Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2011, 17:22:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Andrei, nu se spune in Heruvic "toata grija cea lumeasca sa o lepadam"? Crezi ca cei care au alcatuit aceasta cantare nu stiau de copii si de problemele lor? Stiau, dar mai stiau ceva spre deosebire de noi, ca Dumnezeu e lucrator in cei ce se arata lucratori in a implini voia Sa.
.
Costel, ce sa spun, parerea mea este ca nu stiau, si dovada este ca si acuma deseori strimba din nas cind sunt deranjati de la a cinta aceste versuri, frumos si cu intonatie angelica.
Se uita nemultumiti catre cei cu plozi care pling de foame si fac pe ei.
Banuiesc ca daca cei care au compus aceste versuri, erau calugari si evident nu aveau de unde sa stie de problemele care vin odata cu copiii, si faptul ca nu prea se poate sa lasi "toata grija lumeasca"

Si mai spui ca ei STIAU ceva ce nu stim noi..ca "Dumnezeu e lucrator in cei ce cred". Oricit ai crede, copilul face pe el caca si pipi, si urla, ii este foame, ocazional vomita. Deci cu functiile corpului nu ai cum sa lucrezi sa le opresti numai pentru ca esti FOARTE credincios.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 17:52:56
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Andrei, ele au fost compuse nu dupa mintea lor, ci inspirati fiind de Duhul Sfant. De aceea ele sunt actuale si astazi. Nu avem un Dumnezeu care ramane depasit de problemele din prezent, ci avem parte de oameni care nu mai cred in El sau cred intr-un mod gresit, de aceea nu se mai arata lucrarea Sa in noi.

Sunt multi copii care vin duminica la noi in biserica si nu deranjeaza, asa ca nu trebuie sa facem dintr-un caz particular (un copil cu probleme), unul general (toti sunt asa). Iar daca nu putem ajunge, un parinte e bine placut in fata lui Dumnezeu si printr-un gand adresat Lui, cu atat mai mult printr-o rugaciune. Problema nu e ca nu merg si acesti parinti, ci ca multi care ar putea sa mearga nu o fac invocand motive fara temei.

Nu avem credinta tare Andrei, suntem departe de cei din vechime care l-au luat pe slabanog pe un pat si l-au coborat prin acoperisul casei in fata lui Hristos si slabanogul a primit vindecare. Prin credinta noastra se pot aduce binefaceri si altora, numai sa credem tare. Asa ca nu cred ca e cazul sa stam cu ochii pe ceas daca am ajuns in biserica, ci pe inima.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 18:27:08
ioan_strainul
Guest

Arrow Ceasul din biserica

Bine spun multi din acest forum asa este nusi are locul In Biserica , el este In aceste cazuri unealta vrajmasului nostru , el vrajmasul are multe feluri de a atrage atentia noastra de la Sf. Liturghie.
Referitor la predica din biserica un lucru as adauga ca oamul sta si asculta cu drag si cu atentie multa pIna la un anumit TIMP si anume pIna atunci cInd Harul lucreaza si omul se lasa cundus de harul lucrator al LUI Dumnezeu si pIna cInd nu se substitue harului si Incepe sa spuna pe ocolite altceva cel preocupa su ce ne preocupa pe toti din timpurile acestea Frica zilei de mIine, ca nu vom avea ce pune pe masa si altele , Insa nu ar trebui sa fie asa , Vedeti fratiile voastre ca daca ajungem la o Manastire sau la un Parinte Imbunatatit cu Duhul si el deslegat fiind de lume si de grijile lumesti prin DRAGOSTEA LUI FATA DE DUMNEZEU SI DE PLINIREA PORUNCILOR LUI PARCA TIMPUL SE ORESTE SI NU AM VREA SA SE MAI TERMINE de ce pentru ca ei sau incredintat cu toata fiinta lor lucrari la care au fost chemati si lumea pentru ei e moarta si ei lafel pentru lume.
Nu ma intelegeti gresit nu stau sa judec pe nimeni si nu doresc cearta su vrajba, sunt un sarman muritor al acestei lumi si asta am constatat eu nu spun ca sunt vrednic de nimic sunt un pacatos plin de pacate si nimic mai mult
iertatima daca am suparat pe careva cu ceva ca nu asta a fost intentia mea AMIN AMIN AMIN
SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU SLAVA TIE
+++ +++ +++ +++
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 18:39:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
Bine spun multi din acest forum asa este nusi are locul In Biserica , el este In aceste cazuri unealta vrajmasului nostru , el vrajmasul are multe feluri de a atrage atentia noastra de la Sf. Liturghie.
Referitor la predica din biserica un lucru as adauga ca oamul sta si asculta cu drag si cu atentie multa pIna la un anumit TIMP si anume pIna atunci cInd Harul lucreaza si omul se lasa cundus de harul lucrator al LUI Dumnezeu si pIna cInd nu se substitue harului si Incepe sa spuna pe ocolite altceva cel preocupa su ce ne preocupa pe toti din timpurile acestea Frica zilei de mIine, ca nu vom avea ce pune pe masa si altele , Insa nu ar trebui sa fie asa , Vedeti fratiile voastre ca daca ajungem la o Manastire sau la un Parinte Imbunatatit cu Duhul si el deslegat fiind de lume si de grijile lumesti prin DRAGOSTEA LUI FATA DE DUMNEZEU SI DE PLINIREA PORUNCILOR LUI PARCA TIMPUL SE ORESTE SI NU AM VREA SA SE MAI TERMINE de ce pentru ca ei sau incredintat cu toata fiinta lor lucrari la care au fost chemati si lumea pentru ei e moarta si ei lafel pentru lume.
Nu ma intelegeti gresit nu stau sa judec pe nimeni si nu doresc cearta su vrajba, sunt un sarman muritor al acestei lumi si asta am constatat eu nu spun ca sunt vrednic de nimic sunt un pacatos plin de pacate si nimic mai mult
iertatima daca am suparat pe careva cu ceva ca nu asta a fost intentia mea AMIN AMIN AMIN
SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU SLAVA TIE
+++ +++ +++ +++
Ce te faci frate ca dupa Liturghie, unde intradevar te simti bine si impacat cu totii, mergi acasa la familie si realizezi ca nu ai cu ce plati ratele la casa, nu ai servici, parintii sunt bolnavi, copii isi cer si ei dreptul si cite si mai cite care NU SE DUC in mod miraculos, DOAR DORIND ACEST LUCRU
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 21:11:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce te faci frate ca dupa Liturghie, unde intradevar te simti bine si impacat cu totii, mergi acasa la familie si realizezi ca nu ai cu ce plati ratele la casa, nu ai servici, parintii sunt bolnavi, copii isi cer si ei dreptul si cite si mai cite care NU SE DUC in mod miraculos, DOAR DORIND ACEST LUCRU
Si ce propui?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 22:02:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Si ce propui?
Sa ne pastram trezvia si sa CONSTIENTIZAM ca nu tot ce scoatem pe gura apartine realitatii!
Atit!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 23:45:35
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Eu sunt de acord cu ceasul in Biserica.De exemplu ,noi cand ne rugam acasa ,ar trebui sa nu ne uitam la ceas,pentru ca suntem in convorbire cu Dumnezeu,insa nu e asa,trebuie sa stim cat timp ne rugam .La fel,in Biserica preotul trebuie sa aiba o masuratoare a timpului ca sa-si organizeze bine Liturghia.

