![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se uita nemultumiti catre cei cu plozi care pling de foame si fac pe ei. Banuiesc ca daca cei care au compus aceste versuri, erau calugari si evident nu aveau de unde sa stie de problemele care vin odata cu copiii, si faptul ca nu prea se poate sa lasi "toata grija lumeasca" Si mai spui ca ei STIAU ceva ce nu stim noi..ca "Dumnezeu e lucrator in cei ce cred". Oricit ai crede, copilul face pe el caca si pipi, si urla, ii este foame, ocazional vomita. Deci cu functiile corpului nu ai cum sa lucrezi sa le opresti numai pentru ca esti FOARTE credincios. |
|
||||
|
||||
![]()
Andrei, ele au fost compuse nu dupa mintea lor, ci inspirati fiind de Duhul Sfant. De aceea ele sunt actuale si astazi. Nu avem un Dumnezeu care ramane depasit de problemele din prezent, ci avem parte de oameni care nu mai cred in El sau cred intr-un mod gresit, de aceea nu se mai arata lucrarea Sa in noi.
Sunt multi copii care vin duminica la noi in biserica si nu deranjeaza, asa ca nu trebuie sa facem dintr-un caz particular (un copil cu probleme), unul general (toti sunt asa). Iar daca nu putem ajunge, un parinte e bine placut in fata lui Dumnezeu si printr-un gand adresat Lui, cu atat mai mult printr-o rugaciune. Problema nu e ca nu merg si acesti parinti, ci ca multi care ar putea sa mearga nu o fac invocand motive fara temei. Nu avem credinta tare Andrei, suntem departe de cei din vechime care l-au luat pe slabanog pe un pat si l-au coborat prin acoperisul casei in fata lui Hristos si slabanogul a primit vindecare. Prin credinta noastra se pot aduce binefaceri si altora, numai sa credem tare. Asa ca nu cred ca e cazul sa stam cu ochii pe ceas daca am ajuns in biserica, ci pe inima. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine spun multi din acest forum asa este nusi are locul In Biserica , el este In aceste cazuri unealta vrajmasului nostru , el vrajmasul are multe feluri de a atrage atentia noastra de la Sf. Liturghie.
Referitor la predica din biserica un lucru as adauga ca oamul sta si asculta cu drag si cu atentie multa pIna la un anumit TIMP si anume pIna atunci cInd Harul lucreaza si omul se lasa cundus de harul lucrator al LUI Dumnezeu si pIna cInd nu se substitue harului si Incepe sa spuna pe ocolite altceva cel preocupa su ce ne preocupa pe toti din timpurile acestea Frica zilei de mIine, ca nu vom avea ce pune pe masa si altele , Insa nu ar trebui sa fie asa , Vedeti fratiile voastre ca daca ajungem la o Manastire sau la un Parinte Imbunatatit cu Duhul si el deslegat fiind de lume si de grijile lumesti prin DRAGOSTEA LUI FATA DE DUMNEZEU SI DE PLINIREA PORUNCILOR LUI PARCA TIMPUL SE ORESTE SI NU AM VREA SA SE MAI TERMINE de ce pentru ca ei sau incredintat cu toata fiinta lor lucrari la care au fost chemati si lumea pentru ei e moarta si ei lafel pentru lume. Nu ma intelegeti gresit nu stau sa judec pe nimeni si nu doresc cearta su vrajba, sunt un sarman muritor al acestei lumi si asta am constatat eu nu spun ca sunt vrednic de nimic sunt un pacatos plin de pacate si nimic mai mult iertatima daca am suparat pe careva cu ceva ca nu asta a fost intentia mea AMIN AMIN AMIN SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU SLAVA TIE +++ +++ +++ +++ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne pastram trezvia si sa CONSTIENTIZAM ca nu tot ce scoatem pe gura apartine realitatii!
Atit! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt de acord cu ceasul in Biserica.De exemplu ,noi cand ne rugam acasa ,ar trebui sa nu ne uitam la ceas,pentru ca suntem in convorbire cu Dumnezeu,insa nu e asa,trebuie sa stim cat timp ne rugam .La fel,in Biserica preotul trebuie sa aiba o masuratoare a timpului ca sa-si organizeze bine Liturghia.
Cand spunem ca toata grija cea lumeasca sa o lepadam,cred ca nimeni nu se gandeste la ora,ci gandul aluneca la diverse alte lucruri. Cred ca aceasta problema este o exagerare,nu vad cum ceasul ar distrage atentia de la slujba. Faptul ca noi ne gandim ca trece greu slujba si ne uitam la ceas,asta nu inseamna ca trebuie sa dam vina pe orologiu,ci pe mintea noastra imprastiata. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand am abordat subiectul cu internetul,cum ca nu este atat de folositor pe cat credem,multi au sous ca este doar un instrument,depinde cum il folosesti.
Cred ca si ceasul este instrument ,trebuie sa-l folosesti,dar cum trebuie,chiar si in Biserica. Si la mana port ceas,si ma uit la el cand doresc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar daca putem gasi diverse temeiuri practice ale prezentei ceasului in biserica, expus pe peretii sai, eu nu sunt pentru. Traim o viata extrem de agitata si macar in biserica avem nevoie de tihna, pentru a dobandi o asezare launtrica in rugaciune. Acest lucru nu se poate intampla daca participam la slujbe contra cronometru.
Pe de alta parte, macar de ar fi ceasul principala noastra ispita in biserica sau in afara sa. Dar tare ma tem, - si spun pentru ca mi se intampla - ca gandul imi zboara in alta parte, sau merg la biserica neimpacat cu cel caruia i-am gresit si multe altele ca acestea. In masura in care ne sfintim viata ne sfintim si timpul. Goana aceata a timpului, ne devine castig, devine timp al mantuirii, in care invatam sa traim intens si cu folos clipa, pentru a putea gusta deplin din vesnicie. Last edited by Marius22; 06.01.2011 at 18:12:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? | patinina34 | Generalitati | 1 | 22.04.2009 11:00:54 |
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii | podolski_2 | Rugaciuni | 3 | 04.12.2008 23:58:19 |
|