii papale]?
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 19:38:27
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

ignoranta ta razvan fata de BC ma copleseste.

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote
Vechi 28.03.2009, 00:53:19
monica.miholca
Guest

Implicit

Un articol despre "sfintii" catolici
http://www.ortodoxie-catolicism.ro/9...ilor-catolici/
Reply With Quote
Vechi 30.03.2009, 21:29:37
Senior Member

Implicit

Padre Pio s-a oferit lui Dumnezeu ca jertfa in timpul celui de-al doilea razboi pentru ca sa inceteze varsarea de sange intre frati caci Dumnezeu este Dumnezeu a tuturor.
Este asta invatatura diavolului?
Normal ca s-a si rugat cu ardoarea pentru incheiera acelui razboi.
Parintele Sofronie Saharov s-a rugat atat de mult sa inceteze razboiul si atata asceza a facut ca s-a imbolnavit la stomac.

Asta da ecumenism.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica catolica ca si cladire elcipo Biserica Romano-Catolica 153 12.08.2015 14:07:40
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29
Blasfemie la o liturghie catolica colaps Generalitati 48 02.01.2011 19:37:19
Crucea catolica Dia20_diana Biserica Romano-Catolica 135 06.12.2010 23:45:33
Cruciulita catolica devorator Generalitati 51 01.04.2010 11:07:30