Cand spunem ca toata grija cea lumeasca sa o lepadam,cred ca nimeni nu se gandeste la ora,ci gandul aluneca la diverse alte lucruri.

Cred ca aceasta problema este o exagerare,nu vad cum ceasul ar distrage atentia de la slujba.
Faptul ca noi ne gandim ca trece greu slujba si ne uitam la ceas,asta nu inseamna ca trebuie sa dam vina pe orologiu,ci pe mintea noastra imprastiata.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 12:52:26
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Cand am abordat subiectul cu internetul,cum ca nu este atat de folositor pe cat credem,multi au sous ca este doar un instrument,depinde cum il folosesti.
Cred ca si ceasul este instrument ,trebuie sa-l folosesti,dar cum trebuie,chiar si in Biserica.
Si la mana port ceas,si ma uit la el cand doresc.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 17:18:01
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Am citit un articol al parintelui Constantin Coman care se intitula "Ceasul in biserica" sau "toata grija cea lumeasca sa o le padam". El scotea in evidenta ca daca intram in biserica, intram sa devenim mostenitori ai Imparatiei Cerurilor.

In biserica ar trebui ca totul sa fie deosebit de cele pe care le intalnim in aceasta lume. Insa, iata ca nu e chiar asa de vreme ce intalnim ceasul pe peretele bisericii. Si culmea, de regula e pus chiar in una din absidele altarului, parca pus sa nu fie evitat de nimeni. Stau si ma intreb cat de genant e sa fi de fata la transformarea painii si a vinului in Trupul si Sangele Domnului si sa te intrebi uitandu-te la acest ceas:"e devreme inca..." "e tarziu trebuie sa plec inainte de predica...."

A-ti cerceta ceasul cand stai de vorba cu cineva arata autorul, inseamna a dori sa scurtezi convorbirea.

Pacat ca nu ne dam seama ca in biserica stam de vorba cu Dumnezeu si ca nu e nevoie de ceas.
E urât să te uiți la ceas, exceptând momentele când chiar nu poți să stai mult, adică în cazul meu când trebuie să plec la școală. Că Biserica nu te învață să chiulești de sărbători, aș vrea eu asta.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 18:10:18
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Chiar daca putem gasi diverse temeiuri practice ale prezentei ceasului in biserica, expus pe peretii sai, eu nu sunt pentru. Traim o viata extrem de agitata si macar in biserica avem nevoie de tihna, pentru a dobandi o asezare launtrica in rugaciune. Acest lucru nu se poate intampla daca participam la slujbe contra cronometru.

Pe de alta parte, macar de ar fi ceasul principala noastra ispita in biserica sau in afara sa. Dar tare ma tem, - si spun pentru ca mi se intampla - ca gandul imi zboara in alta parte, sau merg la biserica neimpacat cu cel caruia i-am gresit si multe altele ca acestea.

In masura in care ne sfintim viata ne sfintim si timpul. Goana aceata a timpului, ne devine castig, devine timp al mantuirii, in care invatam sa traim intens si cu folos clipa, pentru a putea gusta deplin din vesnicie.

Last edited by Marius22; 06.01.2011 at 18:12:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? patinina34 Generalitati 1 22.04.2009 11:00:54
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii podolski_2 Rugaciuni 3 04.12.2008 23:58:19